Ingredients
-
Pesto
-
200 gram Trostomaten
-
Handje vol blaadjes verse basilicum
-
1 teen knoflook
-
Stukje rode peper
-
25 gram geraspte parmezaanse kaas
-
25 gram Pecorino kaas
-
2 eetlepel Amandelschaafsel
-
Snuf Zout
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Bruschetta
-
1 stokbrood
-
Scheut Olijfolie
-
1 bol burrata
Directions
Bruschetta met rode pesto uit Sicilië!
Iets wat wij altijd in huis hebben is pesto. Meestal zelf gemaakt en echt dat is toch het lekkerste. We moeten toegeven dat er ook wel eens een kant en klaar potje te vinden is in onze keuken. Eentje die je niet zo snel in een potje vindt is de rode pesto uit Sicilië. Wij hebben die gemaakt en mama Mia wat is die lekker.
Net als met de groene pesto gaat er een handjevol basilicumblaadjes in. Goede kaas mag niet ontbreken dus hebben we een mix van pecorino en parmezaanse kaas gebruikt. Nee nee geen pijnboompitten maar amandelen. Wanneer je op Sicilië bent heb je vast die prachtige amandelbomen wel eens gezien. Je begrijpt dat er natuurlijk rode tomaten toegevoegd moeten worden.. Samen met een rood pepertje en knoflook en natuurlijk olijfolie om dit hele geheel smeuïg te maken.
Deze waanzinnige combinaties van vele smaken is werkelijk waanzinnig. Vroeger gebruikte men altijd vijzel om pesto te maken. Een leuke pure manier om pesto te maken maar heb je een staafmixer of andere mixer dan werkt dat prima. Zelfs in de Italiaanse keuken wordt het nu vaak gebruikt. Snel gemaakt en je kunt er de lekkerste gerechtjes meemaken. Vandaag de aftrap met een simpele Siciliaanse bruschetta met rode pesto.
Wanneer je in de buurt van Trapani bent dan wordt er vaak wat mint bij gedaan. Dit hebben we vandaag niet toegevoegd maar zeker leuk om een keer te proberen. Deze verrukkelijke pesto is niet alleen geschikt voor op bij de bruschetta. Maak eens een heerlijke pasta pappardelle met rode pesto. Natuurlijk blijft onze Zelfgemaakte basilicum pesto altijd een succes in de keuken. Ook wel eens gedacht aan Cavolo nero pesto? Heerlijk is onze courgette carpaccio met citroenpesto en burrata. Pistache pesto bij de Spizzulus pasta met pistache pesto.
Steps
1
Done
|
MengenDoe de basilicum blaadjes samen met de kaas, rode peper( klein stukje), snuf zout, gehalveerde tomaten, amandel schaafsel in een vijzel of blender. |
2
Done
|
StokbroodGrill of rooster stukjes stokbrood besmeerd met olijfolie. |
3
Done
|
Bruschetta |
4
Done
|
Tip |