1 0
Bruschetta met rode pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pesto
200 gram Trostomaten
Handje vol blaadjes verse basilicum
1 teen knoflook
Stukje rode peper
25 gram geraspte parmezaanse kaas
25 gram Pecorino kaas
2 eetlepel Amandelschaafsel
Snuf Zout
Flinke scheut Olijfolie
Bruschetta
1 stokbrood
Scheut Olijfolie
1 bol burrata

Bruschetta met rode pesto

Smaak explosie

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pesto

  • Bruschetta

Directions

Share

Bruschetta met rode pesto uit Sicilië!

Iets wat wij altijd in huis hebben is pesto. Meestal zelf gemaakt en echt dat is toch het lekkerste. We moeten toegeven dat er ook wel eens een kant en klaar potje te vinden is in onze keuken. Eentje die je niet zo snel in een potje vindt is de rode pesto uit Sicilië. Wij hebben die gemaakt en mama Mia wat is die lekker.

Net als met de groene pesto gaat er een handjevol basilicumblaadjes in.  Goede kaas mag niet ontbreken dus hebben we een mix van pecorino en parmezaanse  kaas gebruikt. Nee nee geen pijnboompitten maar amandelen. Wanneer je op Sicilië bent heb je vast die prachtige amandelbomen wel eens gezien. Je begrijpt dat er natuurlijk rode tomaten toegevoegd moeten worden.. Samen met een rood pepertje en knoflook en natuurlijk olijfolie om dit hele geheel smeuïg te maken.

Deze waanzinnige combinaties van vele smaken is werkelijk waanzinnig. Vroeger gebruikte men altijd vijzel om pesto te maken. Een leuke pure manier om pesto te maken maar heb je een staafmixer of andere mixer dan werkt dat prima. Zelfs in de Italiaanse keuken wordt het nu vaak gebruikt. Snel gemaakt en je kunt er de lekkerste gerechtjes meemaken. Vandaag de aftrap met een simpele Siciliaanse bruschetta met rode pesto.

Wanneer je in de buurt van Trapani bent dan wordt er vaak wat mint bij gedaan. Dit hebben we vandaag niet toegevoegd maar zeker leuk om een keer te proberen.  Deze verrukkelijke pesto is niet alleen geschikt voor op bij de bruschetta. Maak eens een heerlijke pasta pappardelle met rode pesto.  Natuurlijk blijft onze Zelfgemaakte basilicum pesto altijd een succes in de keuken. Ook wel eens gedacht aan Cavolo nero pesto?   Heerlijk is onze courgette carpaccio met citroenpesto en burrata.  Pistache pesto bij de Spizzulus pasta met pistache pesto.

Steps

1
Done

Mengen

Doe de basilicum blaadjes samen met de kaas, rode peper( klein stukje), snuf zout, gehalveerde tomaten, amandel schaafsel in een vijzel of blender.
Mix 30 seconden.
Voeg nu olijfolie toe net zolang tot je een smeuïge saus hebt.

2
Done

Stokbrood

Grill of rooster stukjes stokbrood besmeerd met olijfolie.

3
Done

Bruschetta

Smeer wat burrata op het stokbroodje samen met een theelepel pesto.
Klein basilicum blaadje erop staat leuk.

4
Done

Tip

*Deze pesto is ook verrukkelijk met pasta. Verwarm dan zachtjes de pesto samen met een paar eetlepels kookwater van de pasta.
*Een paar blaadjes verse munt erbij geeft een extraatje aan deze pesto.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gezonde frambozen milkshake
next
Kip in tomaat wijn saus
previous
Gezonde frambozen milkshake
next
Kip in tomaat wijn saus

Add Your Comment