Ingredients
-
Paar trosjes Cherry tomaten
-
Halve stokbrood
-
Snuf Zout
-
Klein beetje PeperoncinoOf zwarte peper
-
50 ml Olijfolie
-
10 blaadjes verse basilicum
-
1 teen knoflook
-
1 bol of bakje Stracciatella of burrata
Directions
Bruschetta met tomaat en stracciatella!
Bruschetta met tomaat en stracciatella is een top combinatie. Nu vraag je je misschien af wat stracciatella is. Je kent natuurlijk de burrata bol. Binnenin zit een zalige romige substantie die je stracciatella noemt. In Nederland is dit bijna niet te koop maar op Sicilië liggen de supermarkt er vol mee.
In ons filmpje laten we zien hoe je een eenvoudige bruscetta maakt. Je neemt de lekkerste tomaatjes. Deze snijd ze in kleine stukjes. In Nederland zijn de tomaatjes soms ietsje waterig. Laat ze dan na het snijden even uitlekken in een zeefje. Voeg wat gesneden of gescheurde verse basilicum toe. Ietsje zout en peperoncino en de mooiste olijfolie. Dit meng je even en laat de smaken intrekken. Vervolgens ga je de broodjes grillen. Het lekkerste is wanneer je de stukjes brood even dipt in olijfolie en daarna grilt op de plaat. Leg alvast een teentje knoflook klaar. Deze ga je er over wrijven wanneer het brood nog warm is.
Vandaag smeren we er eerst een laagje stracciatella op gevolgd door de tomaatjes. Je kunt de romige kaas ook weglaten of een burrata gebruiken. Deze verrukkelijke bruschetta’s eten we tijdens de vakantie op Sicilië bijna elke dag. We hadden namelijk een doos met 2 kg kleine cherrytomaatjes gekocht. Dit lijkt heel veel. We gebruiken deze tomaatjes ook voor onze pomodorino saus, voor de heerlijke Pasta pomodorini met ricotta salata. Ook een geweldig makkelijk vakantie recept die met 5 minuten in de pan ligt. Ja we gaan natuurlijk niet heel druk doen tijdens onze vakantie.
Wil je nog meer lekkere zomerse en snelle bruschetta’s maken? Kijk snel naar onze andere varianten Bruschetta cime di rapa Bruschetta van paprika tomaat en feta Caprese bruschetta
Een van onze laatste lieveling is de Bruschetta met tomaten konfijt. Gemaakt met de allerlekkerste tomaten heerlijk geslowcooked met knoflook en een pepertje!
Steps
1
Done
5 minuten
|
TomaatWas de tomaatjes en snijd deze in kleine stukjes. |
2
Done
|
BroodSnijd een stokbroodje in plakjes. |
3
Done
|
KnoflookWanneer de broodjes net gegrild zijn wrijf je een teentje knoflook over het broodje. |
4
Done
|
|