0 0
Bruschetta met tomaat en stracciatella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Paar trosjes Cherry tomaten
Halve stokbrood
Snuf Zout
Klein beetje Peperoncino Of zwarte peper
50 ml Olijfolie
10 blaadjes verse basilicum
1 teen knoflook
1 bol of bakje Stracciatella of burrata

Bruschetta met tomaat en stracciatella

Snelle bruschetta’s met verse Italiaanse tomaatjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bruschetta met tomaat en stracciatella!

Bruschetta met tomaat en stracciatella is een top combinatie. Nu vraag je je misschien af wat stracciatella is. Je kent natuurlijk de burrata bol.  Binnenin zit een zalige romige substantie die je stracciatella noemt. In Nederland is dit bijna niet te koop maar op Sicilië liggen de supermarkt er vol mee.

In ons filmpje laten we zien hoe je een eenvoudige bruscetta maakt. Je neemt de lekkerste tomaatjes. Deze snijd ze in kleine stukjes. In Nederland zijn de tomaatjes soms ietsje waterig.  Laat ze dan na het snijden even uitlekken in een zeefje. Voeg wat gesneden of gescheurde verse basilicum toe. Ietsje zout en peperoncino en de mooiste olijfolie. Dit meng je even en laat de smaken intrekken. Vervolgens ga je de broodjes grillen. Het lekkerste is wanneer je de stukjes brood even dipt in olijfolie en daarna grilt op de plaat. Leg alvast een teentje knoflook klaar. Deze ga je er over wrijven wanneer het brood nog warm is.

Vandaag smeren we er eerst een laagje stracciatella op gevolgd door de tomaatjes. Je kunt de romige kaas ook weglaten of een burrata gebruiken. Deze verrukkelijke bruschetta’s eten we tijdens de vakantie op Sicilië bijna elke dag. We hadden namelijk een doos met 2 kg kleine cherrytomaatjes gekocht. Dit lijkt heel veel. We gebruiken deze tomaatjes ook voor onze pomodorino saus, voor de heerlijke  Pasta pomodorini  met ricotta salata. Ook een geweldig makkelijk vakantie recept die met 5 minuten in de pan ligt. Ja we gaan natuurlijk niet heel druk doen tijdens onze vakantie.

Wil je nog meer lekkere zomerse en snelle bruschetta’s maken? Kijk snel naar onze andere varianten    Bruschetta cime di rapa Bruschetta van paprika tomaat en feta    Caprese bruschetta 

Een van onze laatste lieveling is de Bruschetta met tomaten konfijt. Gemaakt met de allerlekkerste tomaten heerlijk geslowcooked met knoflook en een pepertje!

Steps

1
Done
5 minuten

Tomaat

Was de tomaatjes en snijd deze in kleine stukjes.
Wanneer er veel vocht in zit laat je deze even uitlekken in een zeefje.
Meng de tomaatjes met wat zout en peperoncino. Heb je geen peperoncino gebruikt dan chilli flakes of zwarte peper uit de molen.
Snijd of scheur wat basilicumblaadjes fijn.
Meng dit alles met een scheutje olijf olie. Zet even weg zodat de smaken kunnen intrekken.

2
Done

Brood

Snijd een stokbroodje in plakjes.
Schenk wat olijfolie in een schaaltje.
Dep de broodjes aan beide de kantjes snel in de olijfolie en grill deze aan. Je kunt dit ook even grillen in de oven.

3
Done

Knoflook

Wanneer de broodjes net gegrild zijn wrijf je een teentje knoflook over het broodje.
Schep een beetje stracciatella op het broodje of laat dit achterwege. Maak die broodje af met een schepje tomaatjes.

4
Done

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ontbijt pizza
aubergine hamburger
next
Aubergine hamburger
previous
Ontbijt pizza
aubergine hamburger
next
Aubergine hamburger

Add Your Comment