0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x ons recept tomaten konfijt
Boerenbrood
1 bakje ricotta kaas
50 gram geraspt Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bruschetta met tomaten konfijt

Bruschetta met tomaten konfijt

De lekkerste borrel bruscetta

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bruschetta met tomaten konfijt!

Er is niets lekkerder dan de borrel te starten met wat bruschetta’s. Deze antipasti is het meest waanzinnige wat we afgelopen tijd gegeten hebben. De borrel en meestal die in het weekend is altijd een gezellige tijdsbesteding.
De bruscetta’s van vandaag zijn belegd met een heerlijke zelfgemaakte ricotta, iets wat echt super makkelijk is. Natuurlijk neem je mooi grif gesneden brood dat je iets roosterd. Wat extra parmezaanse kaas daarop, en afgetobt met de allerlekkerste tomaatjes.

Deze verrukkelijke tomaatjes uit de oven zijn intens van smaak. Door ze lang te laten garen in de oven samen met olijfjes, veel knoflook, verse kruiden, balsamico en veel olijfolie karamalizeren ze als het ware. De temperatuur mag niet te hoog, want je wilt geen zwarte exemplaren en het liefst in ronde vorm. Wij zeggen slow cooking op zijn best.

Voor deze tomaten konfijt hebben we lekker de houtoven aangestoken. Het is altijd een gezellig moment wanneer we een vuurtje brand. Tja en een pizza erna is zeker een goed idee. Wist je dat we ook een Italiaans appeltaartje uit de houtoven hebben. Heerlijk warm uit de oven met een bolletje vanille ijs. Maken we je nu gek omdat je geen houtoven hebt? Gelukkig kunnen deze gerechten allemaal in de heteluchtoven.

TIP!

Wanneer je deze tomato confit gaat maken, wees dan niet te zuinig, maak gelijk minimaal een kilo. Het gebruik van gekleurde tomaatjes maakt het nog gezellig. Je kunt er ook wat verschillende groenten bij doen, zoals blokjes aubergine en courgette. Wellicht paprika in drie kleuren. Wij proeven het nu al.

Natuurlijk is deze confit is  perfect voor een bordje pasta. Kook de pasta en roer door de saus..niks meer nodig. Voor de liefhebbers   misschien een beetje kaas erover.

Eet je een mooi stuk vlees of vis? Jij als sterrenchef tovert de mooiste bordjes op tafel met deze tomaatjes.  Moeten we nog meer zeggen? Ga snel aan de slag met de bruschetta met tomaten konfijt?

Buon Appetito!

Steps

1
Done
2 uur

Tomaten konfijt

Maak 1 x het recept tomaten konfijt. Zie link naar het recept hierboven.

2
Done
1 minuut

Brood

Koop je favoriete brood.
Snijd dit grof en toast in de toaster of bak in de bakpan besprenkeld met ietsje olie van de konfijt

3
Done
2 minuten

Beleggen

Smeer er wat ricotta op. Door het warme brood zal de ricotta wat zachter worden.
Daarop wat parmezaanse kaas, heb je liever gorgonzola ook heerlijk. Alleen ricotta kan ook hoor.
On top de verrukkelijke tomaatjes en olijven en natuurlijk scheutje vd olie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tomaten konfijt
previous
Tomaten konfijt
Burrata salade met aardbei en kiwibes
next
Burrata salade met aardbei en kiwibes
Tomaten konfijt
previous
Tomaten konfijt
Burrata salade met aardbei en kiwibes
next
Burrata salade met aardbei en kiwibes

Add Your Comment