Ingredients
-
1x ons recept tomaten konfijt
-
Boerenbrood
-
1 bakje ricotta kaas
-
50 gram geraspt Parmezaanse kaas
Directions
Bruschetta met tomaten konfijt!
Er is niets lekkerder dan de borrel te starten met wat bruschetta’s. Deze antipasti is het meest waanzinnige wat we afgelopen tijd gegeten hebben. De borrel en meestal die in het weekend is altijd een gezellige tijdsbesteding.
De bruscetta’s van vandaag zijn belegd met een heerlijke zelfgemaakte ricotta, iets wat echt super makkelijk is. Burrata kan ook. Natuurlijk neem je mooi grof gesneden brood dat je iets roosterd. Wat extra parmezaanse kaas daarop, en afgetobt met de allerlekkerste tomaatjes.
Deze verrukkelijke tomaatjes uit de oven zijn intens van smaak. Door ze lang te laten garen in de oven samen met olijfjes, veel knoflook, verse kruiden, balsamico en veel olijfolie karamalizeren ze als het ware. De temperatuur mag niet te hoog, want je wilt geen zwarte exemplaren en het liefst in ronde vorm. Wij zeggen slow cooking op zijn best.
Voor deze tomaten konfijt hebben we lekker de houtoven aangestoken. Het is altijd een gezellig moment wanneer we een vuurtje brand. Tja en een pizza erna is zeker een goed idee. Wist je dat we ook een Italiaans appeltaartje uit de houtoven hebben. Heerlijk warm uit de oven met een bolletje vanille ijs. Maken we je nu gek omdat je geen houtoven hebt? Gelukkig kunnen deze gerechten allemaal in de heteluchtoven.
TIP!
Wanneer je deze tomato confit gaat maken, wees dan niet te zuinig, maak gelijk minimaal een kilo. Het gebruik van gekleurde tomaatjes maakt het nog gezellig. Je kunt er ook wat verschillende groenten bij doen, zoals blokjes aubergine en courgette. Wellicht paprika in drie kleuren. Wij proeven het nu al.
Natuurlijk is deze confit is perfect voor een bordje pasta. Kook de pasta en roer door de saus..niks meer nodig. Voor de liefhebbers misschien een beetje kaas erover.
Eet je een mooi stuk vlees of vis? Jij als sterrenchef tovert de mooiste bordjes op tafel met deze tomaatjes. Moeten we nog meer zeggen? Ga snel aan de slag met de bruschetta met tomaten konfijt?
Buon Appetito!
Steps
1
Done
2 uur
|
Tomaten konfijtMaak 1 x het recept tomaten konfijt. Zie link naar het recept hierboven. |
2
Done
1 minuut
|
BroodKoop je favoriete brood. |
3
Done
2 minuten
|
BeleggenSmeer er wat ricotta op. Door het warme brood zal de ricotta wat zachter worden. |