0 0
Bucatini met paprika saus en geitenkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Rode paprika
1 Sjalot
1 kleine teen knoflook
4 Tomaten
50 gram Geitenkaas
Flinke scheut Olijfolie
Paar takjes Peterselie
2 eetlepel Tijm, rozemarijn. Verse kruiden Gedroogd een een eetlepel samen
naar smaak zout en peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bucatini met paprika saus en geitenkaas

Bucatini met de heerlijkste saus

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bucatini met paprika saus en geitenkaas!

Bucatini is een pasta soort die je niet zo vaak in de winkel ziet liggen. Jammer want de heerlijke slierten passen heel goed bij gladde, geurige sauzen.
Het lijkt op dikke spaghetti maar ze zijn hol van binnen. Het Italiaanse woord ‘buco ’ betekent ‘gat’. Dus spaghetti met een gat.
In Midden-Italië eten ze veelal bucatine, heel bekend is de streek Amatrice waar de lekkere saus amatriciana vandaan komt.
Wanneer we wat meer zuidelijk gaan dan eet men het vaak met een wat dikkere ragù (vleessaus)

Wij maakten deze prachtige pasta met een romige paprikasaus.
Verse pasta maken wij het liefst met de hand, helaas voor de bucatine heb je een pasta maker nodig.
Gelukkig hebben we die, dus kunnen het regelmatig zelf maken.

 

Steps

1
Done

Oven verwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
5 minuten

Groenten

Snijd de paprika’s doormidden en haal de zaden eruit.
Schil de sjalot en snijd in vieren.
Haal de schil van de knoflook af .
Doe alles in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden.

3
Done
25 minuten

Oven

Laat dit een 25 minuten roosteren.

4
Done
2 minuten

Pureer

Pureer al de groenten met een staafmixers of blender. Er mag ietsje vocht bij, en een de helft van de geitenkaas.

5
Done
8 minuten

Bucatine

Kook de bucatine in gezouten water tot dat deze al dente is. Roer deze door de saus. Serveer met de rest van de geitenkaas en wat fijngesneden peterselie.

6
Done

Tip

Wanneer je verse pasta maakt, laat het een paar uur drogen.
Onze voorkeur heeft wel om ze dezelfde dag te eten. De volgende dag zijn ze extra droog en breken de mooie slierten snel.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zeeuwse bolussen
previous
Zeeuwse bolussen
Sachertorte
next
Sachertorte
Zeeuwse bolussen
previous
Zeeuwse bolussen
Sachertorte
next
Sachertorte

Add Your Comment