Ingredients
-
1 bol burrata
-
3 eetlepels Pesto
-
8 Tomaten
-
Flinke scheut Olijf olieDe lekkerste die je in huis hebt!
-
PeperVers gemalen
-
Paar blaadjes verse basilicumDecoratie
Directions
Burrata caprese.
Burrata caprese is een heerlijk gerechtje die we wekelijks eten We houden ervan om in het weekend lekker te borrelen en te beginnen met een burrata caprese of bruschetta. (Kijk voor het recept voor bruschetta hier: Bruschetta van tomaat
Het is super gemakkelijk en zo heerlijk! Het leuke hiervan is dat heel veel mensen dit lekker vinden en al deze ingrediënten zijn overal te koop, sterker nog, je hebt het meestal wel in huis!
Maar let op, koop altijd een goede Buffalo mozzarella of een echte burrata, want de goedkope soorten proeven naar plastic. Een heerlijke pesto erbij en je hebt een prachtig cadeautje op je bord! Zelfgemaakte basilicum pesto is natuurlijk het allerlekkerste.
Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.
Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. Wist je dat van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.
Heb je heel veel basilicum gekweekt dan pluk je het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.
( info allezadenkopen)
Steps
1
Done
1 min
|
TomatenWas de tomaten en snijd ze in vieren. |