0 0
Burrata caprese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bol burrata
3 eetlepels Pesto
8 Tomaten
Flinke scheut Olijf olie De lekkerste die je in huis hebt!
Peper Vers gemalen
Paar blaadjes verse basilicum Decoratie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Burrata caprese

Een cadeautje op je bord!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Burrata caprese is een heerlijk gerechtje  die we wekelijks eten We houden ervan om in het weekend lekker te borrelen en te beginnen met een burrata caprese of bruschetta. (Kijk voor het recept voor bruschetta hier: Bruschetta van tomaat

Het is super gemakkelijk en zo heerlijk! Het leuke hiervan is dat heel veel mensen dit lekker vinden en al deze ingrediënten zijn overal te koop, sterker nog, je hebt het meestal wel in huis!

Maar let op, koop altijd een goede Buffalo mozzarella of een echte burrata, want de goedkope soorten proeven naar plastic. Een heerlijke pesto erbij en je hebt een prachtig cadeautje op je bord!  Zelfgemaakte basilicum pesto is natuurlijk het lekkerste erbij.

Geniet lekker van je avond!

Hier nog wat feitjes over Basilicum…

Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk  de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.

Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum  hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.

Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.

( info allezadenkopen)

 

Steps

1
Done
1 min

Tomaten

Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Plaats de burrata in het midden van je bordje. Leg de tomaten eromheen.
Wat pesto er op, mooie olijfolie er overheen, een beetje grove peper en een paar basilicumblaadjes als decoratie.
Je cadeautje staat klaar!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tiramisu
previous
Authentieke tiramisu
Bruschetta van tomaat
next
Buschetta van tomaat
Tiramisu
previous
Authentieke tiramisu
Bruschetta van tomaat
next
Buschetta van tomaat

Add Your Comment