Ingredients
-
1 bol burrata
-
10 stuks aardbeien
-
10 stuks Kiwi bessen
-
Handje rucola
-
2 eetlepel Pistache nootjesGehakt
-
50 gram ProsciuttoOptioneel
-
Scheut OlijfolieDe mooiste die je hebt
-
Beetje Zwarte peper
Directions
Burrata salade met aardbei en kiwibes!
Niks is lekkerder dan zo’n heerlijke bol burrata. Daar zijn jullie het toch wel mee eens. Vandaag een verrukkelijke bordje met de burrata in de hoofdrol. Gelukkig is het aardbeien seizoen lekker lang dus genieten we nog steeds volop. We zijn opgegroeid met aardbeitjes op brood en omdat we ook de kiwibesjes tegen kwamen leek het ons lekker om deze te combineren. Met de burrata, nootachtige rucola, pistache nootjes en Italiaanse ham was het een match made in heaven.
Je kunt het natuurlijk ook zonder de ham eten maar juist de proscuitto gaf het net wat extra’s. Heerlijk als salade. Wij hebben er een broodje getoast bij geserveerd. DELIZIOSO!
In de categorie Italiaanse zachte kaas en heb je verschillende soorten.
MOZZARELLA
Iedereen kent natuurlijk de mozzarella die bij iedereen vaak in de winkelwagen ligt. Je zult zien dat de supermarkt mozzarella in verschillende prijzen heeft. Je hebt de koemelk mozzarella, maar ook de buffelmelk mozzarella. De Italianen zweren bij de ‘mozzarella di bufola’ en dat snappen wij. De koemelk versie is vaak goedkoper en wat heeft een stugge structuur. Het heeft ook iets rubberigs . Wil je perse koemelk mozzarella koop dan de iets duurdere, of ga naar een speciaal zaak. Ben je toch een fijnproever koop dat de iets duurdere Buffelmozzarella.
BURRATA
Burrata betekent boterachtig, en ohhh wat vinden wij dit lekker. Deze luxe kaas vinden wij geweldig. De kaas is een bol mozzarella gevuld met stracciatella room. Je hebt ze in koemelk en buffelmelk versie. Dat moment dat je deze bol open snijdt en de room stroomt er langzaam uit… Mamma Mia. Burrata wordt altijd bewaard in zijn eigen vocht om het zo vers mogelijk te houden.
STRACCIATELLA
Straccialla is een verse room. De room is het vet dat van de melk afkomt en daardoor is het het duurste product in de zuivelindustrie. Dit wordt ook voor roomboter gebruikt. Deze room wordt gemengd met kleine stukjes verse mozzarella die overblijven bij het maken van de verse mozzarella. Eigenlijk is het dus een overblijfsel. Maar wat voor één. Het ziet er uit als een soort dikke yoghurt heerlijk fris met een klein zuurtje. Goddelijk op een salade of zelf gemaakte pizza. Helaas is het slecht verkrijgbaar in Nederland.
Maar goed, de burrata salade met aardbei en kiwibes kun je in ieder geval alvast klaarmaken!
Wil je nog andere lekkere burrata salades eten? Kijk dan eens naar de carpaccio van komkommer, tomaten carpaccio met burrata, of courgette carpaccio met citroen pesto en burrata.
Steps
1
Done
4 minuten
|
Kiwi bes aardbeienWas het fruit en snij in tweeën. |
2
Done
5 minuten
|
AfmakenDoe een handje rucola op een mooi bord. |
3
Done
|
Serveren |