0 0
Burrito’s met kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Tortilla Wij hebben de groente tortilla's gebruikt
100 gr Rijst Basmati
0,5 tl Kurkuma
0,5 tl Paprika
0,5 tl Cayennepeper
0,5 tl Gemalen komijnzaad
2 handjes doperwten
2 Kipschnitzel
Salsa
5 Tomaat
10 cm komkommer
1 kleine Sjalot
0,5 Limoen
Naar smaak zout en peper
Naar smaak Platte peterselie

Burrito’s met kip

De lekkerste gevulde burrito!

Cuisine:

Ingredients

  • Salsa

Directions

Share

Burrito’s met kip!
Wraps eten wij wel vaker maar burrito’s staan niet zo vaak op het menu. Ik denk dat het voor vele ook onduidelijk is wat het verschil hiertussen is. Taco’s, burrito’s, wraps, enchilada’s. Hier volgt wat uitleg daarover:

De tortilla kennen we allemaal. Dit is dat platte brood die we gebruiken als basis. Een gevulde tortilla kennen we als de taco. Echter zien we in de supermarkt vaak harde schelpen als taco, maar taco’s kunnen dit ook zeker zacht zijn. Een dubbelgevouwen tortilla kan ook een burrito zijn. Dit zit hem in de manier van vouwen. Burrito’s worden dubbelgevouwen, maar niet vanaf de randjes, zoals bij taco’s. Erg ingewikkeld. Ook heb ik ergens gelezen dat burrito’s sowieso bonen moeten bevatten. Nou.. dit recept heeft geen bonen, maar goed. Ik dacht zelf dat burrito’s namelijk vaak gevuld werden met rijst, en dat heeft dit recept dan weer wel.

Dan heb je ook nog de tostada. Dit is een opgebakken, harde tortilla. Vroeger werden ze vaak gemaakt van oude tortilla’s en werden ze gefrituurd. Enchilada’s zijn tortilla’s die je vult en dan oprolt en dipt in sausjes. Dan heb je ook nog de fajita’s! Deze vul je vaak met rundvlees. En last but not least.. de quesadilla! Hier ben ik gek op. dit zijn 2 tortilla’s op elkaar die je vult, en aanbakt.

Tja met deze informatie kun je mijn burrito misschien ook wel een enchilada noemen.. Ach, het smaakt vast ook prima met andere namen! De vulling van mijn burrito is gemaakt van kruidige rijst, krokante kip, en een heerlijke salsa van tomaat, komkommer, limoen en platte peterselie. Wij hebben in ieder geval enorm genoten van dit hapje. Geschikt om in de avond te eten maar ook om mee te nemen als lunch naar je werk. Ook koud is dit lekker en je kunt het ook nog even opwarmen in de oven.

Wanneer ga jij deze burrito’s met kip eten?  Wanneer je de wraps/tortilla’s zelf wilt maken dan kun je ons recept voor zelfgemaakte volkoren wraps ook gebruiken.

Steps

1
Done

Rijst koken

Koop de rijst volgens de verpakking.

2
Done

Salsa maken

Snijd de tomaat in 4e en verwijder het vocht.
Snijd daarna de tomaten in kleine blokjes.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Hak de sjalot en de peterselie fijn.
Voeg dit allemaal samen in een bakje met nog wat limoensap, zout en peper.

3
Done
2 minuten

Kip bakken

Bak de kipschnitzel aan in een pan met wat olie, op laag vuur.
Giet de rijst ondertussen af.

4
Done
3 minuten

Tortilla's opwarmen

Je kunt de tortilla's 3 minuten in een oven op 170 graden leggen of even kort aanbakken in een pan.

5
Done
3 minuten

Rijst afmaken

Bak alle kruiden even kort aan in een koekenpan met wat olie. Voeg hier de rijst bij en de doperwten. Roer goed.

6
Done
3 minuten

Beleggen

Leg een warme tortilla op een stukje aluminiumfolie.
Schep 2 grote lepels rijst op. Snijd de schnitzel in reepjes. Leg de helft op 1 tortilla.
Voeg ook de salsa erbij.
Rol dan de tortilla op met het folie. Daarna kun je hem makkelijk doormidden snijden.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ganache koekjes
previous
Ganache koekjes
Geroosterde paprika dip
next
Geroosterde paprika dip
Ganache koekjes
previous
Ganache koekjes
Geroosterde paprika dip
next
Geroosterde paprika dip

Add Your Comment