Ingredients
-
4 TortillaWij hebben de groente tortilla's gebruikt
-
100 gr RijstBasmati
-
0,5 tl Kurkuma
-
0,5 tl Paprika
-
0,5 tl Cayennepeper
-
0,5 tl Gemalen komijnzaad
-
2 handjes doperwten
-
2 Kipschnitzel
-
Salsa
-
5 Tomaat
-
10 cm komkommer
-
1 kleine Sjalot
-
0,5 Limoen
-
Naar smaak zout en peper
-
Naar smaak Platte peterselie
Directions
Burrito’s met kip!
Wraps eten wij wel vaker maar burrito’s staan niet zo vaak op het menu. Ik denk dat het voor vele ook onduidelijk is wat het verschil hiertussen is. Taco’s, burrito’s, wraps, enchilada’s. Hier volgt wat uitleg daarover:
De tortilla kennen we allemaal. Dit is dat platte brood die we gebruiken als basis. Een gevulde tortilla kennen we als de taco. Echter zien we in de supermarkt vaak harde schelpen als taco, maar taco’s kunnen dit ook zeker zacht zijn. Een dubbelgevouwen tortilla kan ook een burrito zijn. Dit zit hem in de manier van vouwen. Burrito’s worden dubbelgevouwen, maar niet vanaf de randjes, zoals bij taco’s. Erg ingewikkeld. Ook heb ik ergens gelezen dat burrito’s sowieso bonen moeten bevatten. Nou.. dit recept heeft geen bonen, maar goed. Ik dacht zelf dat burrito’s namelijk vaak gevuld werden met rijst, en dat heeft dit recept dan weer wel.
Dan heb je ook nog de tostada. Dit is een opgebakken, harde tortilla. Vroeger werden ze vaak gemaakt van oude tortilla’s en werden ze gefrituurd. Enchilada’s zijn tortilla’s die je vult en dan oprolt en dipt in sausjes. Dan heb je ook nog de fajita’s! Deze vul je vaak met rundvlees. En last but not least.. de quesadilla! Hier ben ik gek op. dit zijn 2 tortilla’s op elkaar die je vult, en aanbakt.
Tja met deze informatie kun je mijn burrito misschien ook wel een enchilada noemen.. Ach, het smaakt vast ook prima met andere namen! De vulling van mijn burrito is gemaakt van kruidige rijst, krokante kip, en een heerlijke salsa van tomaat, komkommer, limoen en platte peterselie. Wij hebben in ieder geval enorm genoten van dit hapje. Geschikt om in de avond te eten maar ook om mee te nemen als lunch naar je werk. Ook koud is dit lekker en je kunt het ook nog even opwarmen in de oven.
Wanneer ga jij deze burrito’s met kip eten? Wanneer je de wraps/tortilla’s zelf wilt maken dan kun je ons recept voor zelfgemaakte volkoren wraps ook gebruiken.
Steps
1
Done
|
Rijst kokenKoop de rijst volgens de verpakking. |
2
Done
|
Salsa makenSnijd de tomaat in 4e en verwijder het vocht. |
3
Done
2 minuten
|
Kip bakkenBak de kipschnitzel aan in een pan met wat olie, op laag vuur. |
4
Done
3 minuten
|
Tortilla's opwarmenJe kunt de tortilla's 3 minuten in een oven op 170 graden leggen of even kort aanbakken in een pan. |
5
Done
3 minuten
|
Rijst afmakenBak alle kruiden even kort aan in een koekenpan met wat olie. Voeg hier de rijst bij en de doperwten. Roer goed. |
6
Done
3 minuten
|
BeleggenLeg een warme tortilla op een stukje aluminiumfolie. Eetsmakelijk! |