0 0
Butter chicken gehaktballetjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kip gehaktballetjes
2 kipfilet
2 theelepels curry kruidenmix
1/2 theelepel zout
1 eetlepel verse gember geeraspt
10 takjes koriander
4 eetlepel paneermeel
1 ei
Extra
1 zak Tilda butter chicken Indian cooking sauce
2 kopjes Tilda Pure Basmati Rice
Klein beetje zonnebloemolie

Butter chicken gehaktballetjes

Lekker snel smikkelen!

Cuisine:

Ingredients

  • Kip gehaktballetjes

  • Extra

Directions

Share

Wanneer je van de Indiase keuken houdt, probeer dan eens onze overheerlijke butter chicken gehaktballetjes met rijst. Wij genieten regelmatig van Italiaanse gerechten, maar als we een andere keuken mogen kiezen, is de Indiase keuken een absolute favoriet.

Butter chicken, ook bekend als murgh makhani, is een populaire Indiase curry die beroemd is om zijn rijke, romige smaak en zachte stukjes kip. Dit gerecht vindt zijn oorsprong in Delhi en is een ware smaakexplosie.

Het bereiden van traditionele butter chicken is vaak tijdrovend. Idealiter laat je de kip een nachtje marineren in een mix van garam masala, komijn, koriander, gember, knoflook, chili en yoghurt. Daarna maak je ook nog een heerlijke saus. Na een drukke werkdag willen wij soms echter ook snel aan tafel. Gelukkig biedt Tilda rijst een kant-en-klare butter chicken Indian cooking sauce aan. Zo zit je binnen no time te genieten van een heerlijke makkelijke maaltijd.

Hoe maak je deze butter chicken gehaktballetjes?

Voor deze heerlijke gehaktballetjes gebruik je kipfilet, currykruiden, zout en verse geraspte gember. Meng alles in de keukenmachine, voeg wat paneermeel en een eitje toe om het geheel te binden. Vorm kleine balletjes en bak ze goudbruin. Voeg vervolgens de verrukkelijke butter chicken saus toe en laat alles 10 minuutjes pruttelen.

Kook ondertussen de Tilda basmati-rijst en je maaltijd is klaar!

Tilda basmati rijst is een premium rijstsoort die bekend staat om zijn lange korrels, delicate aroma en zachte, luchtige textuur na het koken. Tilda staat bekend om zijn hoge kwaliteit basmati rijst, die voornamelijk wordt geteeld in de voetheuvels van de Himalaya. Het merk biedt verschillende varianten, zoals pure basmati, bruine basmati en voorgekookte basmati, die allemaal zorgvuldig worden geselecteerd en verwerkt om de authentieke smaak en textuur te behouden.

Met Tilda rijst heb je altijd een perfecte basis voor je gerechten. We hebben hier al veel heerlijke Indiase gerechten mee gemaakt, zoals chicken tikka masala. Probeer het zelf en laat je verrassen door de smaken van de Indiase keuken!

 

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Kip gehaktballetjes

Doe 2 kipfilets samen met de kruiden, koriander, geraspte gember, paneermeel en een eitje in een keukenmachine en meng fijn.
Heb je geen keukenmachine? Koop dan kipgehakt of snijd en hak een kipfilet fijn.
Draai er kleine balletjes van.
Bak deze in een klein laagje zonnebloemolie.

2
Done
10 minuten

Saus

Voeg bij de gehaktballetjes de butter chicken Indian cooking sauce en laat dit samen 10 minuten zachtjes pruttelen.

3
Done
15 minuten

Rijst koken

Kook de Tilda basmati-rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

4
Done

Serveren

Serveren kan met extra koriander eroverheen.
Ook lekker om er naan brood bij te serveren.

5
Done

Tip

Ben je geen liefhebber van koriander? Gebruik dan verse platte peterselie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tomaten carpaccio BLT
previous
Tomaten carpaccio BLT
courgette risotto met tomaat
next
Courgette risotto met tomaat
tomaten carpaccio BLT
previous
Tomaten carpaccio BLT
courgette risotto met tomaat
next
Courgette risotto met tomaat

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here