Ingredients
-
1 krop Romeinse sla
-
20 gram Parmezaanse kaas
-
Naar smaak Caesar dressing
-
Caesar dressing maken
-
2 ansjovisfilet
-
1 teentje knoflookfijngehakt
-
2 eetlepel citroensap
-
1 theelepel Mosterd dijon
-
1 theelepel worcestersaus
-
1 eidooier
-
1/2 kopje Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Directions
Ontdek de Caesar Salad: Een Klassieker met een Verrassende Oorsprong
Een van onze favoriete salades is de Caesar salad: een simpele maar heerlijke mix van krokante Romeinse sla, geschaafde Parmezaanse kaas en knapperige zelfgemaakte croutons, overgoten met een rijke, smaakvolle dressing. Maar wist je dat deze iconische salade helemaal niet uit Italië komt?
Waar komt de Caesar salad vandaan?
De Caesar salad werd in 1924 gecreëerd door de Italiaans-Amerikaanse chef-kok Caesar Cardini, niet in Italië, maar in het zonnige Mexico! Tijdens een drukke dag in zijn restaurant in Tijuana, waar de voorraad bijna op was, improviseerde hij met wat er nog beschikbaar was. Het resultaat? Een salade waar Amerikaanse toeristen dol op waren, die al snel zijn weg vond naar de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Onze Queen José, die als stewardess vaak naar Amerika vloog, ontdekte de salade daar en raakte verslingerd.
Hoe maak je een perfecte Caesar salad?
De basis van een Caesar salad is eenvoudig: verse Romeinse sla, knapperige croutons en geschaafde Parmezaanse kaas. Wij maken onze croutons in de airfryer van oud brood. Handig tegen verspilling en het is reuze eenvoudig. Voor een extra smaakboost dompelen we ze eerst in olijfolie en Parmezaanse kaas. Dit maakt ze onweerstaanbaar!
De geheime saus: Caesar dressing
De dressing is het hart van deze salade. Maak ’m zelf met olijfolie, citroensap, ei, Worcestershire-saus, knoflook en zwarte peper. Voor een authentieke twist voeg je ansjovis toe, wat de dressing echt bijzonder maakt. Zelfgemaakte Caesar dressing is zó lekker, dat je nooit meer iets anders wilt. Geen tijd? Probeer dan de kant-en-klare dressing van het merk Cardini, nu ook in Nederlandse supermarkten verkrijgbaar!
Tip: Maak er een maaltijdsalade van
Wil je een vullende maaltijdsalade? Voeg dan gebakken kip toe. Zo geniet je van een gezonde, eiwitrijke maaltijd die je gegarandeerd verzadigd houdt.
Steps
1
Done
|
Romeinse slaWas de sla en snijd of scheur in grove stukken. |
2
Done
|
Croutons makenSnijd oud stokbrood in stukjes. |
3
Done
|
Caesar dressingMeng de fijn gehakte knoflook samen met de ansjovis. Door met de zijkant van een mes erop te duwen wrijf je het tot een pasta. Wanneer de saus iets te dik is roer er extra olijfolie door of citroensap. |