0 0
Caesar salad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 krop Romeinse sla
20 gram Parmezaanse kaas
Naar smaak Caesar dressing
Caesar dressing maken
2 ansjovisfilet
1 teentje knoflook fijngehakt
2 eetlepel citroensap
1 theelepel Mosterd dijon
1 theelepel worcestersaus
1 eidooier
1/2 kopje Olijfolie
naar smaak zout en peper
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Caesar salad

Deze mag je niet vergeten!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Caesar dressing maken

Directions

Share

Ontdek de Caesar Salad: Een Klassieker met een Verrassende Oorsprong

Een van onze favoriete salades is de Caesar salad: een simpele maar heerlijke mix van krokante Romeinse sla, geschaafde Parmezaanse kaas en knapperige zelfgemaakte croutons, overgoten met een rijke, smaakvolle dressing. Maar wist je dat deze iconische salade helemaal niet uit Italië komt?

Waar komt de Caesar salad vandaan?

De Caesar salad werd in 1924 gecreëerd door de Italiaans-Amerikaanse chef-kok Caesar Cardini, niet in Italië, maar in het zonnige Mexico! Tijdens een drukke dag in zijn restaurant in Tijuana, waar de voorraad bijna op was, improviseerde hij met wat er nog beschikbaar was. Het resultaat? Een salade waar Amerikaanse toeristen dol op waren, die al snel zijn weg vond naar de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Onze Queen José, die als stewardess vaak naar Amerika vloog, ontdekte de salade daar en raakte verslingerd.

Hoe maak je een perfecte Caesar salad?

De basis van een Caesar salad is eenvoudig: verse Romeinse sla, knapperige croutons en geschaafde Parmezaanse kaas. Wij maken onze croutons in de airfryer van oud brood. Handig tegen verspilling en het is reuze eenvoudig. Voor een extra smaakboost dompelen we ze eerst in olijfolie en Parmezaanse kaas. Dit maakt ze onweerstaanbaar!

De geheime saus: Caesar dressing

De dressing is het hart van deze salade. Maak ’m zelf met olijfolie, citroensap, ei, Worcestershire-saus, knoflook en zwarte peper. Voor een authentieke twist voeg je ansjovis toe, wat de dressing echt bijzonder maakt. Zelfgemaakte Caesar dressing is zó lekker, dat je nooit meer iets anders wilt. Geen tijd? Probeer dan de kant-en-klare dressing van het merk Cardini, nu ook in Nederlandse supermarkten verkrijgbaar!

Tip: Maak er een maaltijdsalade van

Wil je een vullende maaltijdsalade? Voeg dan gebakken kip toe. Zo geniet je van een gezonde, eiwitrijke maaltijd die je gegarandeerd verzadigd houdt.

Steps

1
Done

Romeinse sla

Was de sla en snijd of scheur in grove stukken.
Schaaf de parmezaanse kaas.

2
Done

Croutons maken

Snijd oud stokbrood in stukjes.
Meng dit in een schaal met olijfolie, zwarte peper en geraspte Parmezaanse kaas.
Verhit dit 8 minuten op 200 °C in de airfryer.

3
Done

Caesar dressing

Meng de fijn gehakte knoflook samen met de ansjovis. Door met de zijkant van een mes erop te duwen wrijf je het tot een pasta.
Meng dit citroensap, eidooier, Worcester saus en Dijon mosterd. Voeg ietsje zout en peper toe.
Roer goed door elkaar.
Schenk nu olijfolie erbij terwijl je goed roert. Voeg ook de parmezaanse kaas erdoor.

Wanneer de saus iets te dik is roer er extra olijfolie door of citroensap.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Limoncello maken
previous
Limoncello maken
Pizzabroodjes
next
Dubbelgevouwen pizzabroodjes
Limoncello maken
previous
Limoncello maken
Pizzabroodjes
next
Dubbelgevouwen pizzabroodjes

Add Your Comment