0 0
Cake Lorraine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Zoete uien
250 gram Spekjes of guanciale ( Italiaans spek)
Gerist verse tijm
25 gram Roomboter
100 ml Witte wijn
zout en peper
3 eieren
120 ml Room
1 eetlepel + extra voor serveren Mosterd ( Amora)
170 gram Bloem
1 theelepel Bakpoeder
100 gram Roomboter Gesmolten
150 gram Gruyèrekaas
Om te serveren Cornichons

Cake Lorraine

Een heerlijke Franse hartige cake!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Cake Lorraine!

Het leuke van het foodie vak is dat je regelmatig de leukste dingen krijgt opgestuurd! Dit keer kregen we zomaar een stapel kookboeken. Nouja niet helemaal zomaar… Het is namelijk tussen 4 en 13 november Kookboekenweek! Een jury heeft 5 zilveren kookboeken uitgekozen waar je nu op kunt stemmen. Op 4 november is de uitreiking van het Gouden Kookboek én de start van de Kookboekenweek.

Wij waren gevraagd om een heerlijk recept te koken/bakken uit een genomineerd Zilveren kookboek.

Wij hebben de eer om in het kookboek van Karin Gaasterland ‘Cuisine Carine’ te duiken. De keuze was lastig. Gaan we voor haar verschillende tarte tartins? Italiaanse pasta? Of toch voor de hartige cake lorraine? Omdat we niet konden wachten kozen we de cake puur omdat we alle ingrediënten al in huis hadden en bij het zien van haar exemplaar liep het water in de mond liep!

Het blijkt een geweldige keus, want wat was hij verrukkelijk! Je kent waarschijnlijk wel de Quiche lorraine en dit is een afgeleide hiervan. De tijm, uien, guanciale, mosterd en room is de basis. Sorry Karin, maar wij hebben de gruyèrekaas vervangen door een gorgonzola. Eigenwijs als we zijn geven we er een Italiaans tintje aan. Je eet deze cake met de kleine cornichons en wat mosterd. Smullen maar! Binnenkort staat hier zeker de peren tarte tartin op tafel!

Schrijfster

Karin is geboren in een Nederlands-mediterane familie met een sterke Arabische invloeden. Je vind de vele invloeden terug in haar recepten. Haar lijfspreuk is ‘J’adore le beurre’. Kijk, daar houden we van. In haar kookboek vind je heerlijkste Franse maar ook Italiaanse gerechten. Inclusief mooi sauzen, specerijen- en kruidenmengsels, olies en vinaigrettes. Tevens vind je al de leuke adressen van winkels die Karin vaak bezoekt in Amsterdam. Leuk extraatje. Dank voor het prachtige boek!

Je kunt nog tot 4 november mee stemmen op je favoriete kookboek. Er zijn 5 genomineerden. Klik hier. Je kunt ook nog eens al deze vijf boeken winnen.

Of wij ook een hartige taart online hebben? Jazeker wat dacht je van een hartige taart met snijbiet?

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2
Done
10 minuten

Ui, spek en tijm

Smoor de uien samen met het spek en de tijmblaadjes in roomboter.
Blus af met witte wijn en laat zachtjes inkoken.
Eventueel wat peper en zout.

3
Done
6 minuten

Ei en room

Klop 3 eieren goed romig met een mixer (3 minuten).
Voeg de room toe en klop nog 2 minuten.
Voeg de mosterd en ietsje zout toe.
Zeef er de bloem samen met bakpoeder erboven en meng.
Voeg als laatste de gesmolten boter, de gruyèrekaas, ui en guanciale tot en meng tot glad beslag.
Wij hebben de gruyèrekaas vervangen door gorgonzola.

4
Done
2 minuten

Bakvorm

Gebruik een bakvorm van 18 cm.
Bekleed de bodem met bakpapier.
Smeer de zijkant in met zachte boter.
Verdeel het beslag in de vorm.

5
Done
40-60 minuten

Bakken

Bak de oven af in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Bij ons was deze al na 40 minuten gaar.
Prik dus op tijd even met een saté prikker in de cake.
Wanneer deze er droog uitkomt is de cake klaar.

6
Done

Serveren

Laat de cake afkoelen en serveer met cornichons ( kleine augurken) en mosterd.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Halloween pretzel spinnenweb
Gepofte kastanjes
next
Gepofte kastanjes uit de airfryer
previous
Halloween pretzel spinnenweb
Gepofte kastanjes
next
Gepofte kastanjes uit de airfryer

Add Your Comment