0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1x basis recept voor cake
Half potje Aardbeienjam Mag ook andere smaak jam
6 eieren Eiwit
100 gr Fijne kristalsuiker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cake met jam en meringue

Cake met jam en meringue

Een sierlijke cake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Cake met jam en meringue!

Deze cake vinden wij er super leuk uit zien. Een mooi rood streepje en een fluffy dakje van meringue. Een hele sierlijke cake terwijl hij super makkelijk is! Je bakt ons basis cake recept en stopt jam in het midden. Daarna smeer je heerlijke fluffy meringue op de bovenkant. Een topper van een cake die je kunt serveren voor je gasten!

 

P.s. met de overgebleven eidooiers kun je bijvoorbeeld onze Creme Brulée maken!

Steps

1
Done
60 minuten

Cake bakken

Maak 1 keer ons basis recept voor cake. De link kun je hieroven vinden of zoek op 'basis cake'

2
Done
5 minuten

Vullen

Zorg dat de cake goed is afgekoeld.
Snijd de cake in de lengte doormidden en vul de cake met genoeg jam. Plaatst daarna de bovenkant van de cake weer op de onderkant met jam.

3
Done
10 minuten

Meringue

Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix goed. Voeg langzaam het suiker toe aan de eiwitten. Wanneer de eiwitten mooi stijf zijn geworden en mooi glanzen is het klaar.
Smeer het eiwit schuim over de cake heen. Dit kan over de bovenkant of over de gehele cake.
Met een brandertje kun je het meringue nog even af branden. Wanneer je deze niet hebt kan de cake ook nog even kort op de grill stand in de oven.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Basis cake recept
previous
Basis cake recept
Pistache brood
next
Pistache brood
Basis cake recept
previous
Basis cake recept
Pistache brood
next
Pistache brood

Add Your Comment