Ingredients
-
350 ml Koud water
-
250 gram sushirijst
-
5 eetlepels rijstazijn
-
2 theelepel zout
-
3 vellen norivellen
-
200 gram krabstick
-
Halve komkommer
-
1 avocado
-
3 eetlepels sesamzaadjes
-
naar smaak wasabi
-
Scheutje sojasausJapans
-
2 eetlepel mayonaiseJapanse
Directions
California roll!
Wij eten echt niet alleen Italiaans, naast dit overheerlijke eten wagen de Queens zich ook regelmatig buiten de grenzen. Toen ik (José) nog in het blauwe uniform de hele wereld over vloog kwam ik ook in aanraking met de Japanse cultuur. Begin twintig was ik toen ik de wereld van KLM stapte. Japans was echt cultuur shock voor mij als meisje uit de provincie die nog nooit rauwe vis had gegeten. Sojasaus vond ik echt verschrikkelijk, en bakplaat ook niet een favoriet. Tja eten was wel handig dus langzamerhand begon ik er toch aan te wennen.
In de USA ging ik uiteindelijk wat meer sushi proberen. Een echte Japanner zal waarschijnlijk geen California roll zelf maken, maar ik vind deze smaken heerlijk. Waarschijnlijk omdat dit hapje een beetje veramerikaanst is. Erg? Nee toch…
Deze roll is in Canada gecreëerd door een Japanse chef. De zeewier had hij aan de binnenkant gedaan en de rijst met vis, komkommer en avocado aan de buitenkant.
De inside-out roll was geboren, eigenlijk tegen alle Japanse principes maar bleek mega populair.
Hoe vaak ik dit gegeten heb… echt talloze keren. Regelmatig voor de vlucht uit USA kocht ik een grote bak om te eten voor vertrek of tijdens de vlucht naar Amsterdam.
Een paar geleden organiseerde ik voor een groep vriendinnen een workshop sushi maken. Wil je dit ook een keer doen check dan @sushicursus.nl . Rie Sato is echt hilarisch in hoe ze deze workshop geeft. #nospon
De basis ken ik nu en moet het eigenlijk veel vaker maken, want het is verrukkelijk. Helaas eet Mario dit niet en wanneer ik het maak dan eet ik mij misselijk.
Wij vinden dit een echte Crew Favorites, dus ‘ex’ collega’s speciaal voor jullie!
In het recept vind je vele foto’s to make it easy. Succes met rollen!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Rijst kokenBelangrijk: was de rijst heel goed. |
2
Done
30 minuten
|
KokenNeem 350 ml koud water en breng dit samen met de schone rijst aan de kook. |
3
Done
2 minuten
|
Rijstazijn en zoutVerwarm de rijst azijn met het zout. |
4
Done
5 minuten
|
Azijn +rijstDoe de rijst in een grote schaal en roer de rijst azijn er zachtjes doorheen. Laat dit afkoelen. Japanners gebruiken een waaier om het af te koelen, ik zet een koude föhn er even op. |
5
Done
10 minuten
|
Groenten |
6
Done
1 minuut
|
Rolmatje |
7
Done
10 minuten
|
VullenSnijd de norivellen in tweeën. |
8
Done
|
ServerenSnijd de rol in mooie plakjes. |
9
Done
|
TipLeuk om Japanse stokjes te gebruiken. |