Ingredients
-
Deeg
-
500 gram Bloem type ‘OO‘
-
5 gram Zout
-
7 gram Droge gist
-
300 ml Lauwwarm water
-
2 eetlepel Olijfolie
-
Vulling
-
Halve Aubergine
-
Halve courgette
-
Klein bakje Tomaten saus
-
1 bolletje Mozzarella
Directions
Een calzone pizza uit de Miele oven!
“ MIELE, Immer besser” daar dachten wij direct aan toen we met dit prachtige merk in contact werden gebracht.
Onze eerste ontmoeting is in het gloednieuwe Miele Experience Center in Vianen. Een hartelijk ontvangst met de gastvrouw en chef-kok die ons de hele dag gaat begeleiden. De uitstraling is overweldigend, een ruimte van 3000 m2 met een presentatie van huishoudelijke apparaten en natuurlijk veel keukenapparatuur. Wij gaan ons natuurlijk bezighouden met het prachtige keukenapperatuur en we weten nu al; Dit gaat een feestje worden.
CALZONE PIZZA
Ons eerste gerecht dat we mogen maken is op ons lijf geschreven, een calzone pizza. Calzone betekent broekspijp. Deze dubbel gevouwen pizza deed de Italianen daar aan denken en dus zo genoemd. Na het dichtklappen heb je een halve maan. Door de stoom ontwikkeling in de deeglap zwelt deze mooi op. Deze heerlijke pizza vind je voornamelijk in het Zuiden van Italië. En binnenkort natuurlijk in je eigen keuken! De calzone van vandaag heeft een simpele maar heerlijke vulling van aubergine, courgette, tomatensaus en mozzarella.
STOOMOVENS
Normaal gesproken bakken we op een pizzasteen of in een houtoven, maar bij Miele hebben ze geweldige stoomovens waarin je niet alleen stoomt, maar ook het deeg laat rijzen, en de pizza in afbakt.
Het fijne van Miele apparatuur is dat ze voor een ieder persoon de juiste apparatuur hebben. Kies je voor comfort in het drukke dagelijks leven? Dan is de apparatuur met zijn slimme functies zoals voor geprogrammeerde functies ideaal zoals de ‘koken menu’. Tijdens het koken kun je al je aandacht aan je gasten besteden, want met de functie ‘automatisch koken menu’ zorgt de stoomoven ervoor dat alles tegelijkertijd klaar is. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke producten je gaat stomen en hoe gaar je ze wilt. Daarna worden de volgorde, tijd en temperatuur automatisch bepaald. Is het tijd om het volgende ingrediënt erbij te schuiven? Dan krijg je een seintje van de stoomoven. Ook ideaal is de functie; ‘gistdeeg rijzen’ zo weet je zeker dat het pizzadeeg op je juiste temperatuur en voor de juiste tijd rijst. Deze mooie bakplaat met gaatjes is ook een handige toevoeging in je keuken. Dit zorgt voor de lekkerste knapperige pizza’s!
Ben jij een echte hobbykok? Dan maak je moeiteloos je eigen sterren gerechtjes met Combi stoom oven DGC7845. Alle apparatuur heeft een tijdloos design, ongekende kwaliteit met innovatieve technologie en een tijdloze elegantie.
ORIËNTEREN?
In het recept hieronder zullen we de stappen uitvoerig beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren? Vraag snel de belevingsgids aan online, komende maand inclusief een leuk interview met de CookingQueens!
Steps
1
Done
10 minuten
|
DeegMeng het gist met lauwwarm water. |
2
Done
15-20 minuten
|
RijzenHet deeg mag in een met olijfolie licht ingevette kom. |
3
Done
5 minuten
|
VullingSnijd de aubergine en courgette in kleine blokjes. Wij bakte de vulling op de kookplaat (Inductiekookplaat KM 7564 FL van Miele) een fijne inductiekookplaat met werkbladafzuiging (CSDA 7001 FL). |
4
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 220 graden |
5
Done
5 minuten
|
Pizza makenVerdeel het deeg in 4 ballen. |
6
Done
|
OvenVoor het bakken gebruiken we de stoomoven (H 7860 BP), met zijn extra bak, stoom, braad functies. Als extra functies voegen we de Crispfunctie toe, voor een perfect krokant deeg! |
7
Done
|
Gaatjes bakplaatOm de pizza af te bakken gebruiken we de gaatjes bakplaat. Een handige (extra) accessoire voor alles wat knapperig en krokant moet zijn. Zo krijg je geen slappe bodem! |
8
Done
25 minuten
|
BakkenBak de pizza af in ongeveer 25 minuten. Eetsmakelijk! |