0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
500 gram Bloem type ‘OO‘
5 gram Zout
7 gram Droge gist
300 ml Lauwwarm water
2 eetlepel Olijfolie
Vulling
Halve Aubergine
Halve courgette
Klein bakje Tomaten saus
1 bolletje Mozzarella

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Calzone pizza

Calzone pizza

De perfect gevulde pizza

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

Directions

Share

Een calzone pizza uit de Miele oven!

MIELE, Immer besser” daar dachten wij direct aan toen we met dit prachtige merk in contact werden gebracht.

Onze eerste ontmoeting is in het gloednieuwe Miele Experience Center in Vianen. Een hartelijk ontvangst met de gastvrouw en chef-kok die ons de hele dag gaat begeleiden. De uitstraling is overweldigend, een ruimte van 3000 m2 met een presentatie van huishoudelijke apparaten en natuurlijk veel keukenapparatuur. Wij gaan ons natuurlijk bezighouden met het prachtige keukenapperatuur en we weten nu al; Dit gaat een feestje worden.

CALZONE PIZZA

Ons eerste gerecht dat we mogen maken is op ons lijf geschreven, een calzone pizza. Calzone betekent broekspijp. Deze dubbel gevouwen pizza deed de Italianen daar aan denken en dus zo genoemd. Na het dichtklappen heb je een halve maan. Door de stoom ontwikkeling in de deeglap zwelt deze mooi op. Deze heerlijke pizza vind je voornamelijk in het Zuiden van Italië. En binnenkort natuurlijk in je eigen keuken! De calzone van vandaag heeft een simpele maar heerlijke vulling van aubergine, courgette, tomatensaus en mozzarella.

STOOMOVENS

Normaal gesproken bakken  we op een pizzasteen of in een houtoven, maar bij Miele hebben ze geweldige stoomovens waarin je niet alleen stoomt, maar ook het deeg laat rijzen, en de pizza in afbakt.

Het fijne van Miele apparatuur is dat ze voor een ieder persoon de juiste apparatuur hebben. Kies je voor comfort in het drukke dagelijks leven? Dan is de apparatuur met zijn slimme functies zoals voor geprogrammeerde functies ideaal zoals de ‘koken menu’. Tijdens het koken kun je al je aandacht aan je gasten besteden, want met de functie ‘automatisch koken menu’ zorgt de stoomoven ervoor dat alles tegelijkertijd klaar is. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke producten je gaat stomen en hoe gaar je ze wilt. Daarna worden de volgorde, tijd en temperatuur automatisch bepaald. Is het tijd om het volgende ingrediënt erbij te schuiven? Dan krijg je een seintje van de stoomoven. Ook ideaal is de functie; ‘gistdeeg rijzen’ zo weet je zeker dat het pizzadeeg op je juiste temperatuur en voor de juiste tijd rijst. Deze mooie bakplaat met gaatjes is ook een handige toevoeging in je keuken. Dit zorgt voor de lekkerste knapperige pizza’s!

Ben jij een echte hobbykok? Dan maak je moeiteloos je eigen sterren gerechtjes met Combi stoom oven DGC7845.   Alle apparatuur heeft een tijdloos design, ongekende kwaliteit met innovatieve technologie en een tijdloze elegantie.

ORIËNTEREN?

In het recept hieronder zullen we de stappen uitvoerig beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren?  Vraag snel de belevingsgids aan online, komende maand inclusief  een leuk interview met de CookingQueens!

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg

Meng het gist met lauwwarm water.
Laat 10 minuten staan, je zal zien dat er een schuimlaagje ontstaat, dit betekent dat het gist actief is.
Meng het bloem met zout en doe in keukenmachine.
Voeg het gist mengsel toe.
Laat het deeg kneden met deeghaak tot een soepel en elastisch deeg.
Je kunt het ook met de hand kneden.

2
Done
15-20 minuten

Rijzen

Het deeg mag in een met olijfolie licht ingevette kom.
Zet de kom met het deeg in de oven.
De Combi stoomoven DGC 7845, heeft een automatische rijsfunctie. Een perfecte functie om je deeg op een snelle manier te laten rijzen.
In slechts 15 tot 20 minuten heb je een kant en klaar gerezen deeg. Dat is nou makkelijk, en vooral handig wanneer je spontaan een pizza party hebt!

3
Done
5 minuten

Vulling

Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.
Bak deze aan met een scheutje olijfolie. Nadat ze zijn aangebakken doe je er 4 eetlepels tomatensaus bij en laat dit samen een paar minuten meebakken.
Zet dit apart.

Wij bakte de vulling op de kookplaat (Inductiekookplaat KM 7564 FL van Miele) een fijne inductiekookplaat met werkbladafzuiging (CSDA 7001 FL).
Mariëlla gaat voor het eerst op inductie koken, en is super enthousiast. Juist ook met de werkbladafzuiging, de enorme Power is top. Wannneer je hier een keer mee kookt ben je beslist om. Weg met die afzuigkap boven je hoofd.
De temperatuur is zeer goed in te stellen met de intuïtieve snelle keuze van getallen reeks.
Wat natuurlijk het grote voordeel is van deze prachtige inductiekookplaat, doekje erover en weer schoon.

4
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 220 graden

5
Done
5 minuten

Pizza maken

Verdeel het deeg in 4 ballen.
Rol deze uit tot een mooie ronde lap van ongeveer 17 cm doorsnee.
Het deeg hoeft niet flinterdun, anders is de kans groot dat het gaat scheuren.
Verdeel de vulling over het midden van 2 deeglappen, inclusief de blokjes mozzarella.
Vouw de lege helft over de belegde helft heen, en draai de uiteinden gezamenlijk om, zodat de helften aan elkaar blijven zitten.

6
Done

Oven

Voor het bakken gebruiken we de stoomoven (H 7860 BP), met zijn extra bak, stoom, braad functies. Als extra functies voegen we de Crispfunctie toe, voor een perfect krokant deeg!

7
Done

Gaatjes bakplaat

Om de pizza af te bakken gebruiken we de gaatjes bakplaat. Een handige (extra) accessoire voor alles wat knapperig en krokant moet zijn. Zo krijg je geen slappe bodem!

8
Done
25 minuten

Bakken

Bak de pizza af in ongeveer 25 minuten.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Geroosterde paprika dip
previous
Geroosterde paprika dip
Pumpkin spice chocolademelk
next
Pumpkin spice chocolademelk
Geroosterde paprika dip
previous
Geroosterde paprika dip
Pumpkin spice chocolademelk
next
Pumpkin spice chocolademelk

Add Your Comment