0 0
Cappellacci met zoete aardappel en salie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pasta
Vulling
1 grote Zoete aardappel
50 gram Parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
1 teentje knoflook
3 blaadjes Salie
Takje Oregano
Takje Tijm
1 Sjalot
Saliesaus
100 gram Roomboter
Liefst de kleine blaadjes verse salie Salie
Naar smaak zout en peper

Cappellacci met zoete aardappel en salie

Wat een verrukkelijke smaken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pasta

  • Vulling

  • Saliesaus

Directions

Share

Cappellacci met zoete aardappel en salie.

Zijn jullie ook dol op pasta, wij wel maar dat wisten jullie al. Het leuke van pasta is dat er ongelooflijk veel soorten en maten zijn. Elke streek in Italië heeft zijn eigen authentieke vorm en bijpassende saus en Cappellacci met zoete aardappel en salie is een bijzondere.

Jose is op dit moment in het prachtige Toscane, waar ze eerst een paar dagen in een hotel verblijft. Even niet koken.

Wanneer je in Italië bent en een restaurant bezoekt vind je verschillende gangen op de menukaart. Misschien leuk om dit even uit te leggen.

Antipasti* dit betekent voor de pasta, dus de kleine hapjes voordat je aan het voorgerecht begint. Denk aan bruscetta en borrelhapjes.

Vervolgens ga je naar de Primi piatti* wat betekent eerste bordje. Vaak een pasta of risotto .

Secondi piatti & contorni * betekent tweede borden. Deze gerechten zijn meestal vlees of vis. Dit kan per regio verschillen. Op het platteland zal je meer vlees op de kaart vinden en aan de kust vis.

Contorni zijn de bij gerechten, zoals salade, groenten en bijvoorbeeld aardappel uit de oven. Deze worden apart erbij besteld.

Dolci, cafe en digistivo* wanneer je nog trek hebt dan neem je een dolci , een toetje(zoet), koffie met bijpassend likeurtje

Wij redden al deze gangen niet altijd allemaal , maar bestellen vaak een combinatie van verschillende primi voor lunch, en met diner iets meer

In Italië vinden ze dit ook gelukkig helemaal niet erg.

Oja, we dwalen af… Vandaag een mooie gevulde cappellaci, wat letterlijk betekent gevulde hoedjes. De heerlijke vulling van verse kruiden, parmezaanse kaas en zoete aardappel is een topper. Geserveerd met een verrukkelijke salie botersaus is het helemaal af.

Een feestje op je bord, en met een paar van deze hoedjes heb je een perfecte primi!

Buon Appetito!

Het recept voor verse pasta vind je hier!

Steps

1
Done

Pasta maken

Zie recept basis verse pasta. 200 gram

2
Done
30 minuten

Zoete aardappel

Stoom de aardappel in de stoomoven( prik er gaatjes in)
Je kunt ook je aardappel in stukjes snijden en roosteren samen met de sjalot en knoflook met flink olijfolie in de oven.
Wanneer je nog meer verse kruiden hebt lekker erbij doen.
Wij hebben nog verse oregano en tijm gebruikt.
Half uur op 200 graden tot het gaar is.

3
Done
10 minuten

Vulling maken

Wanneer je stoomt, fruit uitje samen met knoflook heel zachtjes aan.
Meng dit samen met aardappel zout en peper en se kaas totdat je een mooie vulling hebt.
Zet dit koud terwijl je de pasta vellen maakt.

4
Done
10 minuten

Cappellaci vouwen

Steek rondjes van het pasta vel.
Pak een lepeltje vulling, en leg dit op het vierkantje.
Vouw deze in een driehoekje dubbel.
Pak de 2 hoekjes en vouw deze tegen elkaar aan.
Je kunt eventueel wat geklopte ei op de randen van de rondjes smeren zodat de hoedjes beter plakken.
Leg ze op een stuk bakpapier.

5
Done
7 minuten

Saus

Laat de boter samen met salie, zout en peper smelten in een pannetje voor 7 minuten.
En klaar is de saus.

6
Done

Serveren

Kook de verse pasta hoedjes ongeveer 5 minuten zachtjes in gezouten water.
Serveer met de saus, parmezaanse kaas en wat grove peper.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tomaten carpaccio
previous
Tomaten carpaccio met burrata
Witte chocolade koekjes met pistache
next
Witte chocolade koekjes met pistache
Tomaten carpaccio
previous
Tomaten carpaccio met burrata
Witte chocolade koekjes met pistache
next
Witte chocolade koekjes met pistache

Add Your Comment