Ingredients
-
Pasta
-
Vulling
-
1 grote Zoete aardappel
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
1 teentje knoflook
-
3 blaadjes Salie
-
Takje Oregano
-
Takje Tijm
-
1 Sjalot
-
Saliesaus
-
100 gram Roomboter
-
Liefst de kleine blaadjes verse salie Salie
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Cappellacci met zoete aardappel en salie.
Zijn jullie ook dol op pasta, wij wel maar dat wisten jullie al. Het leuke van pasta is dat er ongelooflijk veel soorten en maten zijn. Elke streek in Italië heeft zijn eigen authentieke vorm en bijpassende saus en Cappellacci met zoete aardappel en salie is een bijzondere.
Jose is op dit moment in het prachtige Toscane, waar ze eerst een paar dagen in een hotel verblijft. Even niet koken.
Wanneer je in Italië bent en een restaurant bezoekt vind je verschillende gangen op de menukaart. Misschien leuk om dit even uit te leggen.
Antipasti* dit betekent voor de pasta, dus de kleine hapjes voordat je aan het voorgerecht begint. Denk aan bruscetta en borrelhapjes.
Vervolgens ga je naar de Primi piatti* wat betekent eerste bordje. Vaak een pasta of risotto .
Secondi piatti & contorni * betekent tweede borden. Deze gerechten zijn meestal vlees of vis. Dit kan per regio verschillen. Op het platteland zal je meer vlees op de kaart vinden en aan de kust vis.
Contorni zijn de bij gerechten, zoals salade, groenten en bijvoorbeeld aardappel uit de oven. Deze worden apart erbij besteld.
Dolci, cafe en digistivo* wanneer je nog trek hebt dan neem je een dolci , een toetje(zoet), koffie met bijpassend likeurtje
Wij redden al deze gangen niet altijd allemaal , maar bestellen vaak een combinatie van verschillende primi voor lunch, en met diner iets meer
In Italië vinden ze dit ook gelukkig helemaal niet erg.
Oja, we dwalen af… Vandaag een mooie gevulde cappellaci, wat letterlijk betekent gevulde hoedjes. De heerlijke vulling van verse kruiden, parmezaanse kaas en zoete aardappel is een topper. Geserveerd met een verrukkelijke salie botersaus is het helemaal af.
Een feestje op je bord, en met een paar van deze hoedjes heb je een perfecte primi!
Buon Appetito!
Het recept voor verse pasta vind je hier!
Steps
1
Done
|
Pasta makenZie recept basis verse pasta. 200 gram |
2
Done
30 minuten
|
Zoete aardappelStoom de aardappel in de stoomoven( prik er gaatjes in) |
3
Done
10 minuten
|
Vulling makenWanneer je stoomt, fruit uitje samen met knoflook heel zachtjes aan. |
4
Done
10 minuten
|
Cappellaci vouwenSteek rondjes van het pasta vel. |
5
Done
7 minuten
|
SausLaat de boter samen met salie, zout en peper smelten in een pannetje voor 7 minuten. |
6
Done
|
ServerenKook de verse pasta hoedjes ongeveer 5 minuten zachtjes in gezouten water. |