0 0
Caprese glaasje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Rucola pesto
1 handje rucola
2 eetlepel Pijnboompitten
1 teentje knoflook
30 gram geraspte parmezaanse kaas
50 ml Olijfolie
1/2 theelepel Chili poeder
Ietsje Zout
Voor de caprese
4 Tomaten
1 bol burrata
Klein beetje Olijfolie
Snuf Chili poeder
1 theelepel Pijnboompitten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Caprese glaasje

Kijk deze prachtige kerst kleuren bij elkaar!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Rucola pesto

  • Voor de caprese

Directions

Share

Caprese  glaasje!

Een caprese glaasje staat klaar voor jullie! Wij weten niet waar het vandaan komt maar deze kerst zijn we in de ban van de Italiaanse driekleur. Je weet wel groen, wit en rood. De Italiaanse vlag. Misschien leuk om te weten maar de groene kleur staat voor basilicum, de witte voor mozzarella en natuurlijk de rode is van de prachtige rode tomaat. Wil je een gewone caprese maak dan de speciale kerst caprese, net weer iets leuker!!

Om je deze kerst te voorzien van de lekkerste gerechten zijn we de keuken in gedoken. Het belangrijkste van het kerst diner is dat je geen stress krijgt. Laat dit mooie glaasje nu gewoon helemaal stress proof zijn! Voor de groene kleur wijken we toch een beetje af. Het leek ons leuk om een rucola pesto te maken. Het nootachtige van rucola is gewoon perfect om pesto mee te maken.
De witte tussenlaag is familie van de mozzarella. Namelijk de burrata bol. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is burrata echt onze lieveling en je kunt er alle kanten mee op. Deze heerlijke bol hebben we in een mixertje gedaan en heerlijk lobbig geklopt. Samen met wat gedroogde chilipoeder en olijfolie. Zo smakelijk.
Tenslotte wat fijngesneden tomaatjes. Extra pijnboompitten erop en je voorgerecht is klaar. Zeker weten dat iedereen hiervan gaat smullen.

Serveer er bijvoorbeeld een mooie grissini ( soepstengel) bij. Heb je geen zin om pesto zelf te maken dan kun je natuurlijk een bakje uit de supermarkt halen. Neem dan niet uit een glazen potje, maar de wat luxere uit de plastic bakjes. Die zijn altijd fijn en fantastisch groen van kleur.  Wat smaak betreft gaan wij echt voor zelfgemaakte pesto want geloof me dit is toch het allerlekkerste!

Inmiddels staan er al vele pesto’s op de website. Spinazie pesto hebben we laatst gemaakt. Ohlala ook een topper en zalig door de spaghetti. Probeer een de pesto van het recept bruschetta met rode pesto. Een smaak explosie! Vergeet natuurlijk niet onze basis zelfgemaakte basilicum pesto!

Steps

1
Done
4 minuten

Pesto maken

Doe de rucola samen met de rest van de ingrediënten in een mixertje.
Giet er een scheut olijfolie bij en mix.
Bepaal zelf hoeveel olijfolie je er in doet. Voor dit gerecht mag het lekker romig.
Natuurlijk kun je dit ook in een vijzel maken.

2
Done
2 minuten

Tomaat

Was de tomaten.
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
Laat dit uitlekken op een vergiet, zodat het meeste vocht verdwijnt.
Heb je hele grote tomaten dan laat je de zaden achterwege.

3
Done

Burrata

Mix de burrata in een mixertje met een beetje chilipoeder en scheutje olijfolie.
De Burrata is sowieso lekker vochtig
Je kunt als alternatief ook buffel mozzarella gebruiken.

4
Done

Glaasje vullen

Schep een eetlepel pesto in het glas, daarna een schep Burrata gevolgd door een eetlepel tomaatjes.
Eindig met wat pijnboompitjes en blaadje rucola.
Vlak voor het serveren een druppel olijfolie.

5
Done

Tip

We worden niet gesponsord door Lidl maar daar hebben ze geweldige en betaalbare burrata!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kerst caprese
previous
Kerst caprese
Rucola pesto
next
Rucola pesto
kerst caprese
previous
Kerst caprese
Rucola pesto
next
Rucola pesto

Add Your Comment