Ingredients
-
Rucola pesto
-
1 handje rucola
-
2 eetlepel Pijnboompitten
-
1 teentje knoflook
-
30 gram geraspte parmezaanse kaas
-
50 ml Olijfolie
-
1/2 theelepel chilipoeder
-
Ietsje zout
-
Voor de caprese
-
4 Tomaten
-
1 bakje Stracciatella
-
1 theelepel Pijnboompitten
-
Klein beetje Olijfolie
Directions
Caprese glaasje!
Een caprese glaasje staat klaar voor jullie! Wij weten niet waar het vandaan komt maar deze kerst zijn we in de ban van de Italiaanse driekleur. Je weet wel groen, wit en rood. De Italiaanse vlag. Misschien leuk om te weten maar de groene kleur staat voor basilicum, de witte voor mozzarella en natuurlijk de rode is van de prachtige rode tomaat.
Om je deze kerst te voorzien van de lekkerste gerechten zijn we de keuken in gedoken. Het belangrijkste van het kerst diner is dat je geen stress krijgt. Laat dit mooie glaasje nu gewoon helemaal stress proof zijn! Voor de groene kleur wijken we toch een beetje af. Het leek ons leuk om een rucola pesto te maken. Het nootachtige van rucola is gewoon perfect om pesto mee te maken, maar uiteraard basilicum ook!
De witte tussenlaag is familie van de mozzarella. Namelijk stracciatella. Burrata echt onze lieveling en je kunt er alle kanten mee op. De binnenkant van de burrata heet stracciatella en is ook te koop in Nederland. Kun je dit niet vinden, gebruik dan de burrata bol. Klop deze dan lobbig in een mixertje of staafmixer. Tenslotte wat fijngesneden tomaatjes, extra pijnboompitten erop en je voorgerecht is klaar. Zeker weten dat iedereen hiervan gaat smullen!
Serveer er bijvoorbeeld een mooie grissini (soepstengel) bij. Heb je geen zin om pesto zelf te maken dan kun je natuurlijk een bakje uit de supermarkt halen. Neem dan niet uit een glazen potje, maar de wat luxere uit de plastic bakjes. Die zijn altijd fijn en fantastisch groen van kleur. Wat smaak betreft gaan wij echt voor zelfgemaakte pesto want geloof ons.. dit is toch het allerlekkerste!
Inmiddels staan er al vele pesto’s op de website. Spinazie pesto hebben we laatst gemaakt. Ohlala ook een topper en zalig door de spaghetti. Probeer een de pesto van het recept bruschetta met rode pesto. Een smaak explosie! Vergeet natuurlijk niet onze basis zelfgemaakte basilicum pesto!
Steps
1
Done
4 minuten
|
Pesto makenDoe de rucola samen met de rest van de ingrediënten in een mixertje. |
2
Done
2 minuten
|
TomaatWas de tomaten. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. |
3
Done
2 minuten
|
StracciatellaGebruik als tweede laag stracciatella. |
4
Done
5 minuten
|
Glaasje vullenSchep een eetlepel pesto in het glas, daarna een schep stracciatella gevolgd door een eetlepel tomaatjes. |
5
Done
|
TipWe worden niet gesponsord door Lidl maar daar hebben ze geweldige en betaalbare burrata! Ook de AH heeft inmiddels stracciatella in het assortiment. |
6
Done
|
ServerenServeer met een stukje stokbrood. |