0 0
Caprese matzes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 matzes groot
1 hand rucola melange
8 kleine tomaatjes
Maar smaak zout en peper
Scheutje olijfolie
10 olijven
1 bol burrata
2 theelepel pesto basilicum
1 eetlepel pijnboompitten

Caprese matzes

Maak een Italiaans paasbrunch!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Caprese matzes: frisse smaken voor jouw paasbrunch

Pasen vraagt om kleur, zon en vooral… smaak. Daarom maken we deze keer matzes geïnspireerd op het zonnige eiland Capri. Denk aan sappige tomaatjes, romige mozzarella, frisse basilicum en een paar zoute olijfjes. Super makkelijk om te maken – en minstens zo lekker als het klinkt.

Waarom matzes met Pasen?

De traditie van matzes tijdens Pasen komt voort uit het Joodse Pesach, waar ongezuurd brood wordt gegeten om de haastige uittocht uit Egypte te herdenken. In Nederland zijn matzes daardoor al jarenlang een vast onderdeel van het paasontbijt of de paasbrunch. Ze zijn knapperig, licht en neutraal van smaak – een perfect canvas voor al je favoriete toppings.

Matzes, maar dan met de smaak van Capri

De eenvoudige smaak caprese matzes vraagt om iets extra’s. En waar denk je dan aan? Capri! De combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum doet natuurlijk meteen denken aan een klassieke Caprese. Voeg daar wat fijngehakte olijfjes aan toe, een scheutje goede olijfolie en eventueel wat citroenrasp voor een frisse twist – en je hebt een zonnige matze waar je gasten blij van worden.

Kleurrijk, eenvoudig en feestelijk

Deze Capri-matzes zijn niet alleen heerlijk, maar ook een feest om te zien. Perfect als lichte start van je paasontbijt, of als frisse aanvulling op een uitgebreide brunchtafel. Serveer ze met een frisse salade of een glas homemade limonade, en je haalt zo de lente naar binnen.

Een Italiaanse knipoog op je paastafel

Of je nu groots uitpakt of het liever simpel houdt – deze matzes brengen flair zonder gedoe. Ze zijn vegetarisch, fris en vol smaak. En misschien wel het leukste: ze staan in een paar minuten op tafel. Ideaal voor iedereen die met Pasen iets bijzonders wil serveren zonder uren in de keuken te staan.

Ga je liever voor een niet vegetarische matzes dan probeer je onze matzes met Italiaanse smaken. Hier hebben we Parmaham, zongedroogde tomaten en en Burrata aan toegevoegd.

Steps

1
Done

Tomaat olijf

Snijd de tomaat in kleine stukjes en laat dit uitlekken in een vergiet. Halveer de olijfjes.
Maak dit aan met zout en peper naar smaak en een scheut olijfolie.

2
Done

Rucola

Maak de rucola aan met een scheutje olijfolie en zout en peper.

3
Done

Matzes beleggen

Beleg de Mates met een klein handje rucola salade, de aangemaakte tomaatjes Extra Burrata erover, pijnboompitten en een beetje basilicum pesto.

4
Done

Serveren

Je kunt deze matzes serveren bij de paasbrunch/ lunch.
Ook lekker bij de borrel, je kunt dan de kleine formaat matzes gebruiken.

5
Done

Tip

*Maak ook onze matzes met parmaham (receptlink in het verhaal)
*je kunt de tomaat van tevoren klaarzetten. Beleg de Matzes net voor het serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pad Thai met garnalen
previous
Pad Thai met garnalen
matzes met Italiaanse smaken
next
Matzes met Italiaanse smaken
Pad Thai met garnalen
previous
Pad Thai met garnalen
matzes met Italiaanse smaken
next
Matzes met Italiaanse smaken

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here