Ingredients
-
Kleine gele en rode tomaatjes Tomaat
-
1 bol burrata
-
2 abrikozen
-
Flinke scheut OlijfolieExtra vergine olijfolie!
-
Paar blaadjes verse basilicum
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Caprese met gegrilde abrikozen!
Een caprese lust iedereen! Heerlijke verse tomaatjes in het rood en geel samen met een grote bol burrata, olijfolie en zout en peper. Een perfect voorafje, borrelhapje, lunch of gewoon wanneer je hier zin in hebt!
Dit keer hebben wij er prachtige gegrilde abrikozen bij gedaan. Dit fruit geeft een zoete smaak aan dit gerecht en dat gaat heel goed samen! Je kunt ook gebruik maken van perziken en nectarines, allemaal lekker fruit voor bij dit mooie gerechtje! Net weer ietsje anders deze caprese met gegrilde abrikozen. Ook zijn abrikozen ook nog eens heel gezond!
Zin in nog meer heerlijke gerechten met tomaat en mozzarella dan zit je bij ons altijd goed. Voor kerst of feestelijk etentje is een caprese glaasje altijd een sucxcEen caprese stokbrood met courgette pesto is perfect als lunch. De kip caprese. is altijd een verrukkelijk zomers gerecht. Zou bijna vergeten maak eens de groenten caprese uit de oven
Waar vind je de lekkerste abrikozen
De lekkerste abrikozen worden vaak gevonden op lokale markten en in gespecialiseerde winkels waar versheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. In regio’s met een warm klimaat, zoals de Middellandse Zeegebieden en delen van Azië, gedijen abrikozen vaak het best. De sappige en zoete smaak komt het beste tot zijn recht wanneer de vruchten rijpen onder de zon en geplukt worden op het juiste moment. Kies abrikozen die stevig, maar toch lichtjes veerkrachtig aanvoelen en een levendige oranje kleur hebben.
Probeer lokale boerenmarkten te bezoeken, waar je vaak direct contact hebt met telers en versheid gegarandeerd is. Daarnaast kunnen bio- of ecologische markten een goede keuze zijn, omdat ze vaak streven naar duurzame landbouwpraktijken die de natuurlijke smaak van de abrikozen bevorderen. Het proeven van abrikozen op verschillende locaties biedt een kans om de nuances van smaak en textuur te ontdekken, waardoor je jouw persoonlijke favoriet kunt bepalen.
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnij de tomaatjes in halfjes of in kwarten. Snij de abrikozen in 2e en dan in partjes. |
2
Done
2 minuten
|
GrillenGril de abrikozen in een gril pan met een klein beetje olijfolie. |
3
Done
2 minuten
|
ServerenLeg de tomaatjes mooi op een bordje en daarover de abrikozen. Er boven op leg je de bol burrata. Schenk er wat olijfolie over en wat zout en peper en basilicum naar smaak. |