Ingredients
-
1 courgette
-
1 aubergine
-
1 buffalo mozzarella
-
Trosje cherrytomaten
-
1 tomaat
-
Wat verse tijm, rozemarijn Italiaanse kruidenMag ook gedroogde
-
Scheut olijfolie
-
Snuf zout
-
Klein bakje pesto
-
Een scheutje balsamico crema
Directions
Caprese taartje met gegrilde groenten!
Een Italiaanse caprese staat standaard bij ons op tafel, en vandaag een kleine aanpassing met wat aubergine en courgette er tussen. Deze past helemaal op Meatless Monday, maar natuurlijk niet speciaal voor de vegetarische liefhebber. Wanneer je meerdere gangen wil serveren dan past dit hapje gewoon goed bij je kerst diner.
Een prima koud voorgerecht, maar ook even opwarmen in de oven is heel lekker!
Steps
1
Done
30 minuten
|
OvenSnijd de courgette, tomaat en aubergine in plakken , besprenkel olijfolie, zout en Italiaanse kruiden op bakplaat. |
2
Done
2 minuten
|
MozzarellaSnijd de mozzarella in plakken. |
3
Done
3 minuten
|
TorentjeMaak een torentje van de gegrilde groenten, mozzarella en tomaat. |
4
Done
|
ServerenServeer dit koud op een bordje met wat veldsla eromheen. |