Ingredients
-
4 stukken brood
-
8 tomatenRoma tomaatjes
-
125 gr buffalo mozzarella
-
4 lepels pestoGebruik ons pesto recept!
-
Naar smaak peper
Directions
Een caprese toast met tomaat, mozzarella en een beetje pesto is mijn (Mariëlla) favoriete lunch! Ik kan dit letterlijk elke dag wel eten. Ook zonder de mozzarella vind ik het heerlijk en het maakt het net ietsjes gezonder.
Dit recept is het lekkerst met zelfgemaakte pesto. Hier hebben wij natuurlijk ook een recept voor. Deze kun je hier vinden: Recept voor pesto
Ik neem deze broodjes het liefst dagelijks mee naar mijn werk. Het is een simpele lunch maar daardoor is het wel belangrijk dat je goede kwaliteit aan producten in huis haalt. Koop niet die grote Nederlandse tomaten die naar water smaken, de roma tomaatjes zijn bijvoorbeeld veel lekkerder van smaak. Ook buffalo mozzarella is een goede keuze. Koop nooit een supermarkt zijn eigen of goedkoopste merk mozzarella want dat smaakt echt naar niks en is niet lekker zacht en sappig..
Oke genoeg gepraat; Dit simpele maaltje staat binnen 10 minuten op tafel, dus ga snel aan de slag!
Steps
1
Done
2
|
Brood toastenRooster je brood in een brood rooster of in een contact grill |
2
Done
5
|
SnijdenSnij de tomaatjes in plakjes of in 2e. Trek de mozzarella in stukjes. |
3
Done
5
|
BeleggenSmeer de broodjes in met de pesto en leg de tomaatjes erop. Daarna leg je de mozzarella erop. Je kunt er nog wat extra peper of verse basilicum op leggen. P.S. Je kunt de broodjes ook nog even in de oven doen, dan smelt de mozzarella een beetje :) |