0 0
Caramelle pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gebruik het basis recept pastadeeg
Vulling
250 gram ricotta kaas
150 gram Geitenkaas
Naar smaak Verse kruiden Tijm, peterselie, oregano
Naar smaak zout en peper
1 eieren om de deeg lapjes in te smeren

Caramelle pasta

Wat een snoepje

Cuisine:

Ingredients

  • Gebruik het basis recept pastadeeg

  • Vulling

Directions

Share

Carmelle pasta!

Pasta maken is het leukste wat er is ,vinden wij natuurlijk. Er zijn zoveel soorten en maten, en wanneer je ook zo’n grote fan bent is een pasta maker reuze handig. Van @Bourgini kregen we de Steel Kitchen Chef Pro met bijpassende pasta makers.
Geen gedoe meer met deeg rollen, maar altijd mooie lappen deeg waardoor je direct aan de slag kan met je favoriete vorm, in welke dikte je maar wilt.

We  zijn super blij met deze keukenmachine en de pasta makers werken top. Het handige van deze accessoires zijn dat ze ook op andere merken keukenmachines passen.

Wij vonden het leuk om hiermee de Italiaanse caramelle te maken, caramelle betekent snoepje, maar wij vinden het ook net kleine kadootjes.

Met een deeg van twee kleuren en een kartelrandje, gevuld  met heerlijke kaas en kruiden zijn ze een feest op het bord. Kijk daar worden wij nu helemaal blij van.
Leuk voor de kerst!

 

Steps

1
Done

Deeg maken

Maak 2 kleuren deeg, één zonder toevoeging en één met rode biet.

2
Done

Vulling

Meng de kazen met Italiaanse kruiden, doe in spuitzak of plastic zakje en zet in de koelkast.

3
Done

Deeg draaien

Draai de vellen deeg op stand 7
Leg ze beide op een bebloemd werkblad.

4
Done

Snijd 4 dunne linten uit het rode deeg, en leg die op de lichte lap. Druk ietsje aan.
Pak de lap op en rol door de pastamaker op stand 5.
Je hebt nu een mooie 2 lap.

5
Done

Kluts een eitje en zet klaar met kwastje.

6
Done

Draai de lap om zodat je de gestreepte kant aan de buitenkant hebt.
Snijd hier rechthoekjes van 4,5 cm bij 6 cm. Je kunt de kanten van 4,5 cm met een kartel radertje snijden voor een leuk effect.

Op elke stukje een klein beetje vulling.
Smeer aan één kant van je lapje wat ei.
Het plakt zo beter op elkaar.

7
Done

Vouw de snoepjes dicht ,druk met 2 vingers naast de vulling.
De zijkanten knijp je dicht zie foto.
Leg de snoepjes op een plaat met een beetje semola zodat ze niet plakken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Charlotte tiramisu taart
previous
Charlotte Tiramisu kersttaart
Italiaanse sgroppino
next
Italiaanse sgroppino
Charlotte tiramisu taart
previous
Charlotte Tiramisu kersttaart
Italiaanse sgroppino
next
Italiaanse sgroppino

Add Your Comment