Ingredients
-
100 gram Bresaola
-
50 gram rucola
-
1 eetlepel Pesto basilicum
-
2 eetlepels Parmezaanse kaas
-
1 eetlepel Pijnboompitten
-
Beetje zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Carpaccio bresaola!
Carpaccio is één van die gerechtjes die altijd bij iedereen in de smaak valt. Tenminste, die ervaring hebben wij. Je kunt prachtige schalen vol maken en met bijvoorbeeld feestelijke gelegenheden op tafel zetten. Het is alweer bijna Pasen en vele gaan met het hele gezin aan tafel. Bij de Paasbrunch mag de carpaccio van bresaola niet ontbreken.
Een carpaccio heeft eigenlijk niet zoveel nodig. Wat pijnboompitjes, geschaafde Parmezaanse kaas, een beetje peper en een mooie olijfolie. Zo krijg je het in Italië. Wij vinden het lekker met wat extra rucola en zelfgemaakte basilicum pesto. Naast dat het een heerlijke combinatie is krijg je ook een iets feestelijkere uitstraling. Tja, dat mag op je mooi gedekte tafel.
Bresaola
Iedereen kent carpaccio maar de bresaola is toch iets minder bekend. Het is een verrukkelijke luchtgedroogde en gezouten vleeswaar. Oorspronkelijk komt het uit het noorden van Italië. Meestal is het van de koe, maar er zijn ook verschillende versies van het paard, hert of varken. In Nederland vind je meestal van het rund. Het vlees is donkerrood en dit komt omdat het 2 tot 3 maanden ligt te drogen. Het smaakt een beetje zoet en kruidig. Dit komt omdat het geprepareerd wordt met jeneverbessen, nootmuskaat en kaneel. Deze smaak gaat heel goed samen met de geroosterde pompoen en de pesto. Bresaola is bij Lidl en AH te koop #nospon
Wil je eens een andere carpaccio op tafel , de keuze is bij ons reuze. Natuurlijk hebben we voor je de vlees versie, carpaccio op twee manieren, carpaccio rolletjes.
Steeds vaker eet men vegetarisch. Tja en waarom ook niet. Inmiddels hebben we al de lekkerste schalen geserveerd. Snel een een kijkje nemen want deze wil je proberen . Onze vegetarische versies zijn pompoen carpaccio met burrata. Carpaccio van komkommer, courgette carpaccio met citroenpesto en burrata. Tomaten carpaccio met burrata.
Steps
1
Done
5 minuten
|
PestoWil je zelf basilicum pesto maken klik op de link in verhaal. |
2
Done
2 minuten
|
RucolaDoe de rucola is een bakje en meng met wat zout, peper en olijfolie. |
3
Done
5 minuten
|
BresaolaVerdeel de plakjes bresaola op een schaal. |