0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Bresaola
50 gram rucola
1 eetlepel Pesto basilicum
2 eetlepels Parmezaanse kaas
1 eetlepel Pijnboompitten
Beetje zout en peper
Scheutje Olijfolie
Carpaccio bresaola

Carpaccio bresaola

Carpaccio bresaola

Probeer eens de mooie Italiaanse bresaola

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Carpaccio bresaola!

Carpaccio is één van die gerechtjes die altijd bij iedereen in de smaak valt. Tenminste, die ervaring hebben wij. Je kunt prachtige schalen vol maken en met bijvoorbeeld feestelijke gelegenheden op tafel zetten. Het is alweer bijna Pasen en vele gaan met het hele gezin aan tafel. Bij de Paasbrunch mag de carpaccio van bresaola niet ontbreken.

Een carpaccio heeft eigenlijk niet zoveel nodig. Wat pijnboompitjes, geschaafde Parmezaanse kaas, een beetje peper en een mooie olijfolie. Zo krijg je het in Italië. Wij vinden het lekker met wat extra rucola en zelfgemaakte basilicum pesto. Naast dat het een heerlijke combinatie is krijg je ook een iets feestelijkere uitstraling. Tja, dat mag op je mooi gedekte tafel.

Bresaola

Iedereen kent carpaccio maar de bresaola  is toch iets minder bekend.  Het is een verrukkelijke luchtgedroogde en gezouten vleeswaar. Oorspronkelijk komt het uit het noorden van Italië. Meestal is het van de koe, maar er zijn ook verschillende versies van het paard, hert of varken. In Nederland vind je meestal van het rund. Het vlees is donkerrood en dit komt omdat het 2 tot 3 maanden ligt te drogen. Het smaakt een beetje zoet en kruidig. Dit komt omdat het geprepareerd wordt met jeneverbessen, nootmuskaat en kaneel. Deze smaak gaat heel goed samen met de geroosterde pompoen en de pesto. Bresaola is bij Lidl en AH te koop #nospon

Wil je eens een andere carpaccio op tafel , de keuze is bij ons reuze. Natuurlijk hebben we voor je de vlees versie, carpaccio op twee manieren, carpaccio rolletjes.

Steeds vaker eet men vegetarisch. Tja en waarom ook niet. Inmiddels hebben we al de lekkerste schalen geserveerd. Snel een een kijkje nemen want deze wil je proberen . Onze vegetarische versies zijn pompoen carpaccio met burrata. Carpaccio van komkommer, courgette carpaccio met citroenpesto en burrata. Tomaten carpaccio met burrata.

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Pesto

Wil je zelf basilicum pesto maken klik op de link in verhaal.

2
Done
2 minuten

Rucola

Doe de rucola is een bakje en meng met wat zout, peper en olijfolie.
Hussel door elkaar.

3
Done
5 minuten

Bresaola

Verdeel de plakjes bresaola op een schaal.
Hierop wat aangemaakte rucola.
Extra pijnboompitjes en geschaafde parmezaanse kaas.
Verdeel er extra pesto over en zwarte peper.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tomaten burrata salade
previous
Tomaten burrata salade
ricotta gehaktballetjes
next
Ricotta gehaktballetjes
tomaten burrata salade
previous
Tomaten burrata salade
ricotta gehaktballetjes
next
Ricotta gehaktballetjes

Add Your Comment