Ingredients
-
200 gram Dun gesneden rosbief
-
50 gram rucola
-
12 Cherry tomaten
-
handje Parmezaanse kaasgeraspt of flakes
-
3 eetlepel Pijnboompittengeroosterd
-
2 eetlepel Pesto
-
scheut Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
Directions
Carpaccio krans!
Carpacci-Jo gaat nog even door en heb er een feestelijke versie van gemaakt. Ook met kransen hebben we een dingetje. Het is ook zo leuk om een kransje te serveren. Soms kun je met een paar simpele ingredienten een pracht exemplaar maken, zonder dat het veel energie kost. Wij hebben gemerkt met onze kerst gerechten dat hoe eenvoudiger hoe populairder. Dit snappen we helemaal. Met kerst is er meer dan alleen in de keuken staan. We hebben er een leuk filmpje van.
Een carpaccio van rosbief maken we vaak. Vorig jaar hadden we heel luxe bij de slager gehaald een paar dagen van te voren, maar op het moment van serveren kwam die bruin uit de verpakking. De smaak was wel oke hoor, maar ik vind dit persoonlijk niet om aan te zien. Braaf gegeten maar dat overkomt ons niet nog een keer. De voorverpakte carpaccio met bijpassende dressing uit de super vinden we echt te ranzig. Dit smaakt zo nep dus kopen we tegenwoordig rosbief. Dit gaat altijd goed en met rucola, parmezaan flakes, pijnboompitten , een tomaatje voor de kleur staat ie te stralen.
Naast deze carpaccio krans, hebben nog veel feestelijke kransen. De zalm bladerdeeg krans is een versie met zalm, arsperges, kruidenkaas. De zalm kerstkrans heeft een waanzinnige combinatie van zalm en grapefruit. Dit heb ik ooit in de KLM Business Class geserveerd en deze combinatie is hemels, dat moet dan ook wel zo hoog in de lucht.
De pesto broodkrans is weer ietsje meer werk maar superleuk om te maken, gevuld met pesto en mooi in een vlecht gebakken een topper met kerst. De kerstkrans van bladerdeeg vol met Italiaanse smaken staat denken we bij iedereen op tafel. Dit Reels filmpje op instagram is 100.000 keer bekeken en heel veel opgeslagen. Onze laatste hit is de bladerdeeg zalm bladerdeeg krans met kruidenkaas en zalm, en geloof ons, reuze makkelijk en met het Reels filmpje helemaal.
Steps
1
Done
1 minuut
|
RucolaLeg de rucola in een krans vorm. |
2
Done
1 minuut
|
RosbiefRol elk plakje in een soort roos en verdeel over de krans. |
3
Done
1 minuut
|
Tomaat en kaasSnijd de tomaatjes doormidden en verdeel over de krans, strooi er wat parmezaanse kaas over. |
4
Done
1 minuut
|
PijnboompittenRooster de pitjes heel even op een hete koekenpan, kijk uit ze verbranden heel snel. |
5
Done
1 minuut
|
Pesto olijfoliemeng basilicum pesto met wat olijfolie zodat het iets vloeibaarder wordt. Maak je meerdere kransen, je kunt de rucola in een grote bak doen. Daarop zout, peper en olijfolie . Meng dit door elkaar en maak hier je basis krans mee. |
6
Done
|
ServerenServeer met wat brood of crackers. |