Ingredients
-
Gele biet
-
Handje rucola
-
1 bol burrata
-
2 eetlepel pitjes Granaatappel
-
2 eetlepel Pistache nootjes
-
Dressing
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 theelepel Dyon mosterd
-
2 eetlepel Citroensap
-
Rode biet
-
Hand rucola
-
1 bol burrata
-
4 eetlepel CroutonsMix van croutons en pijnboompitten, gedroogde tomaat
-
Scheutje Olijfolie
-
1 eetlepel Rode pepertjes
Directions
Carpaccio van chioggia biet!
Ik noem je voortaan Carpacci-Jo was het eerste wat Mariëlla zei toen ik (José) weer wat foto’s had doorgestuurd van een nieuwe carpaccio creatie. Moeders is namelijk verzot op dun gesneden veggies, aangevuld met een mooie rucola omdat deze nootachtige sla er zo lekker bij is. Het geheel wordt altijd standaard gecompliceerd met het allermooiste kaasje, de burrata bol. Onze lieveling uit Italië.
Aangezien moeder & dochter graag voor anderen koken willen we natuurlijk geen standaard menu maken en deze carpaccio staat ongelooflijk mooi op tafel. Deze mooie bietjes heten chioggia bietjes en zijn van Italiaanse afkomst. Chioggia is een plaatsje in Italië. Met een beetje geluk vind je ze tegenwoordig ook bij de groentenboer. Deze bietjes zijn nog iets zoeter dan de gewone rode biet en ze zijn helemaal bijzonder door hun prachtige kleuren. Ze zien er aan de buiten kant allemaal rood uit maar wanneer je deze doormidden snijd dan ze een prachtig wit rode tekening. De oranje chioggia is aan de binnenkant geel.
Er zijn twee manieren om deze bietjes te bereiden. Je kunt ze heel dun snijden en dan met olijfolie en verse kruiden bereiden. Dit mag best lang en op niet al te hoge temperaturen. Je bietje zal wel wat verkleuren en misschien ook met een zwart randje. Dit was mijn eerste poging, alleen vonden we de kleuren niet mooi. Het gaat natuurlijk ook om de presentatie. De tweede poging was om de bietjes te koken in de stoomoven. Wow de intense gele kleur bleef helemaal overeind. De tekening van de binnenkant was wel iets minder. Het zelfde bij de rood witte biet maar de kleuren waren intenser. Onze voorkeur gaat dus naar het koken. Kwa smaak en structuur is het gekookt zachter dan de geroosterde. Kies zelf maar of probeer het eens.
Deze carpaccio van chioggia biet ga je natuurlijk maken.Wil je eens een andere carpaccio op tafel , de keuze is reuze. Natuurlijk hebben we voor je de vlees versie, carpaccio op twee manieren, carpaccio rolletjes.
Onze vegetarische versies zijn pompoen carpaccio met burrata. Carpaccio van komkommer, courgette carpaccio met citroenpesto en burrata. Tomaten carpaccio met burrata.
Steps
1
Done
30 minuten
|
BietjesKook of stoom de bietjes voor 30 minuten. |
2
Done
5 minuten
|
SnijdenVerwijder de schil en snijd de biet in meest dunnen plakjes. |
3
Done
2 minuten
|
Dressing gele bietMix olijfolie, zout en peper, mosterd en citroensap in mixertje of glazen potje. |
4
Done
3 minuten
|
Serveren gele bietAlles op een mooie schaal, roer de rucola door de helft vd dressing en leg dit op de bietjes. Burrata erbij. |
5
Done
2 minuten
|
Rode biet |
6
Done
2 minuten
|
ServerenWat mooi geroosterd brood erbij is lekker. |