Ingredients
-
185 gram bloem
-
2 theelepel bakpoeder
-
2 eieren
-
50 gram Suiker
-
1 theelepel vanille extract
-
100 ml volle melk
-
100 ml lichte olijfolieOf zonnebloemolie
-
1 theelepel Kaneel
-
1 eetlepel verse gemberGeraspte
-
1 grote wortel
-
1 hand walnotenGehakte
-
Topping
-
200 gram roomkaasKamertemperatuur
-
3 eetlepel roomboterKamertemperatuur
-
3 eetlepels poedersuiker
Directions
Carrot cake met walnoten!
Stop niet verder scrollen! Deze waanzinnig lekkere en smeuïge carrot cake met walnoten wil je proberen. Het leuke is van dit te gekke recept is dat het eenvoudig en super snel in de oven staat. Reuze gezond door de wortels en weinig suiker. Of die romige kaas, boter en poedersuiker topping nou echt gezond is daar twijfelen we aan. Waar we zeker niet aan twijfelen is dat dit samen de meest goddelijke combinatie is. Overtuigd? Kijk eens naar dit filmpje!
Jo maakt al jaren carrot cake en ze heeft het voor de eerste keer gegeten jaren geleden in Amerika. In Amerika hebben we de lekkerste cakjes ontdekt zoals de fresh strawberry’s cheesecake / aardbeien cheesecake van de Cheesecake Factory. Bijna net zo lekker als de Doubletree’s chocolade koekjes die je altijd bij de check-in van dit hotel krijgt.
Vroeger gebruikte wij vaak het carrot cake recept van Pippa Middleton , je weet wel de zus van Kate. In de loop der jaren wel een beetje aangepast want er mag absoluut minder suiker in. Vervolgens met wat extra verse gember maakt dit het een topper. Tijd om deze maar eens online te zetten zodat iedereen er van kan genieten.
Het leuke van dit recept is dat je er een feest editie van kan maken. Bijvoorbeeld door dit in een kleine springvorm te bakken. Wellicht kun je er twee bakken en dan twee lagen cake samen met een dikke laag creamcheese topping aan elkaar te plakken. Even leuk versieren en voila!
In de categorie heerlijke en soort van gezonde cakjes hebben we de lekkerste variaties. Wij hebben niet stil gezeten en deze baksels wil je zeker proberen.je smeuïg bananen notenbrood Chocolade bananenbrood met noten of de bananenbrood met appel muffins.
Zoek ook eens op bananenbrood en verras je met de meest uiteenlopende recepten. Mariëlla maakt elke week wel zoiets en vriest dan alles in pakjes in. Perfect om mee te nemen naar het werk!
Steps
1
Done
1 minuut
|
BakblikBekleed een bakblik met bakpapier. |
2
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 170 graden. |
3
Done
3 minuten
|
Ei en suikerKlop het ei goed met de suiker. |
4
Done
2 minuten
|
Ingrediënten toevoegenVoeg de geraspte gember, kaneel, vanille extract, volle melk, olijfolie en geraspte wortel toe en mix 2 minuten. |
5
Done
2 minuten
|
AfmakenDe bloem en bakpoeder erbij en nog even mixen tot een romig beslag. |
6
Done
40 minuten
|
OvenSchenk het beslag in het bakblik en bak in ongeveer 40 minuten op 170 graden af. |
7
Done
|
KoelenLaat de cake 15 minuten in het blik afkoelen voordat je de cake eruit haalt. |
8
Done
|
ToppingMeng de roomkaas samen met de roomboter en poedersuiker. (alles op kamertemperatuur) |
9
Done
|
TipOok lekker om wat rozijnen (eerst even weken in water) toe te voegen. Bak de cake in een ronde kleine springvorm en maak er een taartje van. |