Ingredients
-
1 stronk Broccoli
-
1 teen knoflook
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Niet zuinig zout en peper
-
Naar smaak Chili poeder
-
Een hand vol Italiaanse kaasProvolone, parmezaanse, pecorino of gorgonzola
-
Extra
-
Ricotta cavatelli of gnocchi of andere gedroogde pasta Pasta
Directions
Cavatelli met broccoli kaassaus!
De Queens hebben niet altijd tijd om heel ingewikkeld te koken, en wanneer je ons volgt weet je dat de meest heerlijke sauzen vaak heel simpel zijn. Vandaag geen rode saus maar een verrukkelijke groene. Met een broccoli die je natuurlijk niet kapot kookt maar heel even de stoomoven of in heet water kookt. Een lekkere broccoli met bite die je aanbakt met knoflook en olijfolie. Voor wat pit wat zout, peper en chiliepoeder. Nadat je de gare pasta erbij doet vergeet je niet een heerlijke Italiaanse kaas die het extra romig maakt. Wij gebruikten provolone, maar een pecorino, gordijnen of parmezaanse kaas mag ook!
Wij maakten bij deze saus de prachtige ricotta cavatelli, de super zachte pasta kussentje zijn zalig en kwa werkwijze gemaakt zoals gnocchi di patate.
BROCCOLI
Broccoli is een super gezonde groente, en eigenlijk de beste keuze wanneer je al je vitamines binnen krijgen. Een superfood ten top. Het zit vol met vitamine C en K. Mineralen zoals Magnesium, Calcium en Kalium. Lekker veel vezels en weinig calorieën. Een schepje extra kan dus helemaal niet kwaad. Met al die belangrijke stofjes is het bijna een wonder groenten.
Maar niet iedereen wordt blij van deze kanjer. De geur van de gekookte broccoli valt niet bij iedere. Het is zwavel wat vrijkomt tijdens het koken.
KOKEN
Kook je broccoli dus niet te lang. Dit voorkomt dat je de nare geur in huis krijgt. Ook is het jammer van de gezonde stofjes die allemaal is het water verdwijnt. Heb je een stoomoven gebruik die zo houd je de beste smaak. Wist je dat je de stronk ook heel goed kan eten? Schil die eens en snijd in kleine stukjes. Niet meer weggooien hoor!
Wat kun je nog meer met broccoli?
Lekker om er een soepje mee te maken. Ook door een sapcentrifuge. Een plaattaart of broccoli met aardappeltjes en spek uit de oven.
Wanneer ga jij deze cavatelli met broccoli kaassaus maken?
Steps
1
Done
3 minuten
|
BroccoliStoom of kook in gezouten water kleine broccoli roosjes. |
2
Done
2 minuten
|
KnoflookHak knoflook fijn. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenBak de knoflook langzaam in olijfolie, voeg de bite gare broccoli toe. |