0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stronk Broccoli
1 teen knoflook
Flinke scheut Olijfolie
Niet zuinig zout en peper
Naar smaak Chili poeder
Een hand vol Italiaanse kaas Provolone, parmezaanse, pecorino of gorgonzola
Extra
Ricotta cavatelli of gnocchi of andere gedroogde pasta Pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cavatelli met broccoli kaassaus

Cavatelli met broccoli kaassaus

Makkelijke saus vol met veggies

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Cavatelli met broccoli kaassaus!

De Queens hebben niet altijd tijd om heel ingewikkeld te koken, en wanneer je ons volgt weet je dat de meest heerlijke sauzen vaak heel simpel zijn. Vandaag geen rode saus maar een verrukkelijke groene. Met een broccoli die je natuurlijk niet kapot kookt maar heel even de stoomoven of in heet water kookt. Een lekkere broccoli met bite die je aanbakt met knoflook en olijfolie. Voor wat pit wat zout, peper en chiliepoeder. Nadat je de gare pasta erbij doet vergeet je niet een heerlijke Italiaanse kaas die het extra romig maakt. Wij gebruikten provolone, maar een pecorino, gordijnen  of parmezaanse kaas mag ook!

Wij maakten bij deze saus de prachtige ricotta cavatelli, de super zachte pasta kussentje zijn zalig en kwa werkwijze gemaakt zoals gnocchi di patate.

BROCCOLI

Broccoli is een super gezonde groente, en eigenlijk de beste keuze wanneer je al je vitamines binnen krijgen. Een superfood ten top. Het zit vol met vitamine C en K. Mineralen zoals Magnesium, Calcium en Kalium. Lekker veel vezels en weinig calorieën. Een schepje extra kan dus helemaal niet kwaad.  Met al die belangrijke stofjes is het bijna een wonder groenten.

Maar niet iedereen wordt blij van deze kanjer. De geur van de gekookte broccoli valt niet bij iedere. Het is zwavel wat vrijkomt tijdens het koken.

KOKEN

Kook je broccoli dus niet te lang. Dit voorkomt dat je de nare geur in huis krijgt. Ook is het jammer van de gezonde stofjes die allemaal is het water verdwijnt. Heb je een stoomoven gebruik die zo houd je de beste smaak. Wist je dat je de stronk ook heel goed kan eten? Schil die eens en snijd in kleine stukjes. Niet meer weggooien hoor!

Wat kun je nog meer met broccoli?
Lekker om er een soepje mee te maken. Ook door een sapcentrifuge. Een plaattaart of broccoli met aardappeltjes en spek uit de oven.

Wanneer ga jij deze cavatelli met broccoli kaassaus maken?

 

 

Steps

1
Done
3 minuten

Broccoli

Stoom of kook in gezouten water kleine broccoli roosjes.

2
Done
2 minuten

Knoflook

Hak knoflook fijn.

3
Done
5 minuten

Bakken

Bak de knoflook langzaam in olijfolie, voeg de bite gare broccoli toe.
Extra zout, peper en chilipoeder erbij.
Roer de in zout water gekookte pasta erdoor. Wil je iets romiger saus voeg er een paar eetlepels pasta kookwater toe.
Als laatste roer de geraspte kaas erdoor.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Courgette alla parmigiana
previous
Courgette alla Parmigiana
Pasta met tonijn en geroosterde tomaatjes
next
Pasta met tonijn en geroosterde tomaatjes
Courgette alla parmigiana
previous
Courgette alla Parmigiana
Pasta met tonijn en geroosterde tomaatjes
next
Pasta met tonijn en geroosterde tomaatjes

Add Your Comment