Ingredients
-
1x recept voor tomatensaus
-
1 courgette
-
1 Aubergine
-
Scheut Olijfolie
-
Zout
-
Om te raspen Ricotta salataParmezaanse kaas kan ook
Directions
Cavatoni pasta met courgette en aubergine!
Dat Italië een geweldig vakantieland is dat hoeven wij jullie niet meer te vertellen. Het fantastische eten, het fijne klimaat, de liefste mensen. Wat echt een feestje voor ons is, is het bezoek van de supermarkt. Dit jaar was Jo op Sicilië en de dichtstbijzijnde supermarkt was geweldig, en oh ze hadden het hele jaar zeg maar Italiaanse weken. Altijd op zoek naar mooie groente, vleeswaren, kazen en onbekende soorten pasta. De Cavatoni had ik zelf nog nooit gegeten dus ging deze in het mandje.
Cavatoni komt oorspronkelijk uit Puglia, en vandaag heb ik deze gemaakt met onze perfecte basissaus en blokjes gebakken courgette en aubergine. Met de Siciliaanse ricotta salata een fantastische pasta. In Puglia vind je deze kaas niet maar wel een andere harde ricotta. Iets minder zout maar ook zalig. Heb je deze kazen niet in huis kies dan voor een goede parmezaanse kaas. Helemaal goed!
Natuurlijk met Parmezaanse kaas ook geweldig. Een heerlijk resultaat cavatoni pasta met courgette en aubergine!
De ricotta kaas is ook bekend bij de Pasta alla Norma, een pasta saus die waanzinnig lekker is en net zo simpel om te maken. Geserveerd met gebakken aubergine.
Cavatoni pasta
Steps
1
Done
30 minuten
|
TomatensausMaak 1 x het recept de perfecte basissaus. Link in het verhaal |
2
Done
4 minuten
|
Courgette en aubergineSnijd de courgette en aubergine in blokjes. |
3
Done
15 minuten
|
BakkenBak de blokjes goed aan met olijfolie. Na het bakken kun je ervoor kiezen om ze op keukenpapier te laten uitlekken. |
4
Done
|
PastaKook de pasta al dente (dus een beetje bite mag) |