0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Cavolo nero pesto
300 gram Cavolo nero
100 gram Grana Padano
50 gram Pijnboompitten
2 teentjes knoflook
1 theelepel Chili poeder
naar smaak zout en peper
50 ml Olijfolie
Overig
6 of 8 Lasagne vellen
400 ml bechamelsaus
250 gram Grana Padano
2 eetlepel Pijnboompitten
120 gram Spekjes optioneel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cavolo nero lasagne met Grana Padano

Cavolo nero lasagne met Grana Padano

Vol met groenten, maar eventueel ook heerlijk met uitgebakken spekjes erbij!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Cavolo nero pesto

  • Overig

Directions

Share

Cavolo nero lasagne met Grana Padano!

Als er iets is waar we dol op zijn is het lasagne. Deze lasagne met cavolo nero pesto is weer net even anders. Natuurlijk met mooie deegbladen een een bijzondere vulling voor een lekkere schaal comfort food! Wat wel altijd hetzelfde blijft is de kaas die we gebruiken. Onze favoriet is de Grana Padano. Een perfecte kaas uit het Noorden van Italië.  Grana Padano is eigenlijk overal voor te gebruiken. Heerlijk op de borrelplank, zalig op een tosti en natuurlijk onmisbaar bij  het bordje pasta.

Vandaag brengt de Grana Padano balans in de pesto van cavolo nero. Cavolo nero is het Italiaanse broertje van onze Hollandse boerenkool.  Deze palmkool heeft wat langwerpige bladeren, en net als boerenkool een dikke nerf in het midden. Deze is erg bitter en niet zo lekker dus snijd deze er altijd tussen uit. Het blad is nogal dik en bobbelig en een beetje knapperig. Met zijn zoetere verfijnde smaak een heerlijk en zeer gezonde groenten.

Herinneren jullie nog de lasagne van spruitjes pesto? Dat was eigenlijk wel een grote uitdaging omdat manlief niet zo van de Hollandse kost is. Gelukkig draait het niet allemaal om hem en dat hebben we geweten ook. We hebben gesmuld van deze heerlijke pan vol. Deze versie was een prima opvolger. Het is een vegetarisch gerecht geworden, maar wil je niet perse een versie zonder vlees dan is het heerlijk om nog wat uitgebakken spekjes toe te voegen bovenop de laagjes bechamelsaus en pesto. Net een klein extraatje.

Naast de lasagne is de cavolo nero pesto ook heerlijk om er een bruschetta van te maken. Neem daarvoor rustiek brood. Rooster het even en smeer er  wat ricotta op. Daarop een schepje pesto en wat extra Grana Padano!

De kool komt uit het Middellandse Zeegebied en wordt vooral in Italië veel gegeten. In Toscana zal je veel gerechten met deze kool op het menu vinden, vooral in de winter. Een bekende soep uit deze streek is de Toscaanse ribollita soep. Snel maar een keer maken!

Voor dit gerecht kun je kant en klare lasagne vellen gebruiken, wil je liever vers deeg gebruik dan ons basis pastadeeg recept. Net als de bechamelsaus kun je dit ook zelf maken met het recept bechamelsaus – 2 soorten.

Steps

1
Done

Lasagne vellen

Wanneer je zelf de lasagne vellen wilt maken gebruik je het recept, zie de link naar het recept bij de ingrediënten. Natuurlijk kun je ook gedroogde lasagne vellen gebruiken.

2
Done
10 minuten

Bechamelsaus

Maak de bechamelsaus volgens het recept. Natuurlijk kun je ook een zakje kant en klaar gebruiken.

3
Done
10 minuten

Cavolo nero pesto

Was de cavolo nero en snijd de nerf er tussen uit.
Wij gebruiken een keukenmachine om de bladeren heel fijn te snijden.
Voeg na het snijden de pijnboompitten, knoflook, Grana Padano, zout, peper en chilipeper toe.
Mix goed en giet de olijfolie toe tot je een mooie pesto hebt.

4
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Oven voorverwarmen op 200°

5
Done
6 minuten

Laagjes maken

Maak laagjes beginnende met wat bechamelsaus.
Daarop lasagne vellen, pesto, bechamelsaus en de Grana Padano.
Maak zoveel laagjes als je pesto hebt.
Eindig de bovenlaag met pesto, bechamelsaus en Grana Padano kaas.
Strooi er wat extra pijnboompitten over.

6
Done

Optioneel

Heb je liever een versie met vlees? Dan kun je er wat uitgebakken spekjes aan toevoegen. Voeg dan bij elk laagje wat spekjes toe.

7
Done
45 minuten

Oven

Zet de schaal in de voorverwarmde oven.
Dek de schaal af met folie, en verwijder dit na een half uur. Laat het dan nog 15 minuten garen zodat je een mooi korstje krijgt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tiramisu cheesecake
previous
Tiramisu cheesecake kersttaart
Plaatpizza met courgette en aubergine
next
Plaatpizza met aubergine en courgette
Tiramisu cheesecake
previous
Tiramisu cheesecake kersttaart
Plaatpizza met courgette en aubergine
next
Plaatpizza met aubergine en courgette

Add Your Comment