0 0
Champignonroomsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram kastanjechampignons
250 gram cantharel
1 teen knoflook
2 sjalot
maar smaak zout en peper
2 dopjes Marsala ( wijn) witte wijn of sherry kan ook
200 ml heet water
1 paddenstoel bouillonblokje
200 ml slagroom
75 gram geraspte parmezaanse kaas
15 takjes platte peterselie

Champignonroomsaus

De perfecte champignonroomsaus voor al je gerechten!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

De Allerlekkerste Champignonroomsaus: Een Supersnel Recept voor Elk Herfstgerecht

Ben je op zoek naar de lekkerste champignonroomsaus die binnen no-time op tafel staat en bij bijna elk gerecht past? Dan is dit dé saus voor jou! Deze smaakvolle en romige champignonroomsaus is perfect voor herfstige gerechten, en het mooie is: hij is zo gemaakt. Heerlijk met pasta, over een stukje kip, biefstuk, of zelfs bij een vegetarisch gerecht.

Herfst = Zin in Romige Sauzen en Champignons

Zodra de herfst begint, lijken we allemaal extra te verlangen naar romige gerechten. Het seizoen van pompoen, warme smaken, en natuurlijk champignons. Daarom delen we vandaag dit recept voor de perfecte champignonroomsaus – romig, vol van smaak, en klaar in een handomdraai.

Deze saus is eigenlijk gebaseerd op onze kip marsala, ook wel bekend als pollo al marsala. Een Siciliaans kipgerecht en een absolute favoriet op onze website! Het geheime ingrediënt? Een scheutje Marsala wijn. Deze Siciliaanse wijn geeft een heerlijke, rijke smaak aan de saus. En als je denkt dat je die fles snel op moet maken: marsala kun je gerust lang bewaren, dus het is een goede investering. Heb je geen marsala? Geen zorgen, sherry of witte wijn werkt ook prima in dit recept.

Hoe Maak Je Deze Snelle Champignonroomsaus?

De ingrediënten zijn simpel, maar zorgen voor een smaakexplosie. Kies je favoriete champignon – wij gebruiken een combinatie van cantharellen en kastanjechampignons. Eerst bak je de champignons kort aan voor extra smaak. Daarna fruit je een uitje en wat knoflook, en voeg je slagroom, bospaddenstoelenbouillon, en een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas toe. Het resultaat? Een romige, fluweelzachte saus vol umami die je gerechten naar een hoger niveau tilt.

Serveren en Tips voor Bereiding

Deze champignonroomsaus kun je perfect van tevoren bereiden, handig voor feestdagen zoals Kerst of andere speciale gelegenheden.

Wanneer je deze saus eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Hij is niet alleen lekker bij vlees, maar ook heerlijk over pasta of als basis voor een vegetarische schotel. Garneer met een beetje verse peterselie voor extra kleur en smaak.

Geniet van deze verrukkelijke champignonroomsaus – zeker weten dat hij een blijvertje wordt in jouw keuken!

Steps

1
Done

Champignon

Maak de champignons en chanterellen goed schoon met een doekje.
Snijd de kastanje champignons in plakjes. De cantharel mag er geheel in tenzij ze heel groot zijn.
Bak deze 5 minuten aan in een pan zonder olie of boter.
Haal de gebakken champignons uit de pan en fruit de fijn gesneden sjalot en knoflook in een laagje olijfolie.
Vervolgens mogen de champignons er weer bij.
Verwarm dit alles en blus af met 2 dopjes Marsala.

2
Done

Room bouillon kaas

Maak een bouillon van heet water en het bouillonblokje.
Voeg dit erbij en laat het geheel 10 minuten afkoelen.
Dit voorkomt dat de room gaat schiften.
Voeg de room en geraspte Parmezaanse kaas toe en fijngesneden platte peterselie.
Laat dit alles 20 minuten zachtjes verwarmen.
De saus zal langzaam indikken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pompoencake
previous
Pompoencake
speculaas MonChoutaart
next
Speculaas MonChoutaart
pompoencake
previous
Pompoencake
speculaas MonChoutaart
next
Speculaas MonChoutaart

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here