0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gr Mascarpone
250 ml Slagroom
50 gr Poedersuiker
1 scheut Vanille extract
4 el Aardbeienjam
4 kopjes Espresso
1 scheut koffie likeur Dit kun je ook weg laten
2 pakken Lange vingers
400 gr aardbeien
2 el Cacao poeder
Charlotte Tiramisu met aardbeien

Charlotte Tiramisu met aardbeien

Het mooiste taartje!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Charlotte Tiramisu met aardbeien!

Zoals jullie wellicht wel weten hebben de Queens al een geruime tijd een mooie samenwerking met @keukenspecialisten.nl! ⁣
Speciaal voor het 10 jarige bestaan van Keukenspecialisten.nl hebben we een verrukkelijk taartje gemaakt!🎉
Het is een heerlijke ‘Charlotte Tiramisu’ geworden. Vol met heerlijke aardbeien een laagje jam en natuurlijk een romige slagroom mascarpone laag.


Om dit feest te vieren geeft Keukenspecialisten.nl  10 super leuke pakketjes weg om dit recept zelf thuis te maken! 🎂
Wil jij dit winnen??
Geef dan aan in een reactie voor welke gelegenheid of voor wie jij dit taartje wilt maken! ⁣
We zouden het daarnaast ook heel leuk vinden als je @cookingqueensnl en @Keukenspecialisten.nl volgt!

*Zondag 19 september maken we de winnaars bekend!

Neem ook eens een kijkje op het profiel van @keukenspecialisten.nl. 10 weken lang geven ze via hun social media kanalen 10 x 10 prijzen weg, van blender tot zoutsteen en van broodrooster tot keukenmachine. Daarnaast heeft chef-kok Freek van Noortwijk verschillende receptenvideo’s voor ons opgenomen op handige apparatuur om nog even te kunnen genieten van de nazomer. Meer info kan je vinden op https://keukenspecialisten.nl/10-jaar . Als dit geen feestje wordt…

Wil je nog andere tiramisu recepten bekijken? Neem snel eens een kijkje bij bijvoorbeeld deze tiramisu met limoncello en lemoncurd.

Steps

1
Done
3 minuten

Koffie zetten

Zet 4 kopjes koffie en giet dit in een plastic bakje die groot genoeg is om de lange vingers in te dippen.
Giet hier ook een scheut koffielikeur bij. Laat dit nu koud worden.

2
Done
5 minuten

Room mengsel maken

Klopt de slagroom stijf met een mixer. Voeg hierbij de mascarpone, poedersuiker en vanille extract aan toe.
Klop alles nog kort door elkaar.

3
Done
5 minuten

Laagjes maken

We gaan beginnen met de laagjes van de taart.
Doop lange vingers snel in het koffie mengsel, zorg dat beide kanten goed bedekt zijn met koffie.
Leg deze lange vingers op de bodem van de springvorm.
Giet hier nu een laag van het slagroom mengsel over.
Hier over doe je een laagje jam, je mag het een beetje door elkaar mengen.
Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze nu op de jam laag.

4
Done
5 minuten

Afmaken

Doop nog een keer lange vingers in het koffie mengsel en leg deze nu op de laag met aardbeien.
Eindig met een laag room.
Zorg dat deze laatste laag netjes is aangebracht. Dit zal straks de bovenkant van de taart worden.
Zet dit nu koud in de koelkast. Het liefst voor een uurtje of 3/4. Dan blijft de taart mooi stevig als je hem straks gaat afmaken.

5
Done
2 minuten

Uit de koelkast

Haal de taart uit de koelkast.
Ga met een scherp mesje langs de randjes van de springvorm en verwijder dan de springvorm.
Zet de taart voorzichtig op een schaal of plateau.

6
Done
5 minuten

Afmaken

Druk langs de randjes van de taart de overgebleven lange vingers.
Maak deze met een mooi strikje vast. Ze blijven ook prima plakken uit zichzelf.

7
Done
2 minuten

Serveren

Versier de bovenkant van de taart met extra (doormidden gesneden) aardbeien en het logo van Keukenspecialisten.nl met cacaopoeder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki
Volkoren poffertjes
next
Volkoren poffertjes met rode bessen
previous
Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki
Volkoren poffertjes
next
Volkoren poffertjes met rode bessen

Add Your Comment