Ingredients
-
250 gr Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
50 gr Poedersuiker
-
1 scheut Vanille extract
-
4 el Aardbeienjam
-
4 kopjes Espresso
-
1 scheut koffie likeurDit kun je ook weg laten
-
2 pakken Lange vingers
-
400 gr aardbeien
-
2 el Cacao poeder
Directions
Charlotte Tiramisu met aardbeien!
Zoals jullie wellicht wel weten hebben de Queens al een geruime tijd een mooie samenwerking met @keukenspecialisten.nl!
Speciaal voor het 10 jarige bestaan van Keukenspecialisten.nl hebben we een verrukkelijk taartje gemaakt!🎉
Het is een heerlijke ‘Charlotte Tiramisu’ geworden. Vol met heerlijke aardbeien een laagje jam en natuurlijk een romige slagroom mascarpone laag.
Om dit feest te vieren geeft Keukenspecialisten.nl 10 super leuke pakketjes weg om dit recept zelf thuis te maken! 🎂
Wil jij dit winnen??
Geef dan aan in een reactie voor welke gelegenheid of voor wie jij dit taartje wilt maken!
We zouden het daarnaast ook heel leuk vinden als je @cookingqueensnl en @Keukenspecialisten.nl volgt!
*Zondag 19 september maken we de winnaars bekend!
Neem ook eens een kijkje op het profiel van @keukenspecialisten.nl. 10 weken lang geven ze via hun social media kanalen 10 x 10 prijzen weg, van blender tot zoutsteen en van broodrooster tot keukenmachine. Daarnaast heeft chef-kok Freek van Noortwijk verschillende receptenvideo’s voor ons opgenomen op handige apparatuur om nog even te kunnen genieten van de nazomer. Meer info kan je vinden op https://keukenspecialisten.nl/10-jaar . Als dit geen feestje wordt…
Wil je nog andere tiramisu recepten bekijken? Neem snel eens een kijkje bij bijvoorbeeld deze tiramisu met limoncello en lemoncurd.
Steps
1
Done
3 minuten
|
Koffie zettenZet 4 kopjes koffie en giet dit in een plastic bakje die groot genoeg is om de lange vingers in te dippen. |
2
Done
5 minuten
|
Room mengsel makenKlopt de slagroom stijf met een mixer. Voeg hierbij de mascarpone, poedersuiker en vanille extract aan toe. |
3
Done
5 minuten
|
Laagjes makenWe gaan beginnen met de laagjes van de taart. |
4
Done
5 minuten
|
AfmakenDoop nog een keer lange vingers in het koffie mengsel en leg deze nu op de laag met aardbeien. |
5
Done
2 minuten
|
Uit de koelkastHaal de taart uit de koelkast. |
6
Done
5 minuten
|
AfmakenDruk langs de randjes van de taart de overgebleven lange vingers. |
7
Done
2 minuten
|
ServerenVersier de bovenkant van de taart met extra (doormidden gesneden) aardbeien en het logo van Keukenspecialisten.nl met cacaopoeder. |