0 0
Chips van aardappelschillen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Van 10 aardappels Aardappel schillen
1 theelepel Paprika poeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
1/2 theelepel Zout
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Scheutje Olijfolie
Sausje
2 eetlepel Griekse yoghurt
2 theelepel Pesto basilicum

Chips van aardappelschillen

De lekkerste krokante chips!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Sausje

Directions

Share

Chips van aardappelschillen!

Opletten maar! Vandaag hebben we weer zoiets leuk en lekkers gemaakt. Chips van aardappelschillen. Het weggooien van je aardappelschillen is zo 1990. Nee in het kader van ‘no waste’ gaan we ze lekker hergebruiken en maken we er chips van. Prima idee, al vinden we het zelf.

Het receptje hebben we ooit langs zien komen op Tik Tok. Dit is altijd blijven hangen en telkens wanneer we aardappeltjes jassen moet ik er aan denken. Zo ook gisteren toen we weer wat schillen over hadden. Na een nachtje in koud water hebben we het geprobeerd. Zoals je weet willen we aan deze chips wel een extra smaakje toevoegen. Met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, zout, wat olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas gingen ze 10 minuten in de airfryer op 200°. Vervolgens even los gehusseld en nog 5 minuten. Nu proeven maar! Wil je kijken hoe je dit precies doet? Hier een filmpje.

Waanzinnig lekker. Het is knapperig en heel smaakvol. Een sausje erbij is helemaal niet nodig maar wij kennen onze volgers die zijn dol op dipjes. Met twee eetlepels yoghurt en een grote theelepel pesto heb je vliegensvlug een perfect dipje. Smullen maar.

Zijn er nog bepaalde tips voor deze chippies? Misschien een paar. Wij denken dat het wel fijn is wanneer je de schillen een tijdje in koud water gezet. Ook handig wanneer ze ze wil bewaren voor later. Het voordeel is dat ze dan niet heel snel in drogen in de airfryer. Wij hebben dit ooit als oven gerecht gezien maar de airfryer werkt fantastisch voor kleine hoeveelheden. Zorg dat schillen altijd heel goed gewassen zijn, een zandje tussen je tanden is niet echt lekker. Wellicht zijn biologische aardappelen zonder bestrijdingsmiddelen nog een tikje gezonder.

Probeer deze schillen eens met een ander soort kruiden. Fijn gesneden spekjes erbij of uitjes zijn ook een heerlijke toevoegingen. Wij zijn helemaal fan en zullen nu weinig schillen meer weggooien.

Dol op aardappel? Maak eens onze zoete aardappelpartjes uit de airfryer, Toscaanse rozemarijn aardappeltjes of een plaattaart met rozemarijn aardappel  Gegratineerde rozemarijn aardappeltjes

Steps

1
Done
30 minuten

Aardappel

Schil de aardappel. De schillen hoeven niet flinterdun het is ook wat fijner wanneer ze iets dikker zijn.
Was de schillen heel goed en zet ze een uurtje in koud water.

2
Done
2 minuten

Kruiden

Haal de schillen uit het water en meng met paprika, Italiaanse kruiden, zout, klein scheutje olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.

3
Done
15 minuten

Airfryer

Bak de schillen ongeveer 15 minuten in de airfryer, na 10 minuten even los husselen en nog 5 minuten nagaren.

4
Done
1 minuut

Sausje

Serveer met een sausje van Griekse yoghurt gemengd met pesto.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Boerenkool salade
previous
Salade boerenkool crispy quinoa
tagliatelle in tomaten roomsaus
next
Tagliatelle in tomaten roomsaus
Boerenkool salade
previous
Salade boerenkool crispy quinoa
tagliatelle in tomaten roomsaus
next
Tagliatelle in tomaten roomsaus

Add Your Comment