0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Chocolade cake
1 pakje Celebration cakemix coffeeliciousbakery
1 eieren
110 ml Volle melk
110 ml heet water
55 ml Zonnebloem olie
100 gram gedroogde cranberry’s
Roomlaag
125 ml Slagroom
125 ml Mascarpone
2 eetlepel Bonne Maman Hazelnootpasta
Extra
Recept in link verhaal Kerst peperkoekjes
Recept in link verhaal Gesuikerde cranberries
2 theelepel Poedersuiker
Chocolade cake met peperkoekjes

Chocolade cake met peperkoekjes

Maak het jezelf makkelijk!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Chocolade cake

  • Roomlaag

  • Extra

Directions

Share

Chocolade cake met peperkoekjes!

Bijna kerst en dit vraagt om lekkere snoeperijen. Mariëlla heeft de luxe dat ze lekker bij moeders kan aanschuiven. Zoals elk jaar een gezellig samenzijn met de hele familie. Voor een grote familie koken is altijd wel een uitdaging. Dit jaar gaan we voor comfort food, niet te ingewikkeld maar wel met style. Deze chocolade cake met peperkoekjes past er prima bij. We kregen de celebration cakemix van @coffeeliciousbakery en zijn er direct mee aan de slag gegaan. Reuze handig een kant en klaar cakemix. Met een paar ingrediënten erbij heb je razend snel een geweldige chocolade cake. Je kunt er zelfs een vegan versie ermee maken.

We hebben dit cakeje wel een beetje opgepimt. Als heerlijke tussenlaag gebruiken we de hazelnootpasta van @bonnamaman. Room, mascarpone en hazelnootpasta is werkelijk een zalige combinatie. Extra gedroogde cranberry door het beslag, en mooie gesuikerde cranberries. De kerst peperkoekjes maken deze cake helemaal af. We moeten toegeven het is eigenlijk een taartje geworden.

Het luxe van deze smaakvolle cakemix is je eindeloos kan variëren. Heb je weinig tijd en ga je voor makkelijk dan gebruik je celebration cake mix voor een verrukkelijke chocolade cake. Wil je uitpakken dan is het taartje van vandaag een leuk voorbeeld.

Steps

1
Done
2 minuten

Springvorm

Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
Smeer de randen in met boter.

2
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bak je met stoom gebruik dan 30% stoom.

3
Done
40 minuten

Chocolade cake

Zeef de droge bakmix en voeg de melk, zonnebloemolie en ei toe.
Mix het geheel tot een glad mengsel is.
Voeg als laatste het hete water beetje bij beetje toe.
Bak de cake in 40 minuten op 175 graden.
Na het bakken laten afkoelen op een rooster.

4
Done
5 minuten

Roomlaag

Klop de slagroom lobbig.
Voeg de mascarpone en hazelnootpasta toe en roer even door.
Zet even koud.

5
Done
30 minuten

Kerst peperkoekjes

Bak peperkoekjes.
Recept te vinden via de link in het tekstje hierboven.
Dit recept maakt 30 koekjes.

6
Done

Gesuikerde cranberry

Leuk om de taart de decoreren met gesuikerde cranberry.
Recept te vinden via link in verhaal.

7
Done

Taartje versieren

Snijd met een scherp mes de cake in 2 lagen. (Bewaar 2 eetlepel)
Smeer de roomlaag tussen de twee lagen.
Strooi met een zeefje wat poedersuiker erover.
De peperkoekjes plak je met een dotje room vast aan de buitenkant.

8
Done

Tip

Voor een vegan chocolade cake vervang je de melk door plantaardige melk, het ei door 2 eetlepel appelmoes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amaretto eggnog panna cotta
previous
Amaretto eggnog panna cotta
Gezouten karamel scones
next
Gezouten karamel scones
Amaretto eggnog panna cotta
previous
Amaretto eggnog panna cotta
Gezouten karamel scones
next
Gezouten karamel scones

Add Your Comment