0 0
Chocolade croissant brood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 eetlepel Bonne Maman Hazelnootpasta
croissantdeeg in blikje XL
2 eetlepel amandelschaafsel
1 eieren

Chocolade croissant brood

Dit smaakt naar meer!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Chocolade Croissant Brood voor Moederdag: onweerstaanbaar lekker

We twijfelden even of we dit chocolade croissant brood wel moesten delen, want geloof ons: als je eraan begint, kun je bijna niet meer stoppen. Maar goed, als echte fans van chocolade en croissant vinden wij dat jullie dit ultieme verwenontbijt absoluut niet mogen missen. Met Moederdag voor de deur is het hét moment om je liefste moedertje eens flink in de watten te leggen, en wat is er beter dan een huis dat heerlijk ruikt naar warme croissant en gesmolten chocola?

Dit chocolade croissant brood is supersnel gemaakt en ideaal voor iedereen die houdt van een simpel maar overheerlijk ontbijt. Perfect als Moederdag ontbijt, maar eerlijk: wij zouden dit het liefst ieder weekend op tafel zetten. De geur alleen al maakt iedereen vrolijk!

Snel en makkelijk: chocolade croissant brood maken

Voor dit feestelijke ontbijtrecept heb je maar een paar ingrediënten nodig. Denk aan een blikje croissantdeeg, een goede hazelnootpasta zoals die van Bonne Maman, en een beetje amandelschaafsel. Bonne Maman hazelnootpasta heeft een extra romige structuur en bevat meer noten dan gemiddeld, wat zorgt voor een pure, intense smaak. Na het uitrollen van het deeg duw je twee lapjes croissantdeeg stevig aan elkaar. Vervolgens besmeer je het deeg met een flinke klodder hazelnootpasta en rol je het strak op.

Wij kozen ervoor om het opgerolde deeg in drie stukken te snijden. De stukjes leg je in een ingevet bakblik. Nog even bestrijken met een likje geklutst ei, bestrooien met wat amandelschaafsel en dan kan het geheel de oven in. Na ongeveer 16 minuten bakken op 180 graden is jouw chocolade croissant brood klaar en kun je aanvallen. Warm geserveerd is dit brood op z’n allerlekkerst!

Chocolade alternatief: jam als vulling

Mocht je nou niet zo dol zijn op chocolade (ja, het bestaat!), dan hebben we een prima alternatief. Verruil de hazelnootpasta eenvoudig voor een lekkere jam. Denk bijvoorbeeld aan de Bonne Maman Aardbeien Fijn Gezeefd of de Abrikozen Meer Fruit Minder Suiker variant. Deze gebruiken we ook in onze aardbeien schelpen met mascarponeroom. De fruitige frisheid van deze jams maakt het croissant brood net zo feestelijk en minstens zo onweerstaanbaar.

Of je nu kiest voor chocolade of jam, dit chocolade croissant brood zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke Moederdag. Simpel, snel en vooral ongelofelijk lekker! Tip: Maak eens de chocolade panzerotti.

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°C.

2
Done
3 minuten

Croissant deeg

Rol het croissantdeeg uit.
Duw 2 deeglapjes aan elkaar zodat je vierkant hebt.
Smeer dit in met een flinke eetlepel Bonne Mamam Hazelnootpasta.
Rol het deeg op en snijd in driehoekjes.
Uit het blikje XL deeg kun je drie rolletjes maken met uit elke rol 4 driehoekjes.

3
Done
1 minuut

Bakblik

Wij gebruiken een klein cakeblik van 20 cm.
Bekleed het bleek met een stukje bakpapier of vet het blik goed in.
Leg alle driehoekjes in het blik zodat je twee lagen op elkaar hebt.
Smeer de bovenkant in met geklutst ei en eindig met amandelschaafsel.

4
Done
16 minuten

Bakken

Zet het blik in de voorverwarmde oven van 180°C.
Bak het broodje 16 -18 minuten goudbruin.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Thaise massaman curry met kip
previous
Thaise massaman curry met kip
Lasagne sandwich
next
Lasagne sandwich
Thaise massaman curry met kip
previous
Thaise massaman curry met kip
Lasagne sandwich
next
Lasagne sandwich

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here