Ingredients
-
3 eetlepel Bonne Maman Hazelnootpasta
-
croissantdeeg in blikje XL
-
2 eetlepel amandelschaafsel
-
1 eieren
Directions
Chocolade Croissant Brood voor Moederdag: onweerstaanbaar lekker
We twijfelden even of we dit chocolade croissant brood wel moesten delen, want geloof ons: als je eraan begint, kun je bijna niet meer stoppen. Maar goed, als echte fans van chocolade en croissant vinden wij dat jullie dit ultieme verwenontbijt absoluut niet mogen missen. Met Moederdag voor de deur is het hét moment om je liefste moedertje eens flink in de watten te leggen, en wat is er beter dan een huis dat heerlijk ruikt naar warme croissant en gesmolten chocola?
Dit chocolade croissant brood is supersnel gemaakt en ideaal voor iedereen die houdt van een simpel maar overheerlijk ontbijt. Perfect als Moederdag ontbijt, maar eerlijk: wij zouden dit het liefst ieder weekend op tafel zetten. De geur alleen al maakt iedereen vrolijk!
Snel en makkelijk: chocolade croissant brood maken
Voor dit feestelijke ontbijtrecept heb je maar een paar ingrediënten nodig. Denk aan een blikje croissantdeeg, een goede hazelnootpasta zoals die van Bonne Maman, en een beetje amandelschaafsel. Bonne Maman hazelnootpasta heeft een extra romige structuur en bevat meer noten dan gemiddeld, wat zorgt voor een pure, intense smaak. Na het uitrollen van het deeg duw je twee lapjes croissantdeeg stevig aan elkaar. Vervolgens besmeer je het deeg met een flinke klodder hazelnootpasta en rol je het strak op.
Wij kozen ervoor om het opgerolde deeg in drie stukken te snijden. De stukjes leg je in een ingevet bakblik. Nog even bestrijken met een likje geklutst ei, bestrooien met wat amandelschaafsel en dan kan het geheel de oven in. Na ongeveer 16 minuten bakken op 180 graden is jouw chocolade croissant brood klaar en kun je aanvallen. Warm geserveerd is dit brood op z’n allerlekkerst!
Chocolade alternatief: jam als vulling
Mocht je nou niet zo dol zijn op chocolade (ja, het bestaat!), dan hebben we een prima alternatief. Verruil de hazelnootpasta eenvoudig voor een lekkere jam. Denk bijvoorbeeld aan de Bonne Maman Aardbeien Fijn Gezeefd of de Abrikozen Meer Fruit Minder Suiker variant. Deze gebruiken we ook in onze aardbeien schelpen met mascarponeroom. De fruitige frisheid van deze jams maakt het croissant brood net zo feestelijk en minstens zo onweerstaanbaar.
Of je nu kiest voor chocolade of jam, dit chocolade croissant brood zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke Moederdag. Simpel, snel en vooral ongelofelijk lekker! Tip: Maak eens de chocolade panzerotti.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°C. |
2
Done
3 minuten
|
Croissant deegRol het croissantdeeg uit. |
3
Done
1 minuut
|
BakblikWij gebruiken een klein cakeblik van 20 cm. |
4
Done
16 minuten
|
Bakken |