0 0
Chocolade en hazelnoot koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
160 gr Boter
100 gr Fijne kristalsuiker
225 gr Bloem
1 eieren
Een snuf Zout
Een handje Chocolade stukjes
Een handje Hazelnoten

Chocolade en hazelnoot koekjes

De makkelijkse koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Chocolade en hazelnoot koekjes!

Deze heerlijke zandkoekjes heb ik (Mariëlla) gemaakt toen ik eens deeg over had van een taart bodem. Voor sommige taartjes (zoals deze frangipane taart) gebruikt je namelijk een basis zanddeegje. Hier kun je daarna heel gemakkelijk nog lekkere koekjes van maken!

Ik heb ze nog even gedipt in de chocolade en gehakte hazelnoten om ze net een tikje spannender te maken.

Hoe eet jij het liefst zandkoekjes?

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed of mix met een keukenmachine totdat je een goed deegje hebt.
Verwarm ook meteen de oven voor tot 180 graden.

2
Done
5 minuten

Vormen

Rol nu mooie balletjes van het deeg en druk ze wat plat. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Je kunt natuurlijk ook andere leuke vormpjes maken als je dit gezellig met kids doet.

3
Done
15 minuten

Oven

Stop de koekjes in de oven voor 15 minuten.
Kijk er af en toe naar. Sommige ovens zijn sterker dan de andere.

4
Done
10 minuten

Versieren

Smelt de chocolade 'au bain Marie' en dip de koekjes er dan voor de helft in.
Hak de hazelnoten in kleine stukjes en strooi deze over de chocolade.
Laat de koekjes nu even afkoelen.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gele smoothie met ananas
previous
Gele smoothie met ananas
Italiaanse smaken portobello
next
Portobello op zijn Italiaans
Gele smoothie met ananas
previous
Gele smoothie met ananas
Italiaanse smaken portobello
next
Portobello op zijn Italiaans

Add Your Comment