0 0
Chocolade koeken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 gr Boter Koud!
50 gr Fijne kristalsuiker
250 gr Donkere basterd suiker
1 Ei geel
2 eieren
1 tl Vanille extract
300 gr Bloem
20 gr Maizena
0,5 tl Bakpoeder
50 gr Cacao poeder
0,5 tl Bak soda
Een snufje Zout
250 gram Melk chocolade
Wat flakes naar smaak Grof zeezout

Chocolade koeken

De lekkerste chocolade koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze chocolade koeken moet je echt een keer proberen.

Ik (Mariëlla) ben echt een chocolademonster. Cakes, koekjes, of gewoon een stukje chocolade eet ik het liefst elke dag. Dit doe ik niet elke dag natuurlijk want dat past nou niet helemaal in een ‘gezonde’ leeftstijl. Maar hier mag je zeker af en toe van genieten! Ben jij ook gek op chocolade? Neem dan ook eens een kijkje bij deze brownie met witte chocolade stukjes. Of deze heerlijke millionaires shortbread met dulce de leche.

Wat ik belangrijk vind bij dit soort koekjes is dat ze niet té dun worden, een goede chocoladesmaak hebben en dat ze lekker smeuïg zijn. Deze chocolade koeken hebben dit allemaal. Het werkt goed wanneer je de deegballetjes eventjes in de koelkast stopt zodat ze tijdens het bakken niet te ver uitlopen. werkt ook goed bij harde koek bodems voor taart. Doordat de koekjes niet te ver uitlopen blijven ze wat dikker, en dit zorgt er weer voor dat ze wat smeuïg blijven. Hierdoor kunnen we al 2 onderwerpen aftekenen!

Nu de smaak nog.. Die is natuurlijk minstens net zo belangrijk als de textuur en de looks. Een echte chocoldesmaak krijg je natuurlijk door chocolade stukjes toe de voegen. Alleeen cacaopoeder geeft namelijk niet echt een chocolade smaak, naar mijn mening. Naast het toevoegen van chocolade heb ik er ook wat extra grof zout over heen gedaan. Ik zag dit vaker op plaatjes op Pinterest voorbij komen en het is werkelijk een heerlijke toevoeging bij het zoete van de chocolade!

Mijn collega’s hebben enorm genoten van de koekjes. Het ging als een lopend vuurtje dat ik weer wat lekkers had meegenomen en ze wisten mij direct te vinden, haha! Ik moest het recept daarom snel online zetten want ze konden het nog niet vinden op de site. Nou collega’s, jullie kunnen nu zelf ook aan de slag met deze chocolade koeken!

Steps

1
Done
3 minuten

Boter kloppen

Meng de boter, donkere suiker en de kristal suiken met een keukenmachine / mixer tot dat alles mooi samen is.

2
Done
2 minuten

Natte ingrediënten

Zet de mixer laag en voeg een voor een de eieren en eigeel toe. Wanneer dit mooi is opgenomen voeg je ook het vanille extract toe.

3
Done
2 minuten

Droge ingrediënten

Meng alle droge ingrediënten samen in een kom: De bloem maizena, zout, cacao poeder, bakpoeder en baksoda. Roer dit goed en voeg dat langzaam toe aan de de kom met de 'natte' ingrediënten. Dit hoeft maar kort.

4
Done
3 minuten

Chocolade

Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Roer kort zodat alles gemixt is.

5
Done
1 uur

Koelen

Zet een bakblik klaar met bakpapier. Schep met een ijsschep of 2 lepel bolletjes van het deeg en leg deze allemaal op de bakplaat.
Zet dit in de koelkast voor minimaal 1 uur.

6
Done
210 graden

Verwarm de oven

Verwarm de oven voor tot 210 graden.

7
Done
11 minuten

Bakken

Bak een ander bakblik met bakpapier en leg er een aantal bolletjes deeg op. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes is. Anders blijven de koekjes aan elkaar plakken.
Bak de koekjes af voor 11 minuten op 210 graden.
Wanneer je de koekjes uit de oven haalt strooi je er een klein beetje grof zout over.
Laat de koekjes afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chocolade Nutella bonbons
previous
Chocolade Nutella bonbons
Hartige wafels met kaas en spek
next
Hartige wafels met kaas en spek
Chocolade Nutella bonbons
previous
Chocolade Nutella bonbons
Hartige wafels met kaas en spek
next
Hartige wafels met kaas en spek

Add Your Comment