Ingredients
-
225 gr boterKoud!
-
50 gr fijne kristalsuiker
-
250 gr donkere basterdsuiker
-
1 eigeel
-
2 eieren
-
1 tl vanille extract
-
300 gr bloem
-
20 gr Maizena
-
0,5 tl bakpoeder
-
50 gr Cacaopoeder
-
0,5 tl baksoda
-
Een snufje zout
-
250 gram melk chocolade
-
Wat flakes naar smaak grof zeezout
Directions
Deze chocolade koeken moet je echt een keer proberen.
Ik (Mariëlla) ben echt een chocolademonster. Cakes, koekjes, of gewoon een stukje chocolade eet ik het liefst elke dag. Dit doe ik niet elke dag natuurlijk want dat past nou niet helemaal in een ‘gezonde’ leeftstijl. Maar hier mag je zeker af en toe van genieten! Ben jij ook gek op chocolade? Neem dan ook eens een kijkje bij deze brownie met witte chocolade stukjes. Of deze heerlijke millionaires shortbread met dulce de leche.
Wat ik belangrijk vind bij dit soort koekjes is dat ze niet té dun worden, een goede chocoladesmaak hebben en dat ze lekker smeuïg zijn. Deze chocolade koeken hebben dit allemaal. Het werkt goed wanneer je de deegballetjes eventjes in de koelkast stopt zodat ze tijdens het bakken niet te ver uitlopen. werkt ook goed bij harde koek bodems voor taart. Doordat de koekjes niet te ver uitlopen blijven ze wat dikker, en dit zorgt er weer voor dat ze wat smeuïg blijven. Hierdoor kunnen we al 2 onderwerpen aftekenen!
Nu de smaak nog.. Die is natuurlijk minstens net zo belangrijk als de textuur en de looks. Een echte chocoldesmaak krijg je natuurlijk door chocolade stukjes toe de voegen. Alleeen cacaopoeder geeft namelijk niet echt een chocolade smaak, naar mijn mening. Naast het toevoegen van chocolade heb ik er ook wat extra grof zout over heen gedaan. Ik zag dit vaker op plaatjes op Pinterest voorbij komen en het is werkelijk een heerlijke toevoeging bij het zoete van de chocolade!
Mijn collega’s hebben enorm genoten van de koekjes. Het ging als een lopend vuurtje dat ik weer wat lekkers had meegenomen en ze wisten mij direct te vinden, haha! Ik moest het recept daarom snel online zetten want ze konden het nog niet vinden op de site. Nou collega’s, jullie kunnen nu zelf ook aan de slag met deze chocolade koeken!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Boter kloppenMeng de boter, donkere suiker en de kristal suiken met een keukenmachine / mixer tot dat alles mooi samen is. |
2
Done
2 minuten
|
Natte ingrediëntenZet de mixer laag en voeg een voor een de eieren en eigeel toe. Wanneer dit mooi is opgenomen voeg je ook het vanille extract toe. |
3
Done
2 minuten
|
Droge ingrediëntenMeng alle droge ingrediënten samen in een kom: De bloem maizena, zout, cacao poeder, bakpoeder en baksoda. Roer dit goed en voeg dat langzaam toe aan de de kom met de 'natte' ingrediënten. Dit hoeft maar kort. |
4
Done
3 minuten
|
ChocoladeHak de chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Roer kort zodat alles gemixt is. |
5
Done
1 uur
|
KoelenZet een bakblik klaar met bakpapier. Schep met een ijsschep of 2 lepel bolletjes van het deeg en leg deze allemaal op de bakplaat. |
6
Done
210 graden
|
Verwarm de ovenVerwarm de oven voor tot 210 graden. |
7
Done
11 minuten
|
BakkenBak een ander bakblik met bakpapier en leg er een aantal bolletjes deeg op. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes is. Anders blijven de koekjes aan elkaar plakken. |