0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 ml Slagroom
200 ml Volle melk
3 blaadje gelatine
20 gram/ 3 eetlepel Suiker
50 gram Pure chocolade
1 kopje ( 50 ml) Espresso
1 theelepel Chili poeder Halve rode peper zonder zaad kan ook
Extra
Handje Gesuikerde cranberry
Toef Slagroom
Chocolade koffie panna cotta

Chocolade koffie panna cotta

Een feestavond kan wel een pepertje gebruiken.

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Chocolade koffie panna cotta!

Voor de komende feestdagen willen we een extra speciaal toetje.  De chocolade koffie panna cotta met pit past hier prima bij. Geloof me wij zijn dol op klassieke gerechten, maar het mag best een beetje spannend.  Natuurlijk houden we de kerstdagen in Italiaanse sferen en deze panna cotta past er helemaal geweldig bij. Wij draaien ons hand er niet meer voor om en dat zouden jullie ook niet moeten doen. Panna cotta is namelijk het aller makkelijkste gerecht dat er bestaat! Zo simpel en het kan niet mislukken. Kijk daar kan je iets mee toch?

We hebben ons gehouden aan de perfecte basis en daar een espresso en stuk pure chocolade reep aan toegevoegd. Voor de pit mag hier rode  peper bij. Voor de echte waaghals een verse peper, wil je iets milder dan neem je chilipoeder. Wij begonnen met een halve theelepel  maar dat was echt te mild. Gewoon een hele theelepel kan dit recept wel hebben. Wij zeggen… een groot succes. Gooi jij er ook wat spice in deze feestdagen.

Bijna vergeten, maar boven op dit  verrukkelijke toetje liggen gesuikerde cranberries. Erg makkelijk om te maken en super leuke toevertrouwd op je desserts en taartjes.
Wil je liever een andere panna cotta maken probeer eens de passievrucht panna cotta op een panna cotta met aardbei en pistache. Of de feestelijke panna cotto met Amaretto stoofpeertjes

CHOCOLA EN RODE PEPER

Sta jij raar te kijken naar deze combinatie? Echt helemaal vreemd is het niet. Chocolade repen met rode peper zijn al gewoon te koop. En het idee van deze combi heb ik voor het eerst geproefd in Mexico. Ruim dertig jaar heeft deze Queen mom bij de KLM  gevlogen en alle specialiteiten van alle hoeken van de wereld mogen proeven.  Mexicanen houden wel van pittig en hebben een heerlijke chocolade saus waar ze een rood pepertje hebben toegevoegd. Deze Molesaus serveren ze bij kip met rijst, of een burrito met kip. Zelf hebben wij het nog niet gemaakt. Hier gaan we binnenkort maar eens mee aan de slag want dit is echt een Crew Favorit!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Gelatine

Dompel de gelatine blaadjes in koud water.

2
Done
5 minuten

Room mengsel

Meng room, melk, suiker, chilipoeder, stukjes chocola in een pannetje samen met een afgekoelde espresso(50 ml)
Breng dit langzaam tot bijna aan het kookpunt. Roer goed door.
Haal de pan van het vuur.

3
Done
5 minuten

Gelatine

Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe.
Roer goed door.
Laat afkoelen

4
Done
4 uur

Schenken

Schenk de panna cotta lauw in een glaasje of bakje. Zet dit koud voor minimaal 4 uur.
Een nachtje in de koelkast kan geen kwaad.

5
Done

Serveren

Serveer met mooie gesuikerde cranberry’s ( link in verhaal) en toefje slagroom.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kerstkrans van bladerdeeg
previous
Kerstkrans van bladerdeeg
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes
next
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes
Kerstkrans van bladerdeeg
previous
Kerstkrans van bladerdeeg
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes
next
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes

2 Comments Hide Comments

Hoi Nicky,

Dank voor je reactie. Het is idd een beetje onduidelijk. 1 espresso is 50 ml. Dus een klein kopje. Je voegt deze afgekoeld bij de slagroom.
Succes met je panna!
Groet vd Queens

Add Your Comment