Ingredients
-
200 ml slagroom
-
200 ml volle melk
-
3 blaadje gelatine
-
20 gram/ 3 eetlepel Suiker
-
50 gram pure chocolade
-
1 kopje ( 50 ml) espresso
-
1 theelepel chilipoederHalve rode peper zonder zaad kan ook
-
Extra
-
Handje gesuikerde cranberry
-
Toef slagroom
Directions
Chocolade koffie panna cotta!
Voor de komende feestdagen willen we een extra speciaal toetje. De chocolade koffie panna cotta met pit past hier prima bij. Geloof me wij zijn dol op klassieke gerechten, maar het mag best een beetje spannend. Natuurlijk houden we de kerstdagen in Italiaanse sferen en deze panna cotta past er helemaal geweldig bij. Wij draaien ons hand er niet meer voor om en dat zouden jullie ook niet moeten doen. Panna cotta is namelijk het aller makkelijkste gerecht dat er bestaat! Zo simpel en het kan niet mislukken. Kijk daar kan je iets mee toch?
We hebben ons gehouden aan de perfecte basis en daar een espresso en stuk pure chocolade reep aan toegevoegd. Voor de pit mag hier rode peper bij. Voor de echte waaghals een verse peper, wil je iets milder dan neem je chilipoeder. Wij begonnen met een halve theelepel maar dat was echt te mild. Gewoon een hele theelepel kan dit recept wel hebben. Wij zeggen… een groot succes. Gooi jij er ook wat spice in deze feestdagen.
Bijna vergeten, maar boven op dit verrukkelijke toetje liggen gesuikerde cranberries. Erg makkelijk om te maken en super leuke toevertrouwd op je desserts en taartjes.
Wil je liever een andere panna cotta maken probeer eens de passievrucht panna cotta op een panna cotta met aardbei en pistache. Of de feestelijke panna cotto met Amaretto stoofpeertjes
CHOCOLA EN RODE PEPER
Sta jij raar te kijken naar deze combinatie? Echt helemaal vreemd is het niet. Chocolade repen met rode peper zijn al gewoon te koop. En het idee van deze combi heb ik voor het eerst geproefd in Mexico. Ruim dertig jaar heeft deze Queen mom bij de KLM gevlogen en alle specialiteiten van alle hoeken van de wereld mogen proeven. Mexicanen houden wel van pittig en hebben een heerlijke chocolade saus waar ze een rood pepertje hebben toegevoegd. Deze Molesaus serveren ze bij kip met rijst, of een burrito met kip. Zelf hebben wij het nog niet gemaakt. Hier gaan we binnenkort maar eens mee aan de slag want dit is echt een Crew Favorit!
Steps
1
Done
10 minuten
|
GelatineDompel de gelatine blaadjes in koud water. |
2
Done
5 minuten
|
Room mengselMeng room, melk, suiker, chilipoeder, stukjes chocola in een pannetje samen met een afgekoelde espresso(50 ml) |
3
Done
5 minuten
|
GelatineKnijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe. |
4
Done
4 uur
|
SchenkenSchenk de panna cotta lauw in een glaasje of bakje. Zet dit koud voor minimaal 4 uur. |
5
Done
|
ServerenServeer met mooie gesuikerde cranberry’s ( link in verhaal) en toefje slagroom. |
2 Comments Hide Comments
Hoeveel espresso moet er in het mengsel? Dit staat niet vermeld in het recept waar het bij moet en wanneer?
Hoi Nicky,
Dank voor je reactie. Het is idd een beetje onduidelijk. 1 espresso is 50 ml. Dus een klein kopje. Je voegt deze afgekoeld bij de slagroom.
Succes met je panna!
Groet vd Queens