Ingredients
-
375 gram zelfrijzend bakmeel
-
40 gram gemalen kokos
-
175 gram basterdsuiker
-
25 gram Cacaopoeder
-
2 eieren
-
2 tl vanille extract
-
125 ml kokosmelk
-
125 ml lichte olijfolie
-
6 rijpe bananen
-
200 gram pure chocoladeGehakt
Directions
Deze muffins maakte ik toen ik nog erg veel oude bananen had liggen. In deze chocolade kokos muffins met banaan gaan namenlijk ongeveer 6 bananen in! Win-win situatie en fijn om zo niks weg te hoeven gooien!
Bakken met banaan
Bakken is voor mij altijd een feestje maar ook ontspannend. Bovendien gaat niets boven de geur van versgebakken (chocolade) muffins die zich door je huis verspreidt. Het bakken van chocolade muffins is niet alleen leuk en ontspannend, maar het resultaat is ook nog eens verrukkelijk. Of je nu bakt voor een verjaardag, een picknick, of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers, deze muffins zijn altijd een hit.
Heerlijke gezond muffin recept
Maar wat deze muffins echt bijzonder maakt, is de toevoeging van bananen. Bananen voegen niet alleen een natuurlijke zoetheid toe, maar maken de muffins ook heerlijk smeuïg. Bovendien zijn bananen een geweldige manier om wat extra voedingswaarde in je traktatie te smokkelen. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels, en geven de muffins een zachte, romige textuur.
De lekkerste muffins
Ik heb de muffins nog een beetje tropischer gemaakt door kokos toe te voegen! Kokos geeft je chocolade muffins een heerlijke, exotische twist. De lichte crunch en subtiele zoetheid van de geraspte kokos zorgen voor een verrassende textuur die perfect samengaat met de romige bananen en rijke chocolade. Kokos is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Het zit vol met gezonde vetten, vezels en mineralen zoals ijzer en magnesium. Het maakt je muffins dus niet alleen smaakvoller! Bovendien brengt kokos een beetje zonneschijn in je keuken, zelfs op een regenachtige dag.
Ga jij ook aan de slag met deze lekkere chocolade kokos muffins met banaan? Ze zijn snel gemaakt! Wil je liever andere muffins maken? Kijk dan eens naar deze muffins met jam en meringue of deze blueberry muffins.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Beslag makenDoe de bakmeel, kokos, suiker en cacao in een kom en mix dit. Voeg daarna de eieren, vanille, kokosmelk, olie en geprakte bananen toe. Daarna nog de gehakte chocolade erbij en kort roeren. |
2
Done
25 minuten
|
In de ovenDoe ongeveer 1 a 2 eetlepel beslag per muffinscup. De muffincupjes leg je in een muffinbakblik. Eetsmakelijk! |