Ingredients
-
125 gr BoterGesmolten en afgekoeld
-
2 eieren
-
80 gr Fijne kristalsuiker
-
30 gr Donkere bastard suiker
-
120 gr BloemGezeefd
-
35 gr Cacao poederGezeefd
-
Een snuf Zout
-
50 gr Pure chocolade
-
30 gr Amandelen
Directions
Die lekkere franse cakejes kun je maken in heel veel verschillende soorten. Officieel zijn madeleines gemaakt met een vanille smaak maar wij hebben bijvoorbeeld ook een recept met pistache!
Deze chocolade madeleines met amandelen zijn ook erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. Ik (Mariëlla) heb gehakte amandelen gebruikt maar je kunt natuurlijk ook hazelnoten of walnoten o.i.d. gebruiken. Het is maar net waar je zin in hebt of wat je in huis hebt.
De koekjes staan binnen een uurtje op tafel dus waar wacht je nog op!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Boter smeltenSmelt de boter op laag vuur en laat daarna goed afkoelen |
2
Done
5 minuten
|
Eieren kloppenKlopt de eieren samen met beide types suiker met een keukenmachine tot het licht van kleur is en mooi luchtig. Dit kan zeker 5 minuten duren dus stop niet te vroeg. |
3
Done
5 minuten
|
Beslag makenZeef de bloem en de cacao poeder en voeg dit toe aan het ei-suiker mengsel. Spatel dit er langzaam beetje voor beetje door. Voeg daarna ook langzaam de boter en het zout toe. |
4
Done
10
|
BakkenVerwarm de oven voor tot 200 graden. |
5
Done
5 minuten
|
VersierenSmelt de chocolade au bain marie. (Dit is met een kom op een pan met heet water) |