Ingredients
-
100 gram hazelnoten
-
100 gram havermout
-
3 eetlepel Mascarpone
-
2 eetlepel Nutella
-
150 gram witte chocolade
-
3 eetlepel gepofte quinoa
Directions
Chocolade Nutella bonbons!
Val jij onder de categorie Nutella fan? Nou de Queens weten niet beter of er staat altijd wel een pot in de kast. Het is niet zo erg als vroeger, want toen lukte het Mariëlla en haar broer Giacomo om er een pot per week door te jassen. Tegenwoordig is de verslaving geluwd, maar nog steeds worden we blij wanneer we een pot open doen en dat we het gouden velletje doorbreken haha. De leuke kleine mini’s met Nutella liggen in Italië bij elke ontbijt. Oepsie er verdwenen er zomaar een paar in mijn tas.
Naast het maken van gezonde chocolade pistache bliss balls met dadel, of de chocolade pistache bonbon is vandaag het heerlijke Nutella bonbonnetje aan de beurt. Oké de Nutella is niet het aller gezondste ingrediënt maar de havermout, hazelnoot en gepofte quinoa toch wel? Samen gemengd met een romige mascarpone en chocolade omhulsel. Nou ja boeien, we kunnen alleen maar zeggen dit is gewoon geweldig lekker smikkelen.
FERRERO
Ze smaken een beetje naar Ferrero rocher! Wisten jullie dat het bedrijf Ferrero al deze chocolade in 1949 heeft ontwikkeld? In 1964 kwam het op de markt met de naam Supercrema Gianduja, maar later veranderd in Nutella. De vorm van de pot is nooit veranderd, er zijn wel af en toe actiepotten. Zo vonden we jaren geleden tijdens een vakantie in Italië een waterkan vol met Nutella.
Het etiket is wel aangepast voor een nieuwe look. Deze zomer stonden Mariëlla en ik samen te kwijlen voor het schap met alle deze producten haha. Er is tegenwoordig ook een Nutella café in Chicago, deze opende zijn deuren in 2017 aan de iconische Michigan Avenue. Jammer dat ik niet meer werk als stewardess en het nog wel even duurt voordat ik weer eens in Amerika kom. Misschien maar beter ook. Nu maar genieten van deze verrukkelijke Chocolade Nutella bonbons!
Steps
1
Done
5 minuten
|
HavermoutMix de havermout in een mixertje zodat het heel fijn wordt. Heb je liever wat grovere structuur is dit ook prima. Doe de gehakte hazelnoten erbij. Wij kopen deze heel fijn gehakt bij de supermarkt. |
2
Done
5 minuten
|
BalletjesDraai van dit mengsel kleine balletjes. |
3
Done
3 minuten
|
ChocoladeSmelt de chocolade au bain marie, dit wil zeggen verwarm een pannetje met heet water zit daar een schaaltje in en doe daar de chocolade vlokjes in zodat het langzaam smelt. |
4
Done
5 minuten
|
AfmakenRoer de balletjes door de gesmolten chocolade en schep ze er voorzichtig uit. |