0 0
Chocolade perentaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Pure chocolade
100 gram Patent bloem
4 gram Bak poeder
2 eieren
50 gram Suiker
85 gram Roomboter
2 Handperen
Voor decoratie Poedersuiker

Chocolade perentaart

Chocolade met peer samen maakt het extra lekker!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Chocolade perentaart!

Vorige week hebben we weer gekookt met het prachtige keukenapparatuur van Miele. Een heerlijk kookdagje in het Miele Experience Center waar wij altijd enorm van genieten. Van te voren krijgen we drie recepten aangeleverd om die dag te koken en dit zijn de laatste van dit jaar. Natuurlijk zit daar een top kerstrecept bij waar jullie nog even op moeten wachten.

Vandaag een chocolade perentaart. Klinkt dit niet als muziek in de oren? Echt een taartje voor Mariëlla. Bakken met chocola kun je wel aan haar overlaten. Als herfst fruit gaan er nog een paar peren in, want die zijn nu op zijn lekkerst. Wij zeggen een perfecte combinatie. Kijk maar snel naar het recept, want dit makkelijke en smakelijke taartje wil je gewoon proeven!

Wij hebben de Miele Combi stoomoven  DGC 76 40/45 gebruikt. Dit keer met de heteluchtoven functie met zowel boven- en onderwarmte. Wij zijn van mening dat je deze ook prima met wat stoom kan bakken voor nog meer vocht in het taartje. Het fijne van een combi stoomoven is de vele programma’s. Van o.a. intensief bakken, taart/cake special tot hetelucht plus. Wij vinden dat deze geweldige oven onmisbaar is in de keuken van vandaag!

Oriënteren

Ben jij ook aan het oriënteren op gebied van de nieuwste keukenapparatuur en wellicht op zoek naar een nieuwe keuken? Loop eens binnen bij @keukenspecialisten. Hier kun je volop inspiratie doen. Zij helpen je graag in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Naast dat ze je alles kunnen vertellen over het Miele keukenapparatuur en andere A-merken weten ze precies wat de alle nieuwe trends zijn. Met meer dan 55 vestigingen zit er vast eentje bij je in de buurt!

Wil je liever eerst thuis oriënteren bestel dan geheel gratis de Beleveningsgids of creër je moodbord online. Keukenspecialisten bestaat ook nog eens 10 jaar. Op hun socials geven ze de leukste prijzen weg want je snapt natuurlijk wel “ Wie jarig is trakteert

 

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
We maken gebruik van de Combi stoomoven.
Type: DGC 76 40/45
Functie: Hetelucht met boven- en onderwarmte.

2
Done
2 minuten

Chocolade roomboter

Smelt de chocolade met roomboter in een steelpannetje.

3
Done
5 minuten

Eieren & suiker

Klop de eieren met suiker totdat er een luchtige, stevige massa ontstaat.
Gebruik een keukenmachine, mixer of garde.

4
Done
1 minuut

Mengen

Klopt het chocolade-roomboter mengsel door de eieren en spatel als laatste er de bloem met bakpoeder doorheen.

5
Done
2 minuten

Bakvorm

Gebruik een kleine springvorm (18 cm) of kartonnen wegwerp bakvorm.
Smeer deze in wat boter.

6
Done
5 minuten

Vullen

Schep het taartbeslag in de vorm, en strijk glad.
Schil 2 peren en snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis.
Leg de partjes in het cake beslag

7
Done
35-40 minuten

Oven

Zet het taartje 35 tot 40 minuten op het rooster in het midden van de oven.
Laat daarna afkoelen.

8
Done

Serveren

Strooi er voor het serveren wat poedersuiker over.

9
Done

Tip

Je kunt ook een cakeblik gebruiken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pompoen appeltjes
next
Halloween pretzel spinnenweb
previous
Pompoen appeltjes
next
Halloween pretzel spinnenweb

Add Your Comment