Ingredients
-
100 gram Pure chocolade
-
100 gram Patent bloem
-
4 gram Bak poeder
-
2 eieren
-
50 gram Suiker
-
85 gram Roomboter
-
2 Handperen
-
Voor decoratie Poedersuiker
Directions
Chocolade perentaart!
Vorige week hebben we weer gekookt met het prachtige keukenapparatuur van Miele. Een heerlijk kookdagje in het Miele Experience Center waar wij altijd enorm van genieten. Van te voren krijgen we drie recepten aangeleverd om die dag te koken en dit zijn de laatste van dit jaar. Natuurlijk zit daar een top kerstrecept bij waar jullie nog even op moeten wachten.
Vandaag een chocolade perentaart. Klinkt dit niet als muziek in de oren? Echt een taartje voor Mariëlla. Bakken met chocola kun je wel aan haar overlaten. Als herfst fruit gaan er nog een paar peren in, want die zijn nu op zijn lekkerst. Wij zeggen een perfecte combinatie. Kijk maar snel naar het recept, want dit makkelijke en smakelijke taartje wil je gewoon proeven!
Wij hebben de Miele Combi stoomoven DGC 76 40/45 gebruikt. Dit keer met de heteluchtoven functie met zowel boven- en onderwarmte. Wij zijn van mening dat je deze ook prima met wat stoom kan bakken voor nog meer vocht in het taartje. Het fijne van een combi stoomoven is de vele programma’s. Van o.a. intensief bakken, taart/cake special tot hetelucht plus. Wij vinden dat deze geweldige oven onmisbaar is in de keuken van vandaag!
Oriënteren
Ben jij ook aan het oriënteren op gebied van de nieuwste keukenapparatuur en wellicht op zoek naar een nieuwe keuken? Loop eens binnen bij @keukenspecialisten. Hier kun je volop inspiratie doen. Zij helpen je graag in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Naast dat ze je alles kunnen vertellen over het Miele keukenapparatuur en andere A-merken weten ze precies wat de alle nieuwe trends zijn. Met meer dan 55 vestigingen zit er vast eentje bij je in de buurt!
Wil je liever eerst thuis oriënteren bestel dan geheel gratis de Beleveningsgids of creër je moodbord online. Keukenspecialisten bestaat ook nog eens 10 jaar. Op hun socials geven ze de leukste prijzen weg want je snapt natuurlijk wel “ Wie jarig is trakteert “
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
2 minuten
|
Chocolade roomboterSmelt de chocolade met roomboter in een steelpannetje. |
3
Done
5 minuten
|
Eieren & suikerKlop de eieren met suiker totdat er een luchtige, stevige massa ontstaat. |
4
Done
1 minuut
|
MengenKlopt het chocolade-roomboter mengsel door de eieren en spatel als laatste er de bloem met bakpoeder doorheen. |
5
Done
2 minuten
|
BakvormGebruik een kleine springvorm (18 cm) of kartonnen wegwerp bakvorm. |
6
Done
5 minuten
|
Vullen |
7
Done
35-40 minuten
|
Oven |
8
Done
|
ServerenStrooi er voor het serveren wat poedersuiker over. |
9
Done
|
TipJe kunt ook een cakeblik gebruiken. |