Ingredients
-
Het beslag
-
250 gr boter
-
300 gr pure chocolade
-
2 lepels Cacoa powderGezeefd
-
125 ml melk
-
6
-
150 gr Suiker
-
80 gr donkere basterdsuiker
-
150 gr bloem
-
Glazuur
-
180 ml room
-
300 gr witte chocolade
-
2 theelepels vanille pasta
Directions
Mariella is gek op alles met chocolade! Vooral chocolade taart doet het erg goed als toetje. Hebben jullie dat ook?
Deze chocolade taart was daarom ook een flink succes. Hij heeft een diepe chocolade smaak en is enorm smeuig. De witte chocolade is erg lekker erop maar maakt het wel machtig. Dit is dus alleen voor de echte chocolade verslaafden..
Het leuke van dit recept is dat je er muffins van kunt maken maar ook een hele taart. Jij mag zelf bepalen in welke vorm je het beslag giet en wat je er mee doet! Waarschijnlijk in een keer opeten 😉
Steps
1
Done
20 minuten
|
Het beslagSmelt de boter met de chocolade in een pannetje op laag vuur. Blijf goed roeren tot dat de chocolade goed gesmolten is. Voeg dan de cacao poeder en melk toe en roer goed. Laat dit mengsel afkoelen. |
2
Done
|
OvenVerwarm de oven voor tot 160 graden. |
3
Done
|
GlazuurVerwarm de room in een pan maar laat het niet koken! Hak de chocolade in klein stukjes en voeg dit toe aan de room. Roer goed tot de chocolade is gesmolten. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast. Doe het mengsel in de keuken machine en mix het tot dat je een goede creme hebt. Zorg dat je het niet te lang klopt. Dan gaat het mengsel schiften. |