1 0
Chocolate chip cookies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gr Zelfrijzend bakmeel
130 gr Suiker
130 gr Donkere basterd suiker
2 eieren
220 gr Boter
1 theelepel Vanille extract
Een snufje Zout
200 gr Chocolate chips Kan elke kleur chocolade zijn. Wij hebben hier 100 gram wit en 100 gram donkere chocolade gebruik.

Chocolate chip cookies

Soft en chewy.. zoals het hoort

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Chocolate chip cookies!

Ik (Mariëlla) heb naast Amerikaanse cinnamon buns nog een verslaving.. Namelijk chocolate chip cookies. Die koekjes die knapperig aan de buitenkant, zacht en smeuïg van binnen, en gevuld zijn met stukjes chocolade die smelten in je mond. Deze verslaving aan deze koekjes heb ik al jaren. Het begon denk ik lang geleden in Amerika. Daar komen deze koekjes natuurlijk vandaan en kun je ze overal kopen. Op vakantie sliepen we ook regelmatig in het Double Tree hotel en hier krijg je de lekkerste chocolate chip cookies bij het inchecken! Wat een service.. Dit recept hebben wij toevallig online staan; DoubleTree’s chocolade koekjes.

Hoewel ze tegenwoordig overal verkrijgbaar zijn, zijn homemade chocolate chip cookies het allerlekkerst. De geur van vers gebakken koekjes die uit de oven komen is simpelweg onweerstaanbaar! Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Met maar een paar simpele ingrediënten en een oven kun je al snel genieten van deze heerlijke traktatie. En als je eenmaal het basisrecept onder de knie hebt, kun je er eindeloos mee variëren door bijvoorbeeld noten of gedroogd fruit toe te voegen.

Geschiedenis van de chocolate chip cookies

Het verhaal achter de chocolate chip cookie is eigenlijk vrij interessant. Het wordt toegeschreven aan een Amerikaanse vrouw genaamd Ruth Graves Wakefield, die in 1930 samen met haar man eigenaar was van de Toll House Inn in Massachusetts. Op een dag was Ruth bezig met het maken van een traditioneel koekjesrecept, maar ze ontdekte dat ze geen bakchocolade meer had. In plaats daarvan besloot ze om in stukjes gehakte chocolade toe te voegen aan het deeg, in de hoop dat het zou smelten en zich zou verspreiden door de koekjes. Tot haar verrassing gebeurde dit niet en in plaats daarvan ontstonden er kleine stukjes chocolade in de koekjes. Dit creërde een heel nieuwe textuur en smaak. De gasten van de Toll House Inn waren er dol op en al snel verspreidde het recept zich door heel Amerika.

Steps

1
Done
15

Het beslag

Mix in een kom de boter met de suiker en basterdsuiker met een keuken machine. Zorg dat het een mooi mengsel wordt. Doe de eieren erbij en mix goed.
Voeg daarna langzaam zet zelfrijzend bakmeel erdoor. Doe dit maar kort, anders worden de koekjes niet zo chewy!

Voeg op het laatste de chocolade stukjes toe en roer het door het beslag.

2
Done
10 minuten

Koekjes maken

Pak een bakplaat met bakpapier.
Maak met een ijs schep of 2 lepels mooie rondjes van het beslag en leg deze op het bak papier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen zit want de koekjes gaan nog wat groeien in de oven.
Stop de koekjes in de voorverwarmde oven van 200 graden voor 11 minuten

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte wafels
previous
Basis recept wafels
selderij sapje
next
Selderij sapje
Zelfgemaakte wafels
previous
Basis recept wafels
selderij sapje
next
Selderij sapje

Add Your Comment