0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml Slagroom
250 ml Volle melk
25 gram verse basilicum Blaadjes
Van 1 citroen citroenrasp
5 (L) Ei dooier
150 gram Suiker
1/2 theelepel Zout
Citroen basilicum ijs

Citroen basilicum ijs

Basilicum en citroen, een goddelijke combinatie!

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Citroen basilicum ijs!

Eigenlijk gaat er niks boven zelfgemaakt ijs, en mocht je in het bezit zijn van een ijsmachine dat kun je helemaal los gaan.

Sinds José bij toeval in een outlet store in Amerika de ijskom van de Kitchen-aid tegen kwam, is ze zelf ijs gaan maken. Het had nog wel wat voeten in aarde, want deze kom moet je voor gebruik 24 uur in je vriezer zetten. Bij thuiskomst bleek de kom niet te passen, in haar vriezer en dus enigszins teleurgesteld. Je begrijpt natuurlijk wel dat bij het bestellen van haar nieuwe keuken goed naar de maten van de vriezer is gekeken.

We maken vele soorten ijs, en naast de frozen yoghurt gaat er toch niks  boven ijs met gebruik van eidooiers . Deze structuur is namelijk super zacht. Dit weekend is de ijskom weer de vriezer ingezet en het resultaat was geweldig. Een vrij bijzondere combinatie maar wel super smaakvol.

Basilicum met citroen, als dit 2 van je favoriete smaken zijn, maak dit dan een keer als ijs. Het bleek een geweldige combinatie en heel verrassend om te serveren aan je gasten.
Samen met wat heerlijke stukjes witte perzik maak je de heerlijkste sorbet!!

Heb je niet zoveel tijd om dit hele ijsproces door te gaan maken dan eens een supersnel ijsje van drie ingrediënten. Slagroom , gecondenseerde melk en koekjes. Het cantuccini ijs is daar één van. Ijs met koekjes smaakt werkelijk geweldig. Je hebt hier geen ijsmachine voor nodig alleen een mixer of garden om de slagroom lobbig te kloppen.

 

 

 

 

Steps

1
Done
1 minuut

Citroenrasp en suiker

Roer het citroenrasp door de suiker met een lepel.
Druk dit stevig door elkaar zodat je citroen helemaal in de suiker zit.

2
Done

Basilicum

Neem de helft van de slagroom en schenk dit in een plastic kan.
Voeg daarbij de basilicum en het suikermengsel. Neem een staafmixer en mix dit ongeveer een minuut. Niet te lang anders krijg je slagroom.

3
Done
2 minuten

Zeven

Neem een zeef en schenk hier door de helft van je mengsel in een grote kom.
Doe hierbij de rest van de slagroom.
Zet apart.

4
Done
1 minuut

Ei

Klop de eidooiers in een schaal.

5
Done
15 minuten

Verwarmen

Verwarm de andere helft van je basilicum slagroom mengsel in een pannetje samen met de melk en het zout.
Laat dit langzaam koken en wanneer het kookt roer je langzaam de eieren erdoor.
Blijf roeren met een spatel op langzaam vuur totdat het indikt.( 10 minuten)
Zeef dit boven de kom met roommengsel.
Laat dit goed afkoelen in de koelkast.

6
Done
30 minuten

Ijsmachine

Giet dit mengsel nu in je ijsmachine en laat dit ongeveer 30 minuten draaien of totdat het goed bevroren is.
Zet daarna in de vriezer.

7
Done

Serveren

Dit verrukkelijke ijs gaat super samen met wat verse perzik of nectarines.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Engelse Bakewell taart
next
Butter chicken uit India
previous
Engelse Bakewell taart
next
Butter chicken uit India

Add Your Comment