Ingredients
-
500 ml Slagroom
-
250 ml Volle melk
-
25 gram verse basilicumBlaadjes
-
Van 1 citroen citroenrasp
-
5 (L) Ei dooier
-
150 gram Suiker
-
1/2 theelepel Zout
Directions
Citroen basilicum ijs!
Eigenlijk gaat er niks boven zelfgemaakt ijs, en mocht je in het bezit zijn van een ijsmachine dat kun je helemaal los gaan.
Sinds José bij toeval in een outlet store in Amerika de ijskom van de Kitchen-aid tegen kwam, is ze zelf ijs gaan maken. Het had nog wel wat voeten in aarde, want deze kom moet je voor gebruik 24 uur in je vriezer zetten. Bij thuiskomst bleek de kom niet te passen, in haar vriezer en dus enigszins teleurgesteld. Je begrijpt natuurlijk wel dat bij het bestellen van haar nieuwe keuken goed naar de maten van de vriezer is gekeken.
We maken vele soorten ijs, en naast de frozen yoghurt gaat er toch niks boven ijs met gebruik van eidooiers . Deze structuur is namelijk super zacht. Dit weekend is de ijskom weer de vriezer ingezet en het resultaat was geweldig. Een vrij bijzondere combinatie maar wel super smaakvol.
Basilicum met citroen, als dit 2 van je favoriete smaken zijn, maak dit dan een keer als ijs. Het bleek een geweldige combinatie en heel verrassend om te serveren aan je gasten.
Samen met wat heerlijke stukjes witte perzik maak je de heerlijkste sorbet!!
Heb je niet zoveel tijd om dit hele ijsproces door te gaan maken dan eens een supersnel ijsje van drie ingrediënten. Slagroom , gecondenseerde melk en koekjes. Het cantuccini ijs is daar één van. Ijs met koekjes smaakt werkelijk geweldig. Je hebt hier geen ijsmachine voor nodig alleen een mixer of garden om de slagroom lobbig te kloppen.
Steps
1
Done
1 minuut
|
Citroenrasp en suikerRoer het citroenrasp door de suiker met een lepel. |
2
Done
|
BasilicumNeem de helft van de slagroom en schenk dit in een plastic kan. |
3
Done
2 minuten
|
ZevenNeem een zeef en schenk hier door de helft van je mengsel in een grote kom. |
4
Done
1 minuut
|
EiKlop de eidooiers in een schaal. |
5
Done
15 minuten
|
VerwarmenVerwarm de andere helft van je basilicum slagroom mengsel in een pannetje samen met de melk en het zout. |
6
Done
30 minuten
|
IjsmachineGiet dit mengsel nu in je ijsmachine en laat dit ongeveer 30 minuten draaien of totdat het goed bevroren is. |
7
Done
|
ServerenDit verrukkelijke ijs gaat super samen met wat verse perzik of nectarines. |