Ingredients
-
200 gr boter
-
150 gr fijne kristalsuiker
-
1 zakje a 8 gram Vanille suiker
-
250 gr bloem
-
Een snuf zout
-
1 hele citroen citroenrasp
-
halve sinaasappel sinaasappel rasp
-
2 eieren
Directions
Citrus boterkoek!
Boterkoek is echt een oud Hollands koekje. Ik denk ook dat iedereen het wel lekker vind. Toen Kerrygold ons vroeg of wij hun heerlijke boter wilde proeven, moesten we hier wel boterkoek mee maken! De boter is lekker zacht en je dit werkt heel fijn voor gerechten zoals boterkoek of botercreme. Dan heb je geen gedoe meer dat de boter zo klonterig wordt wanneer je het mixt.
De boterkoek uit de winkels zijn vaak mega machtig en wat zwaar. Daarom heb ik wat citroen rasp en een klein beetje sinaassappel rasp er door heen gedaan. Dit maakt de boterkoek net wat frisser en in onze ogen een stuk lekkerder. Nu blijf je er van dooreten..
Steps
1
Done
5 minuten
|
BoterZorg dat de boter goed op kamer temperatuur is en stop de stukjes boter in een kom samen met de kristalsuiker en de vanille suiker. |
2
Done
5 minuten
|
AfmakenVoeg één ei toe en mix totdat het ei goed is opgenomen. |
3
Done
5 minuten
|
BakvormVet een boterkoek vorm in met olie en wat bloem. Als je deze bakvorm niet hebt kun je ook een andere vorm gebruiken. Een tip is wel om er eentje met bodem die je eruit kunt halen te gebruiken! |
4
Done
2 minuten
|
EiKluts het andere eitje en smeer met over de boterkoek. Daarna kun je nog met een vork mooie vormpjes maken. |
5
Done
25 minuten
|
OvenStop de boterkoek in de oven voor 40 minuten. |