0 0
Citrus boterkoek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Boter
150 gr Fijne kristalsuiker
1 zakje a 8 gram Vanille suiker
250 gr Bloem
Een snuf Zout
1 hele citroen Citroen rasp
halve sinaasappel Sinaasappel rasp
2 eieren

Citrus boterkoek

Een oud Hollands koekje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Citrus boterkoek!

Boterkoek is echt een oud Hollands koekje. Ik denk ook dat iedereen het wel lekker vind. Toen Kerrygold ons vroeg of wij hun heerlijke boter wilde proeven, moesten we hier wel boterkoek mee maken! De boter is lekker zacht en je dit werkt heel fijn voor gerechten zoals boterkoek of botercreme. Dan heb je geen gedoe meer dat de boter zo klonterig wordt wanneer je het mixt.

De boterkoek uit de winkels zijn vaak mega machtig en wat zwaar. Daarom heb ik wat citroen rasp en een klein beetje sinaassappel rasp er door heen gedaan. Dit maakt de boterkoek net wat frisser en in onze ogen een stuk lekkerder. Nu blijf je er van dooreten..

 

Steps

1
Done
5 minuten

Boter

Zorg dat de boter goed op kamer temperatuur is en stop de stukjes boter in een kom samen met de kristalsuiker en de vanille suiker.
Meng alles goed zodat je een romig mensel hebt.
Verwarm de oven meteen voor tot 180 graden.

2
Done
5 minuten

Afmaken

Voeg één ei toe en mix totdat het ei goed is opgenomen.
Voeg daarna langzaam de bloem en de citroen en sinaasappelrasp toe tot dat het mooi gemixt is.

3
Done
5 minuten

Bakvorm

Vet een boterkoek vorm in met olie en wat bloem. Als je deze bakvorm niet hebt kun je ook een andere vorm gebruiken. Een tip is wel om er eentje met bodem die je eruit kunt halen te gebruiken!
Voeg het deegje toe aan de bakvorm en zorg dat het goed verdeeld is. Smeer vlak met een vork.

4
Done
2 minuten

Ei

Kluts het andere eitje en smeer met over de boterkoek. Daarna kun je nog met een vork mooie vormpjes maken.

5
Done
25 minuten

Oven

Stop de boterkoek in de oven voor 40 minuten.
Laat hem daarna goed afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chocolademelk op twee manieren
Gehakt saus met doperwtjes
next
Nonna’s ragu saus met doperwtjes
previous
Chocolademelk op twee manieren
Gehakt saus met doperwtjes
next
Nonna’s ragu saus met doperwtjes

Add Your Comment