0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 courgette
1 x recept basis tomatensaus
200 gram Parmezaanse kaas
1 bol Buffalo mozzarella
Naar smaak Zout
Paar takjes verse basilicum

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Courgette alla Parmigiana

Courgette alla Parmigiana

Laat jij je betoveren door de courgette.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept basis tomatensaus

Directions

Share

Courgette alla Parmigiana!

Één van onze meest populaire recept op de website is de Melanzane alla Parmigiana . 

Ohhhh dit snappen wij helemaal want de aubergine met tomatensaus en natuurlijk een grote hoeveelheid parmezaanse  kaas is zalig. Het enige vervelende is dat het nogal verslavend is dus één  keer gemaakt wil je het zeker nog een keer eten. Om dit verrukkelijke recept te maken sta je wel even in de keuken voor het bakken van al deze zalige plakken aubergine maar dat is het natuurlijk helemaal waard.

Laatst was ik (José) een paar dagen uitgenodigd bij een vriendinnetje. Ik vond het leuk om de lunch te verzorgen. Eigenlijk wilde ik wel een  aubergine parmagiana maken maar we had  geen zin om uren in de keuken te staan. Na een duik in de koelkast om te kijken wat ik kon gebruiken vond ik in plaats van aubergines wel twee courgettes en besloot daarmee aan de slag te gaan. We wilden graag een lichte vegetarische  lunch en deze courgette parmagiana sloot daar perfect bij aan. We hebben de courgette dun gesneden en  licht gegrild op een grillplaat zonder olijfolie, natuurlijk met tomatensaus en royaal parmezaanse kaas. Deze lichtere versie wil je echt maken!

SCARPETTA

De schaal ging supersnel op en het allerlekkerste is om dit met een mooi stuk brood te eten. Die heb je namelijk nodig voor de ‘scarpetta’. Dit betekent, een kleine schoen maken. Een traditie in Italië om na het eten van je verrukkelijke gerechtje de laatste saus met een stukje broodje op te eten.
Waarschijnlijk komt de term ‘een kleine schoen  maken’ uit de arme keuken ‘cuisine povera ‘ waarbij de arme mensen letterlijk zo hongerig waren dat ze eigenlijk hun schoenzolen wilde opeten. Het oude brood gedrenkt in de vochtige saus smaakte geweldig en werd daardoor niet weggegooid.

Voor dit gerecht gebruiken we een onze basis tomatensaus.

Ben je ook zo dol ovenschalen met tomatensaus, probeer eens de aubergine rolletjes uit de oven, gehaktballetjes in tomatensaus of jumbo pastaschelpen met kruiden ricotta in tomatensaus.

Ga jj ook aan de slag met deze courgette alla Parmigiana?

Steps

1
Done
30 minuten

Basis tomatensaus

Maak 1 x het recept basis tomatensaus zie link verhaal.
Je kunt natuurlijk ook een fles passata kant en klaar gebruiken. ( snelle optie)

2
Done
5 minuten

Courgette

Was de courgette.
Schaaf dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline.
Hoe dunner de plakjes hoe sneller gegrild.

3
Done
15 minuten

Grillen

Gril de plakjes in een grillpan, of panini grilplaat zonder olijfolie.

4
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5
Done
5 minuten

Schaal vullen

Begin met laagje tomatensaus,
Daarop laagje courgette,
Daarop wat geraspte Parmezaanse kaas.
Maak zoveel laagjes als je kunt, en eindig met tomatensaus,Parmezaanse kaas en wat mozzarella + basilicum blaadjes.
Ik heb tussentijds een heel klein beetje zout op de courgette bestrooid, dit is optioneel.

6
Done
45 minuten

Oven

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het in de oven, minimaal 30 minuten.
Daarna verwijder je de folie en laat nog 15 minuten garen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache bonbons met chocolade
previous
Pistache bonbons met chocolade
Cavatelli met broccoli kaassaus
next
Cavatelli met broccoli kaassaus
Pistache bonbons met chocolade
previous
Pistache bonbons met chocolade
Cavatelli met broccoli kaassaus
next
Cavatelli met broccoli kaassaus

Add Your Comment