Ingredients
-
3 courgette
-
1 x recept basis tomatensaus
-
200 gram Parmezaanse kaas
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
Naar smaak Zout
-
Paar takjes verse basilicum
Directions
Courgette alla Parmigiana!
Één van onze meest populaire recept op de website is de Melanzane alla Parmigiana .
Ohhhh dit snappen wij helemaal want de aubergine met tomatensaus en natuurlijk een grote hoeveelheid parmezaanse kaas is zalig. Het enige vervelende is dat het nogal verslavend is dus één keer gemaakt wil je het zeker nog een keer eten. Om dit verrukkelijke recept te maken sta je wel even in de keuken voor het bakken van al deze zalige plakken aubergine maar dat is het natuurlijk helemaal waard.
Laatst was ik (José) een paar dagen uitgenodigd bij een vriendinnetje. Ik vond het leuk om de lunch te verzorgen. Eigenlijk wilde ik wel een aubergine parmagiana maken maar we had geen zin om uren in de keuken te staan. Na een duik in de koelkast om te kijken wat ik kon gebruiken vond ik in plaats van aubergines wel twee courgettes en besloot daarmee aan de slag te gaan. We wilden graag een lichte vegetarische lunch en deze courgette parmagiana sloot daar perfect bij aan. We hebben de courgette dun gesneden en licht gegrild op een grillplaat zonder olijfolie, natuurlijk met tomatensaus en royaal parmezaanse kaas. Deze lichtere versie wil je echt maken!
SCARPETTA
De schaal ging supersnel op en het allerlekkerste is om dit met een mooi stuk brood te eten. Die heb je namelijk nodig voor de ‘scarpetta’. Dit betekent, een kleine schoen maken. Een traditie in Italië om na het eten van je verrukkelijke gerechtje de laatste saus met een stukje broodje op te eten.
Waarschijnlijk komt de term ‘een kleine schoen maken’ uit de arme keuken ‘cuisine povera ‘ waarbij de arme mensen letterlijk zo hongerig waren dat ze eigenlijk hun schoenzolen wilde opeten. Het oude brood gedrenkt in de vochtige saus smaakte geweldig en werd daardoor niet weggegooid.
Voor dit gerecht gebruiken we een onze basis tomatensaus.
Ben je ook zo dol ovenschalen met tomatensaus, probeer eens de aubergine rolletjes uit de oven, gehaktballetjes in tomatensaus of jumbo pastaschelpen met kruiden ricotta in tomatensaus.
Ga jj ook aan de slag met deze courgette alla Parmigiana?
Steps
1
Done
30 minuten
|
Basis tomatensausMaak 1 x het recept basis tomatensaus zie link verhaal. |
2
Done
5 minuten
|
CourgetteWas de courgette. |
3
Done
15 minuten
|
GrillenGril de plakjes in een grillpan, of panini grilplaat zonder olijfolie. |
4
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
5
Done
5 minuten
|
Schaal vullenBegin met laagje tomatensaus, |
6
Done
45 minuten
|
OvenDek de schaal af met aluminiumfolie en zet het in de oven, minimaal 30 minuten. |