Ingredients
-
1 courgette
-
2 eetlepel Pesto recept
-
2 eetlepels Pijnboompitten
-
Flinke scheut Olijfolie
-
1 bol burrata
-
50 gram rucola
-
Stukje Citroen
-
naar smaak zout en peper
Directions
Courgette carpaccio met citroen pesto en burrata!
Wil jij de lekkerste vegetarische carpaccio maken, dan weet ik zeker dat je met deze gaat smullen. Het potje citroenpesto uit Sicilië stond al een tijdje te wachten op een bestemming. En wow deze pesto is geland hoor.
Wij krijgen vaak de vraag hoe we aan onze recepten komen. Natuurlijk krijgen veel tips van de familie, en oh wat staan er al veel heerlijke familie recepten online. Wanneer we naar een mooi restaurant gaan of gewoon bij de lokale restaurantjes in Italië zijn nemen we de kaart altijd in de loep. We hebben vaak wel wat tijd nodig om te bestellen en kiezen vaak iets wat we nog niet eerder gegeten hadden.
Laatst was Jo even een paar dagen in Spanje en had bij een geweldige strandtent geluncht. Eigenlijk alles was lekker, en besloot voor de zalm te gaan. Er was geen plek meer voor de courgette carpaccio, weliswaar niet gegeten maar wel onthouden.
Nu gemaakt met de altijd bijzondere burrata die alles lekker maakt. Het was echt een verrassing de superdun gesneden courgette die als het ware werden gemarineerd door de citroenpesto.
Laat jij je maar lekker inspireren door de Queens, en sla deze snel op. Je gaat echt shinen met dit gerechtje!
Een zelfgemaakte basilicum pesto is super lekker erbij. Probeer ook een pistache pesto!
Hier nog wat feitjes over Basilicum.
Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.
Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.
Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.
(info allezadenkopen)
Steps
1
Done
5 minuten
|
CourgetteSnijd de courgette flinterdun met een kaasschaaf of mandoline. |
2
Done
|
PestoWij hadden een mooie pesto met citroen uit Sicilië meegenomen, je kunt natuurlijk ook zelf maken met de link van het recept bij de ingrediënten, met wat citroensap en rasp door de pesto. |
3
Done
60 minuten
|
IntrekkenMeng de pesto met extra olijfolie zodat je het iets dunner is. |
4
Done
2 minuten
|
PijnboompittenRooster de pijnboompitten op een hete bakpan. Dit kan heel snel gaan, pas op je wilt ze niet aangebrand. |
5
Done
|
ServerenWanneer het tijd om te serveren is, draai er wat zout en peper uit de molen over de gemarineerde courgette plakjes. Een handje rucola erover. |
6
Done
|
TipOok lekker om bijvoorbeeld een pistache pesto te gebruiken. Neem dan i.p.v. pijnboompitten wat gehakte pistachenoten. |