Ingredients
-
1 komkommer
-
1 courgette
-
Bosje verse Italiaanse kruiden
-
Fles kruidenazijn
-
Eetlepel rode pepertjes
Directions
Courgette en komkommer in het zuur!
Er zijn veel receptjes die ik thuis niet kan delen en een daarvan is groenten in het zuur… Mario is hier niet mee op gegroeid en is niet zo van het zure spul. Hij eet wel alles hoor maar bijvoorbeeld zuurkool weigert hij pertinent. Ik heb de hoop nu toch echt opgegeven. Wanneer hij weg is kan ik van dit soort gerechten genieten.
MEMORIES
Mijn moeder was van de Hollandse kokerij en we aten in de zomer vaak gebakken aardappeltjes met kropsla. Er stond ook altijd een schaaltje met komkommer in de azijn en ik vond het heerlijk. Mariëlla at het vroeger ook nog wel. Ze dronk soms dat hele bakje leeg.. dat gaat dan net weer wat te ver. Tegenwoordig eet ze het eigenlijk nooit meer, maar van zuur, zoals citroen, is ze nog steeds gek! Ik heb het zelf weer helemaal ontdekt, het voelt alsof ik weer het eten eet van mijn eigen moeder, alleen dan net wat meer van deze tijd! Hebben jullie ook van die gerechtjes die je echt aan vroeger laten denken?
Mijn nicht Marga had laatst komkommers in de weckpotten gezet en van haar heb ik dit idee. De komkommer en courgette linten in de kruidenazijn gezet samen met al mijn Italiaanse verse kruiden uit de tuin inclusief eetbare bloemen. Met de heerlijke rode verse peper uit Sicilië is het werkelijk verrukkelijk geworden.
Dit is natuurlijk een heel erg makkelijk recept. Eentje die je voor veel verschillende soorten gerechten kunt gebruiken. Denk maar eens aan salades, burgers of gewoon als bijgerechtje. Dit kan ook met de rode uien uit het zuur. Klik maar eens door naar dit recept; Ingemaakte rode ui. Wist je dat je ook met zout kan inmaken? Ingemaakte citroenen zijn ook geweldig
Ga jij ook snel de weckpotten inslaan en deze heerlijke courgette en komkommer in het zuur klaar maken? Laat ons vooral weten waar jij ze voor gebruikt!
Steps
1
Done
|
Courgette en komkommerWas de courgette en komkommer goed. |
2
Done
|
ServerenDeze linten zijn heerlijk door een salade, of bij rijstgerechten. Misschien heb je zelf ook nog wel een ander idee. |
3
Done
|
BewarenJe kunt de linten in het zuur ruim twee maanden goed houden in de koelkast. |