Ingredients
-
160 gram risotto
-
1 sjalot
-
1 courgette
-
10 stuks kleine tomaatjes
-
2 blokjes roomboter
-
Scheut olijfolie
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Naar smaak zout
-
1 theelepel chiliflakes
-
900 ml heet water
-
1 groentenbouillon
-
Scheut witte wijn
-
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Directions
Heerlijke Italiaanse Courgette Risotto met Tomaat
Een verrukkelijke Italiaanse courgette risotto staat klaar. Met extra geroosterde tomaatjes smaakt dit gerecht werkelijk fantastisch.
Hoe moeilijk is risotto?
Risotto maken lijkt misschien lastig, maar voor ons is het een koud kunstje. We weten dat veel mensen risotto uitdagend vinden, maar zodra je de basis onder de knie hebt, is het echt een fluitje van een cent. Deze vegetarische risotto smaakt werkelijk fantastisch en garandeert geen droge korrels.
We maken een risotto boordevol groenten. Deze keer verwerken we een hele courgette, wat deze risotto nog aantrekkelijker maakt. Jazeker, wij willen eigenlijk elke dag wel een portie groenten. Hoe maak je deze heerlijke courgette risotto met tomaat?
Stap-voor-stap Courgette Risotto Recept
1. Begin met de courgette:
• Snijd de courgette in dunne plakjes en bestrooi ze met zout en Italiaanse kruiden.
• Rooster de courgette snel in de airfryer of gebruik de oven. De geroosterde courgette pureren we met extra geraspte Parmezaanse kaas en een beetje bouillon.
2. Rooster de tomaatjes:
• Halveer de tomaatjes, kruid ze en rooster ze in de airfryer. Deze zijn perfect voor de garnering.
3. Voorbereiding van de risotto:
• Gebruik risottorijst. Fruit eerst een sjalotje in roomboter en voeg vervolgens de rijst toe.
• Blus af met een scheutje witte wijn voor extra smaak. Geen zorgen, de alcohol verdampt grotendeels, dus ook kinderen kunnen hiervan genieten.
• Voeg regelmatig een soeplepel warme groentebouillon toe en laat de risotto ongeveer 15 minuten garen. Roer regelmatig voor een romige textuur.
4. Finale touch:
• Proef regelmatig of de risotto gaar is. Het moet een lichte bite hebben.
• Meng de courgettepuree erdoor, samen met een extra beetje geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter. Laat het geheel nog een minuutje staan met de deksel op de pan en roer als laatste nog een keer door.
5. Serveren:
• Serveer de risotto met de heerlijke geroosterde tomaat.
Meer heerlijke risotto recepten
Ben je dol op risotto? Probeer dan ook eens onze zomerse tomatenrisotto met burrata. Een echte aanrader!
Steps
1
Done
20 minuten
|
Courgette tomaatSnijd de courgette in dunne plakjes. Besprenkel deze met zout en chili flakes en olijfolie. Rooster 10 minuten op 200°C in de Airfryer. |
2
Done
10 minuten
|
CourgettePureer de licht geroosterde courgette samen met een beetje bouillon en geraspte Parmezaanse kaas. |
3
Done
20 minuten
|
RisottoFruit een fijn gesneden sjalot in roomboter of olijfolie. |
4
Done
|
Serveren |