0 0
Courgette taart met pikante provolone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Grote rol Bladerdeeg of hartige taart deeg of pakje
3 courgette
2 Uien
250 gram Provolone pikante kaas Je kunt ook mozzarella gebruiken ( 3 bol)
3 eieren
40 gram Parmezaanse kaas Geraspt
1 teentje knoflook
naar smaak zout en peper
10 takjes fijngesneden Peterselie

Courgette taart met pikante provolone

Heerlijke hartige taart

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Courgette taart met pikante provolone!

Deze courgette taart met pikante provolone is een echte beauty!

José had nog 2 courgettes in de koelkast liggen die toch echt gegeten moesten worden. Ze heeft er deze prachtige mooie hartige courgette taart  mee gemaakt. Hij staat zo op tafel en hij zit vol met groenten.

Het is een makkelijk gerecht wanneer je met een groep mensen eet. Iedereen een mooi punt taart op het bordje en je komt al een heel eind. Ook is deze hartige taart fijn als lunch, zo kun je dit een aantal dagen eten en hoef je niet elke middag nieuwe lunch te maken 😉

Ga jij deze makkelijke maar oh zo lekkere courgette taart maken? Probeer ook al eens onze heerlijke hartige taart met snijbiet, hartige taart met courgette en pompoen. Plaattaart met raapstelen en courgette, plaattaart met peer parmaham en gorgonzola of plaatpizza met aubergine en courgette. Genoeg keuze voor snelle heerlijke gerechten!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Courgette

Snij de courgettes met een kaasschaaf of mandoline.

2
Done
2 minuten

Uitjes snijden

Snijd het uitje in fijne stukjes.

3
Done
10 minuten

Aanbakken

Bakje uitjes zachtjes in olijfolie aan samen met de knoflook en doe daar bij de gesneden courgette.
Bak dit samen voor ongeveer 10 minuten.
De courgette hoeft niet helemaal gaar want hij bakt dadelijk door in je oven. Verwijder de knoflook teen.
Laat dit goed afkoelen.

4
Done
2 minuten

Bakvorm vullen

Neem een ronde bakvorm en smeer deze in met wat zonnebloem olie. Vul de vorm met het bladerdeeg. Prik hier wat gaatjes in.
Vul de bodem van je bladerdeeg met de helft van je courgette mengsel.

5
Done
2 minuten

Taart afmaken

Snij de kaas in dunne plakjes en bedek het courgette mengsel hiermee.
Doe hier boven op de rest van het courgette mengsel.

6
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°.

7
Done
2 minuten

Afronden

Kluts de eieren met zout en peper en de geraspte Parmezaanse kaas.
Strooi dit over het courgette mengsel

8
Done
45 minuten

Bakken

Bak je taart af in de oven, ongeveer 45 minuten.
Hou de taart goed in de gaten, wanneer het te hard gaat bedek je de taart af met aluminiumfolie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Empanadas uit Argentinië
Thaise viskoekjes
next
Thaise vis koekjes – Tod man pla
previous
Empanadas uit Argentinië
Thaise viskoekjes
next
Thaise vis koekjes – Tod man pla

Add Your Comment