0 0
Courgette taart scapriccia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Beslag
75 gram Bloem
2 eieren
75 ml Melk
1/2 theelepel Bak poeder
Handje geraspte parmezaanse kaas
1 theelepel Peper
1 courgette
2 Rode ui
1 theelepel Tijm
2 eetlepel Pijnboompitten
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Courgette taart scapriccia

Gezonde snelle snack

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Beslag

Directions

Share

Courgette taart scapriccia !

Een lastige naam voor een courgette taart; scapriccia, maar vergeet de naam. Wat je wel wilt onthouden is dat dit een heerlijk voorafgerechtje, lunch of snackje is. Scapriccia komt uit Toscane. Toen we afgelopen jaar in Viareggio waren, aten we dit voor de eerste keer. Het is niet echt een taart maar meer een soort platte pannenkoeken met courgette en ui. Vandaag de allerlaatse courgette uit de tuin gebruikt.

Dit flinterdun gesneden en aangebakken in de olijfolie. Vervolgens maak je een beslag van bloem, ei, en melk. Natuurlijk veel parmezaanse kaas en als extra pijnboompitten. Dit smeer je samen uit op een bakblik en daarna kun je het afbakken in de oven. Met  de kruiden in dit beslag zorgt het dat de smaak formidabel is. Zoals je kunt zien in de reel op Instagram, is het super makkelijk en snel gemaakt!

Scapriccia

Ben je bekend met de Italiaanse taal, dan weet je waarschijnlijk wel dat scarpe schoenen betekent. Scapriccia betekent letterlijk slechte schoen. Omdat dit gerechtje heel dun gebakken wordt lijkt het op een dunne zool van een schoen. Wij vinden het altijd grappig deze namen. Italianen zeggen ook wel dat het een slechte taart is omdat iedereen van alles in deze taart gooit.
Oorspronkelijk werd deze taart gebakken in het courgette seizoen door gepensioneerden zeelui. Zij hadden veel courgetten uit hun tuin en ook de uien waren klaar voor gebruik. Natuurlijk kun je allerlei groenten voor dit gerecht gebruiken. Italiaanse families hebben allemaal hun eigen versie. Veelal wordt er naast bloem ook maismeel gebruikt maar dat hebben wij niet gedaan.
Gebruik lekker veel zout en peper of extra kruiden. Courgette heeft nogal de neiging een beetje lafjes te zijn. Wij hebben genoten van dit gerechtje!

Wil je meer courgette recepten? De website staat er vol mee. Een topper is bijvoorbeeld de courgette pakketje met feta! Kijk eens naar het Gevulde courgettebloemen recept, of Spaghetti met courgette bloemen. Saffraan risotto met courgette bloemen is ook waanzinnig.

Steps

1
Done
10 minuten

Courgette en rode ui

Snijd de courgette flinterdun met mandoline of kaasschaaf.
Snijd rode ui ook flinterdun.
Bak dit op zacht vuur gaar in scheut olijfolie.
Voeg extra zout, tijm en peper toe.
Andere Italiaanse kruiden mag ook.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
5 minuten

Beslag

Meng het bloem met de bakpoeder.
Roer er 2 eieren door.
Giet de melk erop en roer door.
Extra 1/2 theelepel zwarte peper heeft het wel nodig.
Handje geraspte kaas erdoor.
Roer de groenten erdoor.

4
Done
2 minuten

Bakblik

Bekleed een bakblik met bakpapier.
Giet het beslag erop en smeer uit tot dunne laag.
Strooi er wat pijnboompitten over en parmezaanse kaas.

5
Done
30 minuten

Oven

De taart mag 30 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden.

6
Done

Tip

Serveer in kleine stukjes gesneden als borrel hapje. Iets groter als lunch gerechtje met salade of brood. Of als voorgerecht.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appel noten cake
previous
Appel noten cake uit Sicilië
tiramisu met koekjes
next
Tiramisu met koekjes
Appel noten cake
previous
Appel noten cake uit Sicilië
tiramisu met koekjes
next
Tiramisu met koekjes

Add Your Comment