Ingredients
-
1,5 courgette
-
Half recept 1 X recept basis tomatensausOf passata
-
1 bol mozzarella
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
Klein blikje borlotti bonenOf elke andere boon
-
15 stuks zwarte olijven
-
Halve theelepel zout
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
Directions
Courgette torentjes in tomatensaus!
Sommige recepten ontstaan omdat je geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan. De courgette torentjes in tomatensaus zijn in ieder geval zo ontstaan. Kijkend in de koelkast vonden we nog anderhalve courgette. Ook was er nog een schaaltje basis tomatensaus over. Een bolletje mozzarella hebben we altijd in de koelkast dus daar moesten we het maar mee doen.
We hebben de courgette even geroosterd in de oven. Natuurlijk met lekkere Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Met drie dikke plakken hebben we een torentje gemaakt samen met een plakje mozzarella. Een prikkertje erin om het bij elkaar te houden. Al eerste een laagje tomatensaus op de bodem met daarop de torentjes. Vervolgens ging de rest van de tomatensaus eromheen . Omdat we iets meer vulling wilden hebben we er een klein blikje borlotti bonen bij gedaan. Dit blikje had ik afgelopen zomer meegenomen uit Sicilië en perfect voor dit gerechtje. Met wat extra kleine olijfjes en een laag Parmezaanse kaas mocht het de oven in.
Na 30 minuten hebben we snel een foto genomen. Tja het leven van een foodblogger gebeurt vaak overdag. We zitten echt te wachten dat de dagen weer langer worden zodat we niet voor zonsondergang foto’s moeten maken. Na het maken van de foto is dit heerlijke schaaltje nog even de oven ingegaan zodat de saus iets meer in dikte. We hadden natuurlijk kunnen wachten tot morgen maar het zag er zo lekker uit dat we het direct wilde eten!
Heb jij ook wel eens van die gerechtjes die spontaan ontstaan?
De courgette is echt onze lievelings groenten. Er staan al fantastische gerechtjes online. Denk aan een pompoen courgette curry, komkommer courgette salade of de verrukkelijke gekruide courgette frietjes! Ohhh courgette sushi mag je niet missen. Iets typisch Italiaans is de courgette taart scapriccia.
Steps
1
Done
30 minuten
|
Basis tomatensaus makenWil je zelf een tomatensaus maken maak dan de makkelijke basis tomatensaus. (Zie link in verhaal) |
2
Done
30 minuten
|
CourgetteSnijd de courgette in plakken van 1 cm. |
3
Done
4 minuten
|
MozzarellaSnijd een bol mozzarella in plakjes. |
4
Done
3 minuten
|
SchaalSchep een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal. |
5
Done
40 minuten
|
OvenZet de schaal 40 minuten in de oven op 180 graden. |
6
Done
|
ServerenEet met lekker grof boerenbrood. |