0 0
Courgette torentjes in tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 courgette
Half recept 1 X recept basis tomatensaus Of passata
1 bol mozzarella
1 theelepel Italiaanse kruiden
Klein blikje borlotti bonen Of elke andere boon
15 stuks zwarte olijven
Halve theelepel zout
Handje geraspte parmezaanse kaas

Courgette torentjes in tomatensaus

Courgette en tomatensaus is een top combinatie!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Courgette torentjes in tomatensaus!

Sommige recepten ontstaan omdat je geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan. De courgette torentjes in  tomatensaus zijn in ieder geval zo ontstaan. Kijkend in de koelkast vonden we nog anderhalve courgette. Ook was er nog een schaaltje basis tomatensaus over. Een bolletje mozzarella hebben we altijd in de koelkast dus daar moesten we het maar mee doen.

We hebben de courgette even geroosterd in de oven. Natuurlijk met lekkere Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Met drie dikke plakken hebben we een torentje gemaakt samen met een plakje mozzarella. Een prikkertje erin om het bij elkaar te houden. Al eerste een laagje tomatensaus op de bodem met daarop de torentjes. Vervolgens ging de rest van de tomatensaus eromheen . Omdat we iets meer vulling wilden hebben we er een klein blikje borlotti bonen bij gedaan. Dit blikje had ik afgelopen zomer meegenomen uit Sicilië en perfect voor dit gerechtje. Met wat extra kleine olijfjes en een laag Parmezaanse kaas mocht het de oven in.
Na 30 minuten hebben we snel een foto genomen. Tja het leven van een foodblogger gebeurt vaak overdag. We zitten echt te wachten dat de dagen weer langer worden zodat we niet voor zonsondergang foto’s moeten maken. Na het maken van de foto is dit heerlijke schaaltje  nog even de oven ingegaan zodat de saus iets meer in dikte. We hadden natuurlijk kunnen wachten tot morgen maar het zag er zo lekker uit dat we het direct wilde eten!

Heb jij ook wel eens van die gerechtjes die spontaan ontstaan?

De courgette is echt onze lievelings groenten. Er staan al fantastische gerechtjes online. Denk aan een pompoen courgette curry, komkommer courgette salade of de verrukkelijke gekruide courgette frietjes! Ohhh courgette sushi mag je niet missen. Iets typisch Italiaans is de courgette taart scapriccia.

Steps

1
Done
30 minuten

Basis tomatensaus maken

Wil je zelf een tomatensaus maken maak dan de makkelijke basis tomatensaus. (Zie link in verhaal)
Natuurlijk kun je een standaard basis tomatensaus gebruiken uit een potje.

2
Done
30 minuten

Courgette

Snijd de courgette in plakken van 1 cm.
Leg deze op een bakblik.
Strooi er wat zout en Italiaanse kruiden over en wat olijfolie.
Rooster deze 30 minuten in de oven op 189 graden.

3
Done
4 minuten

Mozzarella

Snijd een bol mozzarella in plakjes.
Maak torentjes van 3 courgette plakjes met daartussen een dun plakje mozzarella.
Steek er een prikkertje in.

4
Done
3 minuten

Schaal

Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal.
Zet de torentjes erin.
Schep er nog iets tomatensaus langs samen met een blikje afgespoelde bonen.
Heb je geen borlotti bonen, kikkererwten of witte bonen kan ook.
Hierbij mogen nog olijfjes en een hand parmezaanse kaas erover.

5
Done
40 minuten

Oven

Zet de schaal 40 minuten in de oven op 180 graden.

6
Done

Serveren

Eet met lekker grof boerenbrood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bloedsinaasappel moscow mule
previous
Moscow Mule met bloedsinaasappel
Amandelcake met bosbessen
next
Amandelcake met bosbessen
Bloedsinaasappel moscow mule
previous
Moscow Mule met bloedsinaasappel
Amandelcake met bosbessen
next
Amandelcake met bosbessen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here